Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: CRESTEREA MATCILOR

Mesajde jenica67 » 26 Mar 2013, 10:21

Domn giovanni, eu te declar "cel mai bun crescator de matci", dar ne lamuresti si pe noi care nu am priceput nimic, cu ceva concret ? Ai cuvantul meu, ca in afara de faptul ca ai ceva frecusuri cu oarecine de pe forum, pentru care parca exista un topic special, eu nu am inteles nimic concret. Consumam timp, nervi si spatiu pe forum, fara nici un rezultat.
Daca nu ar exista tendinta asta din partea unora, de a dori numai sa se faca interesanti, fara sa contribuie cu nimic, am fi azi mai departe cu totii. Pentru ca uni daca ar veni cu cunostiinte, unii cu idei, altii cu logica, cred ca am ajunge la solutii mai bune de ingrijire al albinelor si toti am fi avantajati. Forumul nu ar trebui sa fie un frecus, ci un brainstorming.
Si acum cu scuzele de rigoare, decat sa avem filozovi pe forum, care in doua pagini, cu zeci de postari, numai agita lumea, fara sa spuna nimic, ci sa isi arate futrarile, mai bine deloc.
jenica67

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 10:26

MIRCEA nu ti amuntesti discutia cu pozele cu ignatov , cu telefoanele, cu amenintarile, au fost sterse postarile alea si banat o saptamana.

SI PENTRU CINE NU MA CUNOASTE spun inca o data , ca eu nu mint indiferent ce se intampla, imi asum raspunderea si sunt ptr realitate, de asta nu suport viceversa.
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 10:32

jenica67 scrie:Domn giovanni, eu te declar "cel mai bun crescator de matci", dar ne lamuresti si pe noi care nu am priceput nimic, cu ceva concret ? Ai cuvantul meu, ca in afara de faptul ca ai ceva frecusuri cu oarecine de pe forum, pentru care parca exista un topic special, eu nu am inteles nimic concret. Consumam timp, nervi si spatiu pe forum, fara nici un rezultat.
Daca nu ar exista tendinta asta din partea unora, de a dori numai sa se faca interesanti, fara sa contribuie cu nimic, am fi azi mai departe cu totii. Pentru ca uni daca ar veni cu cunostiinte, unii cu idei, altii cu logica, cred ca am ajunge la solutii mai bune de ingrijire al albinelor si toti am fi avantajati. Forumul nu ar trebui sa fie un frecus, ci un brainstorming.
Si acum cu scuzele de rigoare, decat sa avem filozovi pe forum, care in doua pagini, cu zeci de postari, numai agita lumea, fara sa spuna nimic, ci sa isi arate futrarile, mai bine deloc.

ADICA NU AI INTELES CA SE TAIE DIN ARIPIOARA la o MATCA cu valoare genetica deosebita?
ADICA nu ai inteles ca apartine aceasta metota tehnologiei de exploatare a stupilor ?
Dnu Jenica la dta chiar am pretentii.
giovanni

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 10:36

Albinel scrie:Buna dimineata dragi colegi..!! sper sa nu iasa si de aici o noua banare..
as fi vrut totusi sa inteleg ceva din postarile lui giovanni..mentionez ca nu am nimic cu dansul si chiar nu i-am urmarit activitatea pe forum..poate-i vina mea ca nu l-am inteles ,poate nu am citit postarile dansului indeajuns de atent..poate va incerca sa fie mai clar in exprimare si sper sa nu mi-o ia in nume de rau..

Consider ca scriu si explic in Romana nu stiu de ce nu intelegeti , daca nici la taierea asta de aripa ,atunci... nu mai am nimic de adaugat.
giovanni

Mesajde Albinel » 26 Mar 2013, 10:49

giovanni scrie:Pentru schimbare,urgentarea schimbarii, se face altceva ,....." nu se lasa fara aripa, le poti taia pe amandoua si tot nu o schimba"... daca nu este timpul ei de schimbare dar..." sa o schimbe sigur.....se face ceva dar cu totul altceva !".

recunosc ca-s cam greu de cap ...si totusi nu inteleg care-i pozitia ta ..?? deocamdata te contrazici singur dupa cum se vede..din postari..( se lasa sau nu fara aripi )..?? lumineaza-ma te rog..
pe de alta parte daca noi nu suntem capabili sa dezlegam misterul provocarii tale..da-ne tu raspunsul ..
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 11:08

Mircea_63 scrie:
giovanni scrie:
Mircea_63 scrie:
Badea. claudian scrie:Paiii!....daca preferi asa rspunsuri ,adica " mura' ngura ".!...bre nea Mircea si nu vrei sa dezlegi" mistere "apoi eu cred ca ai sa ramai multa vreme un apicultor de duminica !!!....

E problema mea! Daca tu confunzi ingineria cu mura in gura...e problema ta!

probiema ta? din problema ta am stat pe tusa o saptamana pe topicul asta , provocati si dupa aia banati , stergeti ce nu va convine... CARE SUNT INTERESELE , CE AR FII SA LE ANALIZEZE JUSTITIA , SA AJUNGA ACESTE REPLICI PE FORUMURI DIN VEST SI IN PRESA , TU AI IMPRESIA CA ESTI CHIAR IN JUNGLA ? ESTE UN FOR DE DEZBATERE PUBLICA SI EU AM LANSAT O INTREBARE PENTRU A DEZBATE SUBIECTUL CIVILIZAT!
AM mai amintit de INVIDIE SI ORGOLII, ESTE CIUDA LA CINEVA CA POSED MAI MULTE CUNOSTIINTE DECAT acel cineva?

Badea zicea ca voi ramane apicultor de duminica. La asta i-am raspuns ca e problema mea!

Giovanni, zici ca d`aia ai stat pe tusa o saptamana? :o E clar ca vorbim limbi straine!

M am referit strict ca motivul afost raspunsul meu la aintrebarea ta ta ca ai vorbit cu admin si azis nici voba de asa ceca , am citat.
giovanni

Mesajde jenica67 » 26 Mar 2013, 11:09

giovanni scrie:Niciodata nu se se taie din picioarele matcilor ,oricare ar fii el acel picior ,aripa este altceva si se taie chiar obligatoriu in anumite cazuri.
Pentru schimbare,urgentarea schimbarii, se face altceva , nu se lasa schioapa s au fara aripa, le poti taia pe amandoua si tot nu o schimba daca nu este timpul ei de schimbare si chiar fara un picior ponteaza inca doi ani, dar sa o schimbe sigur se face ceva dar cu totul altceva !

Va puteti considra provacati la acest subiect, nu va suparati ca fac aceasta provocare dar imi tot apar afirmatii de genul , lasa i bre nea giovanni ca te injura si critica ca nu stii nimic, asa ca va rog nu va suparati , incercati si dezvoltati , cred ca este si mai interesant asa, cred eu.

Domn giovani asta cu taiatul aripii am citit-o in prima carte de apicultura, dar a fost combatuta pe forum, ma asteptam la ceva nemaivazut de aceia stateam cu sufletul la gura si asteptam, ca altfel nu mai imi pierdeam timpul. Dar din afirmatia dumneata evidentiata cu rosu, eu cred ca nimeni nu a inteles, ca asta este parerea dumneata, ca altfel nu se mai exprima nici altstupar nici altii.
jenica67

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 11:15

INAINTE de acontinua va spun ca nu vreau intentionat sa jignesc pe nimeni , nu am intentia asta poate este de vina modul meu de adresare , exprimare , dar daca ma exprim mai deosebit poate o fac nu contest , nu este din rea vointa si nu vreau sa jignesc pe nimeni,asa m am format datorita mediului unde am activat nu pot sa schimb asta decat din mers , DAR cand intru aici Consider ca suntem colegi si egali .nu am nici cea mai vaga intentie sa supar pe cineva .
giovanni

Mesajde Albinel » 26 Mar 2013, 11:17

giovanni scrie: ADICA NU AI INTELES CA SE TAIE DIN ARIPIOARA la o MATCA cu valoare genetica deosebita?
ADICA nu ai inteles ca apartine aceasta metota tehnologiei de exploatare a stupilor ?

giovanni ..aici te intelegem ..!! in alte postari spui cu totul altceva .. :idea:
Albinel

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 11:30

REIAU:
O REGINA de calitate superioara , cumparata s au din stupina proprie, se obisnuieste sa i se scurteze o aripioara ptr a nu fii pierduta in al doilea si al 3 an de activitate stiind ca in acesti ani oricare regina are tendinte de roire.
In mod permanent se aplica aceasta metoda de fermele specializate pentru selectie dupa insamantarea artificiala .
Se aplica si la fermele de productie profesionale s au de oricine care doreste sa o pastreze ptr u schimbare linistita.
O REGINA CUMPARATA DIN ASTEA costa 3-400 de eu, luati cazul bakfast, va convine sa vedeti 3-400 de eu zburad pe deasupra capului si sa sariti in sus sa nu mai puteti prinde?Deci nu se schilodeste nimic in acest caz .
NO, mai bine nu stiu explica,sper sa se inteleaga.
giovanni

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 11:33

Albinel scrie:
giovanni scrie: ADICA NU AI INTELES CA SE TAIE DIN ARIPIOARA la o MATCA cu valoare genetica deosebita?

giovanni ..aici te intelegem ..!! in alte postari spui cu totul altceva .. :idea:

bine o sa incerc sa potez mai simplu sa nu devolt prea mult
giovanni

Mesajde Albinel » 26 Mar 2013, 11:39

pana aici inteleg ca teama de a nu o pierde datorita roirii ,te face pe tine si pe altii sa le taiati aripile..desi nu sunt absolut de acord cu metoda asta ..intrucat evitarea roirii se face prin "N" alte metode..
-asteptam inca ..cu totii ,raspunsul la metoda ta "minune" de a forta schimbarea linistita ..alta decat cele enumerate de noi aici.. :idea:
Albinel

Mesajde jenica67 » 26 Mar 2013, 11:43

giovanii suntem ca in filmele cu prosti. Deci te rog ultima data, dar clar : taierea aripii, duce la schimbarea linistita, sau nu duce, ca te contrazici de la o postare la alta. Si te invat un truc, ca tocmai am terinat cursul de Manager de proiect, si acolo spune ca atunci cand gresesti, mai bine iti recunosti vina, ca altfel iti pierzi credibilitatea in fata colegilor.
jenica67

Mesajde CATALIN » 26 Mar 2013, 11:46

hai nene giovaniiiii zane raspunsul ca de az de dim stau cu ochi in calc sa vad imi lacrimeaza
hai ca punem mana de la mana si platim informatia :mrgreen:
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde giovanni » 26 Mar 2013, 12:34

CATALIN scrie:hai nene giovaniiiii zane raspunsul ca de az de dim stau cu ochi in calc sa vad imi lacrimeaza
hai ca punem mana de la mana si platim informatia :mrgreen:

Imi cer scuze mai ales de la cei care asteapta si va promit ca o spun fara nici un fel de avantaj , mai vreau 2 lucruri numai:
-sa mai asteptam putin ca poate totusi o stie cineva , nu se poate trebuie sa o stie! Cum eu am cules o si am dat o mai departe mai este cunoscuta. stiu cativa stupari la care le am spus o, sper sa o spuna unul din ei daca nu altul ce nu l cunosc.
-sa si spuna si peter neamt parerea ca ne am tot suparat amandoi ,si am inteles ca nu este totusi baiat rau, asa sa impacam si capra si varza ,
Inca o data scuze de amanare si va multumesc ptr u intelegere.
Ultima oară modificat de giovanni pe 26 Mar 2013, 12:52, modificat de 2 ori în total.
giovanni

Mesajde Mircea_63 » 26 Mar 2013, 12:35

Giovanni, sunt putin incurcat, deoarece as vrea sa lamurim situatia, dar n-as vrea sa tulburam in continuare acest topic. Poate ar fi mai corect sa postez direct la "Strangeri de mana"
viewforum.php?f=43 , dar vreau sa fiu sigur ca citesti acest mesaj.
Este NORNAL ca aceste postari -of topic- sa fie sterse mai tarziu, deoarece incarcam subiectele inutil, anormal este sa ni-se reproseze mai tarziu aceste stergeri.
giovanni scrie:
Mircea_63 scrie:
giovanni scrie:
Mircea_63 scrie:
Badea. claudian scrie:Paiii!....daca preferi asa rspunsuri ,adica " mura' ngura ".!...bre nea Mircea si nu vrei sa dezlegi" mistere "apoi eu cred ca ai sa ramai multa vreme un apicultor de duminica !!!....

E problema mea! Daca tu confunzi ingineria cu mura in gura...e problema ta!

probiema ta? din problema ta am stat pe tusa o saptamana pe topicul asta , provocati si dupa aia banati , stergeti ce nu va convine... CARE SUNT INTERESELE , CE AR FII SA LE ANALIZEZE JUSTITIA , SA AJUNGA ACESTE REPLICI PE FORUMURI DIN VEST SI IN PRESA , TU AI IMPRESIA CA ESTI CHIAR IN JUNGLA ? ESTE UN FOR DE DEZBATERE PUBLICA SI EU AM LANSAT O INTREBARE PENTRU A DEZBATE SUBIECTUL CIVILIZAT!
AM mai amintit de INVIDIE SI ORGOLII, ESTE CIUDA LA CINEVA CA POSED MAI MULTE CUNOSTIINTE DECAT acel cineva?

Badea zicea ca voi ramane apicultor de duminica. La asta i-am raspuns ca e problema mea!

Giovanni, zici ca d`aia ai stat pe tusa o saptamana? :o E clar ca vorbim limbi straine!

M am referit strict ca motivul afost raspunsul meu la aintrebarea ta ta ca ai vorbit cu admin si azis nici voba de asa ceca , am citat.

Iata postarea la care te referi, aceea in care afirmam ca am vorbit cu Admin si a zis ca "nici vorba":
Mircea_63 scrie:
giovanni scrie: te asigur ca sunt foarte prolifice, nu pot sa ti pun poze cu rame ca sunt amenintat de regulile forumului

Vai de mine! L-am sunat adineauri pe Admin (dormea), dar m-a asigurat ca nici vorba de asa ceva. Puteti pune linistit poze cu rame. Forumul este dedicat stuparilor si stuparitului.

Niciunde in regulament nu scrie ce spuneti d-voastra, iar moderatorii respecta regulamentul intr-un mod destul de elastic in favoarea userilor si a stuparitului.

Daca citesti atent, vei observa ca l-am sunat tocmai pentru a-ti sari in ajutor! Vroiai sa pui poze cu rame si aveai indoieli in privinta regulilor.
Dupa cum vezi, am si spus ca puteti pune linistit poze cu rame.

Se intampla uneori ca unii useri sa citeasca una si sa inteleaga alta. Sa ai cele mai bune intentii si sa-ti fie rastalmacite. Vrei sa sari in ajutorul omului si te trezesti acuzat ca i-ai vrut raul.

Chiar sunt curios, dvs cum ati gestiona situatia asta? Am incercat sa fiu politicos si explicit, lucrand in avantajul dvs si al forumului. Am intins o mana si am primit la palma...
Daca dvs credeti ca e corect asa...treaba dvs si a celor care procedeaza la fel ca dvs.

Pentru mine este minora valoarea de stupar daca nu este insotita si de valoarea de OM.
Daca putem dialoga civilizat si respecta reciproc, e OK, daca nu...n-are rost. Cata vreme v-am raspuns, se intelege ca inca mai mizez pe OM. Sper sa nu ma insel!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR