ps...deh!!riscu-i meseria mea!!!
janese scrie:apropos de timp si vreme.......la unii sunt la a cincea turta!!!...am zis ca gata a venit caldura...si am facut 120 kile de sirop...si ieri am constatat ca imi trebui turta,nu sirop ...ca a venit boboteaza!!!...aseara am facut vreo cincizeci de turte de ma dureau deshtele de atata framantat si azi dupa masa pe la ora cinci ma duc sa le bag ca mi-a intrat morcovu-n c*r...i-am scos din iarna si raman dracu fara ei tocmai acu!!!!![]()
ps...deh!!riscu-i meseria mea!!!
jenica67 scrie:Badea. claudian, eu zic ca am reusit sa imi insusesc destule cumostiinte, din ce am citit, ca la cate carti am, ca cred sa tot fie vre-o 100, si reviste vre-o 4-500, dar eu am o scuza, mai am cateva zile, in care pot sa spun ca sunt incepator si recunosc asta (daca ne luam ce ce zicea Hristea).Dar giovanii ne-a facut curiosi. Acum ce mai conteaza o saptamana, important sa nu uite, ca au mai promis si altii de pe forum, si care s-au facut ca uita. Oricum nu imi voi baza cresterea matcilor pe metoda aia, ca am alte intentii. Si nu cred ca voi schilodi vre-o data o matca ca sa mi-o schimbe.
Albinel scrie:daca tot se poarta ..imi permit sa pun si eu intrebare..:
-care matca-i mai valoroasa in opinia voastra ..: cea obtinuta prin schimbare linistita sau din crescatorie si de ce ??
avem aceleasi caractere genetice in ambele situatii..
italianu scrie:ah-ha-ha,stiam eu ca ,cu mine ti s-o pus pata,ai pus o intrebare smechera![]()
Cu aceleasi caractere genetice,as alege-o pe cea de schimbare linistita ,pe motiv ca ma face sa lucrez mai putin(si aicia nu tre sa intelegeti ca din cauza lenei,ci a timpului) ,dar in rest ptr mine sint egale.
jenica67 scrie:Na ca mi-am amintit, pt giovanii : o metoda simpla de schimbare linistita este inlocuirea a doua matci din doi stupi intre ele. Chiar daca in prima faza familiile accepta matcile, in urmatorul interval de timp ele vor dori sa le schimbe.
Matcile de schimbare linistita, nu sunt cele mai bune matci, deoarece dupa unii autori, considera schimbarea linistita ca o roire, mai slabe. Adica familia a fost prea slaba sa roiasca si atunci trece la schimbarea matcii.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori