Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde joohny » 17 Mar 2013, 08:55

Va multumesc pt. raspunsuri.O zi buna .Sanatate.
joohny

Mesajde nelutu79 » 17 Mar 2013, 10:08

Mircea_63 scrie:
nelutu79 scrie: nu pot fi toti anvatacei asa ca tine de Kameza iar acel sirop din porumb stiu caci are o denumire nici decum 4rca iar zaharul anvertit stiu ce ie si acela cu toate caci nu sunt asa mare filosof de Kameza ca si tine.

Noah, amu` vezi ce inseamna sa-i intinzi o mana la omu` fudul? De unde dracu sa inveti tu Kameza, cand nici cu Romana nu stai bine? Scrii in Neleza79? :o
Maestrul Kamy :D are probleme "digitale", dar suporta sa-i dai la gioale, ba chiar se distreaza, pe cand tu te basici chiar si cand n-are nimeni nimic cu tine. ;)

Tine-o tot asa...si vezi cine-si mai pierde vremea sa-ti raspunda! 8-)

Asa ie nu prea stiu la glume. dar pana a da la gioale cred caci mai ieste mult citeste mai bine postarea mea deoarece a fost o simpla antrebare nici decum mistocareala scuze daca am fost prost anteles dar mai citeste o data antrebarea mea mister Mircea 63. glumele le fac cu amici si priteni nici decum cu o persoana necunoscut. ati spun asta deoarece tu ai fost cel ce ai ripostat la antrebarea mea si ai dat la gioale,nici decum ieu, ieu doar tiam raspuns.lasa scrisul si jignirile deoparte deoarece nu cred caci asi au rostul.
nelutu79

Mesajde Mircea_63 » 17 Mar 2013, 18:08

nelutu79 scrie:
Mircea_63 scrie:
nelutu79 scrie: nu pot fi toti anvatacei asa ca tine de Kameza iar acel sirop din porumb stiu caci are o denumire nici decum 4rca iar zaharul anvertit stiu ce ie si acela cu toate caci nu sunt asa mare filosof de Kameza ca si tine.

Noah, amu` vezi ce inseamna sa-i intinzi o mana la omu` fudul? De unde dracu sa inveti tu Kameza, cand nici cu Romana nu stai bine? Scrii in Neleza79? :o
Maestrul Kamy :D are probleme "digitale", dar suporta sa-i dai la gioale, ba chiar se distreaza, pe cand tu te basici chiar si cand n-are nimeni nimic cu tine. ;)

Tine-o tot asa...si vezi cine-si mai pierde vremea sa-ti raspunda! 8-)

Asa ie nu prea stiu la glume. dar pana a da la gioale cred caci mai ieste mult citeste mai bine postarea mea deoarece a fost o simpla antrebare nici decum mistocareala scuze daca am fost prost anteles dar mai citeste o data antrebarea mea mister Mircea 63. glumele le fac cu amici si priteni nici decum cu o persoana necunoscut. ati spun asta deoarece tu ai fost cel ce ai ripostat la antrebarea mea si ai dat la gioale,nici decum ieu, ieu doar tiam raspuns.lasa scrisul si jignirile deoparte deoarece nu cred caci asi au rostul.

Bine.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BUNKA » 19 Mar 2013, 11:55

Atentie mare la zamurile astea mai ales cand se face completare pt iarna...documentati-va bine despre nutritia albinelor, recomand cartea lui Daniel Popovici si cartea lui Malaiu "Sporirea productiei de miere"..luati la ros cartile astea.
Zamurile nu au foarte multe chestii esentiale pt albina si pt functionarea normala a corpului ei, albina e un organism supercomplex, elementele care se regasesc in miere chiar daca sunt in cantitati mici sunt ESENTIALE, in cele doua carti se arata clar de ce mierea si pastura trebuie sa fie hrana de iernare si nu altceva, e o discutie larga care poate ar merita un topic separat, si poate ca usor usor acolo am ajunge efectiv sa "copiem" cartile de care am vorbit tot argumentand.
Eu mi-am format o imagine "holistica" ca sa-l parafrazez pe Maximus..ideea mea de a-mi transfera albinele pe Delon are la baza tocmai ideea de a ierna de acum inainte pe miere intr-un procent cat mai mare, felul de amplasare a rezervelor de iernare este deosebit de important..ideea e ca apicultura implica enorm de multe aspecte de care tre sa tii cont, sa le iei in calcul, daca omiti lucruri importante atunci nu ajungi la un rezultat care tinde spre perfectiune.
De la spatiu si forma lui, la hranire la rasa si modalitati de tratare sau de sporire a imunitatii albinei prin diferite metode, la faguri...totul trebuie luat in calcul.
Una peste alta ne confruntam cu o schimbare a contextului in care se dezvolta albinele..nu mai au acces la foarte multe din plantele de odinioara, toamnele sunt tot mai problematice, temperaturile in luna lui cuptor sunt tot mai mari, vegetatia se usuca chiar daca din cand in cand mai ploua, pt ca desi ploua soarele cam parjoleste tot...sunt probleme de care trebuie sa tinem seama si sa ne adaptam din mers.
Trebuie sa luam in calcul ca mierea marfa va trebui sa fie mai putina si ideea pe care s-a mers pana acum ( la multi dintre apicultori)de a rade ultimul fir de miere si a ierna pe inlocuitori va trebui abandonata definitiv.
O problema care apare la zemurile gata preparate este ca desi sunt date din timp albinele nu prea capacesc tot si expusa la apa eliminata prin metabolizarea "mierii"treaba asta isi schimba proprietatile, albina refuza sa o consume pe cea necapacita si se ridica direct la partea capacita...de aici apar o serie intreaga de probleme grave la iernare pe care le-am sesizat si la mine la unii stupi in decursul anilor dar si in lazile altor colegi.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 19 Mar 2013, 13:06

Vad ca nu omiti nici o referire la stuparii aia :lol: ...m-am gandit ca n-o sa observi.. :lol: :lol:
O sa mai bag prin textele mele cate una gen "holistic" asa ca sa nu uiti ( desi stiu ca ai un gust amar) si sa facem totul mai..amuzant! :lol:
Noroc !

Acum pe bune vorbind, si polenul crud si mierea (nefiarta..adica nepasteurizata de pe raft) pot fi considerate alimente vii la fel ca si fructele si legumele in stare proaspata pt ca au o incarcatura enzimatica mare si enzimele s-a descoperit ca sunt unele din cele mai eficiente arme impotriva cancerului..de exemplu!
Salutari..apropos, pe Facebook ma gasesti Adrian Murgoci, daca ai cont da-mi add sa te bag la pretini !
BUNKA

Mesajde kamy » 19 Mar 2013, 14:12

Nu spun ca apizamurile sant mai bune decat mierea da am mai scris cu sirop am facut intr-un nucleu 1-2 matci cu apizeama 4-5.ce vraciuri o fi punand sau n-o fi punand in apiinvert la fabrica chiar nu-ncaruntesc din cauza asta ,io-s multumit de rezultat.
kamy

Mesajde BUNKA » 19 Mar 2013, 14:34

kamy scrie:Nu spun ca apizamurile sant mai bune decat mierea da am mai scris cu sirop am facut intr-un nucleu 1-2 matci cu apizeama 4-5.ce vraciuri o fi punand sau n-o fi punand in apiinvert la fabrica chiar nu-ncaruntesc din cauza asta ,io-s multumit de rezultat.

Deocamdata..asa am fost si eu la inceput!
Vara mai merge ca albina mai aduna si nectar..dar iernarea pe asa ceva peste 50% din total creaza probleme!
BUNKA

Mesajde kamy » 19 Mar 2013, 14:45

Daca-ti spun ca-n 2010 am iernat 1000% pe asa ceva ma crezi sau tre sa ma jur?
kamy

Mesajde BUNKA » 19 Mar 2013, 15:07

kamy scrie:Daca-ti spun ca-n 2010 am iernat 1000% pe asa ceva ma crezi sau tre sa ma jur?

Te cred..si eu am facut-o, si am iernat si pe sirop de zahar neinvertit 80-90 % din totalul de hrana cu jumatate de cescutza de cafea de albine moarte pana in martie...nu e neaparat o regula ca pica an de an, dar se poate intampla un an in care se duc dracului rezervele necapacite de la jumatatea ramei in jos si nu e nevoie sa ti-o iei de multe ori...odata e de ajuns!
Eu vb din experientza! :mrgreen:
BUNKA

Mesajde Albinel » 27 Mar 2013, 22:16

kamy scrie:Daca-ti spun ca-n 2010 am iernat 1000% pe asa ceva ma crezi sau tre sa ma jur?

-in 2010 ..eu am iernat pe doua si trei rame.% ...,crezi su nu...???? si am facut din 12-61 de familii si am luat aproximativ ..UNA tona miere..!!! crezi sau nu ??? :lol: :lol: :lol:
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde ovidiu_78 » 27 Mar 2013, 23:54

1000%??? o mie la suta inseamna 10,adica 10%?? :lol: :lol: :lol: :lol:
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Mircea_63 » 28 Mar 2013, 02:50

ovidiu_78 scrie:1000%??? o mie la suta inseamna 10,adica 10%?? :lol: :lol:

Mai calculeaza o data Ovidiu... ;) 10 la 1 :!: nu 10 la 100 ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ovidiu_78 » 28 Mar 2013, 02:57

1000%=o suta dintr-o mie e a zecea parte,eu asa am inteles
scuze daca am gresit
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde kamy » 28 Mar 2013, 07:56

ovidiu_78 scrie:1000%=o suta dintr-o mie e a zecea parte,eu asa am inteles
scuze daca am gresit

100% e maximul care exista,1000% insemna de 10 ori mai mult!(exagerat de mult)!!
kamy

Mesajde nelutu79 » 29 Mar 2013, 22:07

Albinel scrie:

-in 2010 ..eu am iernat pe doua si trei rame.% ...,crezi su nu...???? si am facut din 12-61 de familii si am luat aproximativ ..UNA tona miere..!!! crezi sau nu ??? :lol: :lol: :lol:[/quo
cu scuzele de rigoare dar mi se pare cam mult din 12-61si UNA TONA :lol: :lol:
nelutu79

Mesajde BotaPaul » 29 Mar 2013, 23:43

ca la pescuit :D :lol: glumeam albinel , nu o lua in nume de rau :P
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA