Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Comunitate locala-Arges

Mesajde murarudumitru » 24 Mar 2013, 16:14

Cunosc zonelee argesuli desi mam nascut acolo si crescut pana la varsta de 18 ani ca apoi sa plec in jud timis deacolo am prins dragul de albine si am ramas cu dragul de ele ,abia asteptam salcimul ca sa vie apicultori era frumos, acu numai stiu nimic daca vin cu pavilioane in com musatesti pe prundul riului ,nam putut sa ma abtin sa scriu si eu ceva ,sper ca intro zi sa ma intorc in satul meu natal.
murarudumitru

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 24 Mar 2013, 22:54

Salutare! De la Musatesti, pe Valea Robaii, sus spre Domnesti ,in jos spre Malureni, urci pe Valsan in Gales pana-n Bradet, numai salcam si stupari cat cuprinde la ultimul cules din varful piramidei.E de vis! Doar vremea te poate necaji!
Sa nu uitati niciodata de unde a-ti plecat si mai ales cine sunteti!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde murarudumitru » 25 Mar 2013, 00:03

Va salut si eu, vad ca cunoasteti zona ff bine ,sa nu ziceti ca cunoasteti si pe valica radulescu avea stupi,sau pe dorutu care are stupi ,un mp dacai secret multumesc
murarudumitru

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 25 Mar 2013, 18:18

Imi pare rau dar nu-i cunosc. Doar fac pastoral acolo si suntem multi tineri apicultori.

Mesajde perma » 25 Mar 2013, 18:34

Ma bucur ca incep argesenii sa se adune pe topic. Ca sa raspund la intrebare: da, albinele mele par ca au avut. Erau urme pe stupi. In alta ordine de idei, de la "fete" vin, sunt toti stupii in regula, le-am pus niste turte proteice, o bucata de un kilogram/ stup. Acum albinele sunt pe 5 si 6 rame.
Am auzit ca vantul asta este foarte nenorocit pentru stupii cu aerisire prin capac. Ca se face un curent de aer intre urdinis si aerisirea capacului iar albinele nu pot incalzi puietul cat ar trebui. Ce parere aveti?
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 25 Mar 2013, 23:54

Cum sa fie curent? nu puneti nimic pe podisor?

Mesajde paul hernest » 26 Mar 2013, 19:29

Salutare domnilor din Cosesti, poate ne intalnim intr+o zi de duminica cand sunt prin zona si ne povestim una alta.
paul hernest

Mesajde aliuta2000 » 26 Mar 2013, 22:03

davcosti scrie:Pentru "aliuta2000" Voiam să vă răspund din care sat fac parte în Coșești-Chiar din satul Coșești,
aproape de școala de lângă primărie pe "Valea lui Băj",aproape de pădure,Sunt mai nou în sat venetic...

La primul baraj ?? acolo aveti cabana ?!!
bine ati venit printre noi .... Zona buna de relaxare si petrecerea iln liniste a timpului de odihna .
pacat ca salcamul care era odinioara ... a cam disparut ....... lasand loc la maracini si alti arbusti .....
Ultima oară modificat de aliuta2000 pe 26 Mar 2013, 22:07, modificat 1 dată în total.
A.D.
aliuta2000

Mesajde aliuta2000 » 26 Mar 2013, 22:06

perma scrie:Ma bucur ca incep argesenii sa se adune pe topic. Ca sa raspund la intrebare: da, albinele mele par ca au avut. Erau urme pe stupi. In alta ordine de idei, de la "fete" vin, sunt toti stupii in regula, le-am pus niste turte proteice, o bucata de un kilogram/ stup. Acum albinele sunt pe 5 si 6 rame.
Am auzit ca vantul asta este foarte nenorocit pentru stupii cu aerisire prin capac. Ca se face un curent de aer intre urdinis si aerisirea capacului iar albinele nu pot incalzi puietul cat ar trebui. Ce parere aveti?

Nu e ceva de iesit din comun petele pe stupi , mai ales daca au avut perioade mai lungi de stat in interior(stup).... Ideea este periculoasa acum daca degenereaza pentru ca este primul semn de slabiciune si daca sunt probleme in stupi atunci devine grav.
A.D.
aliuta2000

Mesajde davcosti » 27 Mar 2013, 09:44

La primul Baraj este alt bucureștean,eu am loc de casă cu fundație făcută deja-chiar la curbă lângă Familia Ernest,
ne desparte două familii de cabana de la primul baraj.Tu unde stai în Coșești,ești domnul cu stupii de lângă școală?
Vizavi de mine este o casă neterminată (ultima pe partea dreaptă-apoi începe pădurea) și au și ei vreo 5 stupi.
Despre Salcâm ,se vede din curte-pe panta lângă familia Dogaru,(Nea Mitu)a fost tăiată și a dat din nou,o pădurice tânără.
Alceva dacă ești de acolo-Tei este prin apropiere, sau doar pajiștea de pe luncă? Eu oricum pentru început voi fi doar staționar :!:
davcosti

Mesajde aliuta2000 » 27 Mar 2013, 12:48

acum stiu ... Nu sunt langa scoala , In fata ta sunt cativa stupi pe stationar . stau in preajma si eu cam la 45 grede diagonala stanga (parintii mei cau eu sunt Pitestean de mult timp cu casa masa si lucru).
daca urci , treci podul in dreapta se lasa o ulicoara care e paralele cu drumul pe care ajungi tu . cobori si prima casa dreapta stau eu . tot Dogaru ma numesc si eu ... si suntem mai multi de Dogaru pe acolo .
inainte erau si pomi fructiferi pe paltorulie din fata casei tale si prin spate , dar pomii au imbatranit si nu au mai fost inlocuiti .
din pacate salcamul nu este tot timpul suficient pe stationar ... pajistea depinde de an ... in ultimii 2 ani stationarul a fost dezastru in zona (bagat stimulari in toamna ca sa poti sa treci iarna , si in primavara turata ca sa reziste ).
acum 20 de ani salcamul era din belsug , acum cand in lunca sunt cc 500 familii de albine pe putin si mai sunt cateva sute si loco .... ceea ce a ramas din padure este....la limita supravieturii .....
Tei.... mai exista ceva in padure 1-3 ha max , dar si acela a fost rarit excesiv , dar este la limita de 2km de raza , si cred ca nu se ajunge la el , plus ca e putin , restul pe ici pe colo ...
Pasunea e in functie de an , si mai ales are nevoie de umiditate din luna iunie-iulie ca sa dea ceva randament .

Tatal meu se ocupa ca hobby si de prelucrarea lemului .. cred ca daca mergi iti arata ceea ce a facut sa vezi lucratura faina de lemn .
A.D.
aliuta2000

Mesajde perma » 27 Mar 2013, 13:59

Nu am podisor decat pe stupul cu fundul plin. In rest i-am iernat cu folie de plastic deasupra. Si nu, pe podisor n-am pus nimic, nici n-am restrans urdinisele. Dar deocamdata lucrurile par okey. Dupa ce am postat mi-am dat seama ca eu am folie deasupra si n-are cum sa se realizeze curentul despre care vorbeam :D. Oricum, era un semnal de alarma la modul general.
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde cristiansoca » 30 Mar 2013, 16:34

va salut,sunt incepator in apicultura si deja imi place ceea c fac.am inceput acum un an 2012 cu 3 stupi si acum am 6.mi-au iesit bine din iarna toti ,cu exceptia unuia la kre nu am gasit regina si cred k a murit peste iarna.la toti am kte 4,5 rame cu puiet de toate felurile,insa la 1 am doar puiet pe o rama la jumatate si cred k sunt trantori k e tuguiat.c sfat imi dati,ii mai pot face ceva k sa salvez familia?sau o pierd.astept sfaturi.scuze daca nu m-am xprimat corect,sunt incepator si eu ;) va multumesc.. :)
cristiansoca

Mesajde moldavae » 30 Mar 2013, 16:58

salutari si de la jupanesti!
moldavae

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 30 Mar 2013, 21:52

cristiansoca scrie:va salut,sunt incepator in apicultura si deja imi place ceea c fac.am inceput acum un an 2012 cu 3 stupi si acum am 6.mi-au iesit bine din iarna toti ,cu exceptia unuia la kre nu am gasit regina si cred k a murit peste iarna.la toti am kte 4,5 rame cu puiet de toate felurile,insa la 1 am doar puiet pe o rama la jumatate si cred k sunt trantori k e tuguiat.c sfat imi dati,ii mai pot face ceva k sa salvez familia?sau o pierd.astept sfaturi.scuze daca nu m-am xprimat corect,sunt incepator si eu ;) va multumesc.. :)

Te salut! Vino cu mai multe detalii despre istoricul acelei familii!
Daca sti sa deoseb. puietul de trntor, si are, stupul e besmetic , are reg. pierdute de mult timp si vei renunta la el imediat!

Mesajde murarudumitru » 30 Mar 2013, 22:30

stoenescu gheorghe-gabriel scrie:
cristiansoca scrie:va salut,sunt incepator in apicultura si deja imi place ceea c fac.am inceput acum un an 2012 cu 3 stupi si acum am 6.mi-au iesit bine din iarna toti ,cu exceptia unuia la kre nu am gasit regina si cred k a murit peste iarna.la toti am kte 4,5 rame cu puiet de toate felurile,insa la 1 am doar puiet pe o rama la jumatate si cred k sunt trantori k e tuguiat.c sfat imi dati,ii mai pot face ceva k sa salvez familia?sau o pierd.astept sfaturi.scuze daca nu m-am xprimat corect,sunt incepator si eu ;) va multumesc.. :)

Te salut! Vino cu mai multe detalii despre istoricul acelei familii!
Daca sti sa deoseb. puietul de trntor, si are, stupul e besmetic , are reg. pierdute de mult timp si vei renunta la el imediat!

O poza cu rama cu puiet near spune multe
murarudumitru

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR