Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Luare de pozitie fata de reclama "profului on-line"

Mesajde Dragos2006 » 27 Mar 2013, 09:47

Cand reclami un furt trebuie mai intai sa demonstrezi proprietatea asupra bunulul furat . Pana una alta on-lain nu a demonstrat ca avea in proprietate bunurile pe care le reclama furate . Si eu pot spune ca ieri mi s-a furat masina Ferari din curte ...
Eduard a cumparat cu factura 100 lazi minune ( greseala lui :D ) apoi a vrut sa cumpere de la on-line 176 roi pentru a aplica la masura 112 . Totul este legal si corect . Marele onlain a luat avans 20000 lei plus a mai facut chaltuieli de 10000 lei ( mancare , bautura , combustibil ) dar in lazile lui Eduard Rotarul mai mult batea vantul decat sa bata albina . Cand tanarul si-a dat seama ca a fost tzepuit de marele prof. de mate . cum era si normal l-a dat afara din curte cu tot cu stupina .

Si Eduard Rotaru are o mare vina ca a pus botul la vrajeala fara sa intrebe pe cei batrani cum sta treaba cu apicultura. Iar on-line ramane un excroc notoriu care trebuie izolat deoarece face de ras apicultura romaneasca onesta.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 27 Mar 2013, 10:09

ciureanuc scrie:Salut!

Azi/acum m-am inregistrat pe forum... am ajuns la voi pentru ca am cumparat niste miere si cautam o metoda sa o testez - pentru ca mi se pare mai fluida decat cea pe care am cumparat-o data trecuta, de la alt apicultor - si cea de data trecuta mi-a adus aminte de copilarie.
Cineva spunea ca cea mai buna testare e: "iei o lingurita de miere si, daca mai vrei una, inseamna ca e buna". hi hi hi
Cea de acum nu ma invita sa mai vreau una... pe cealalta am devorat-o!
....................................................................................................
Cumparam cate 3 prieteni odata, cate 5-6 borcane de 800 odata la doua-trei luni.
Aveti miere de calitate, lasati-ne un mesaj. (atentie, ca mi-am cumparat si creion chimic pentru testare :D !)

..............................................................................................................
P.S.: nu sunt un fan al profului, ba chiar mi se pare ca explica cam greoi mate.

P.S.2: Nu stiu cat de neprofesionist e in ale stuparitului, cat de mincinos si ascuns e profu' de mate - dar nu cred ca il poate cineva "pedepsi" furandu-i stupii si atacandu-l cu furca. Pentru mine filmul e real, restul e cancan.
Vreunuia de-aici i se pare corect ce se vede pe video?

1. Trebuie sa stii ca exista multe sortimente de miere si gusturile sunt diferite. De exemplu mierea de salcam este deschisa la culoare, isi pastreaza fluiditatea multa vreme si are gustul ei specific. Cea de tei -aurie- de exemplu are o aroma foarte puternica si placuta, mierea de mama este inchisa la culoare, aproape neagra si gust inconfundabil.

Alte sortimente, cum sunt cea de rapita sau floarea-soarelui sunt apreciate de mai putini oameni. Doar faptul ca iti place sau nu gustul, nu e un criteriu de apreciere a originalitatii mierii.
In mod normal, mierea adevarata cristalizeaza, doar cea de salcam cristalizeaza mult mai lent... Gustul si aroma mierii depinde si de starea mierii -fluida sau nu- si depinde de temperatura ei.

Pasteur a facut un experiment: a oferit degustatorilor profesionisti acelasi vin, din aceeasi sticla -lucru pe care acestia nu-l stiau- spre analiza, mostre aflate la temperaturi diferite.
In functie de temperatura, unele mostre au fost catalogate ca fiind un vin de calitate, iar altele ca fiind un vin inferior.
Temperatura conteaza!

Textura la fel! O inghetata cremoasa are alt gust decat una cu cristale de gheata, chiar daca au aceeasi compozitie. Mierea cristalizata are alt gust fata de mierea fluida.

Ca parere personala, e preferabil sa cumperi miere de la stupari -direct de la producator- si sa intrebi ce sortiment este. Nu toate sortimentele au acelasi gust.

2. In problema profului on-line, indoiala noastra se refera la rezultatele prognozate de acesta si pe care -majoritatea dintre noi le socotim exagerate, iar unele dintre "descoperiri" de fapt le stim ca fiind cunoscute de foarte multa vreme, nicidecum ca fiind noi.

Problemele dansului, cele legate de justitie si conflictele cu cetatenii cu care a facut vreo intelegere, sunt strict ale dansului sau ale justitiei.
Nu avem noi caderea sa ne amestecam si nici nu o facem.

Multumim pentru interventie si sper ca v-am putut fi de folos!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ciureanuc » 27 Mar 2013, 12:24

Va salut din nou :)

Sa nu credeti ca eu tin cu profu' online. Deloc!
Ba chiar, in discutia telefonica, l-am intrebat de cateva ori de ce nu a facut acte si cum a fost posibil sa mearga pe ochi frumosi!?!?
Chiar nu stia cum sta treaba in Romania?, mai ales ca avea valoare foarte mare?
Si mie mi s-a parut putin dubios sa nu faci macar un act de mana, o foaie scrisa si semnata de ambele parti implicate - ca are valoare in instanta! Mi-a spus ca a mers pe incredere, si acum ii pare rau.
L-am intrebat si daca avea acte pe marfa lui - sa poata dovedi ca e a lui.

Repet, nu sunt apicultor, nu tin cu nici unul din cei doi, dar trebuie sa se faca dreptate, oricare ar fi decizia "oarbei" (justitia).

Daca vreuna din partile implicate ne da un numar de dosar de la Judecatorie - mersul procesului se poate vedea online si gratuit.

Oricum, sa ai niste stupi in curte, care sa nu fie ai tai, si sa vina politia sa te intrebe de ei... trebuie sa fii foarte bun sarlatan sa nu se prinda ca minti. :)

Sper sa iasa la lumina toata povestea, sa lamureasca pe toti cei interesati.
Si daca nenea hoţu' a luat plasa de la profu' online, nu mai bine lucra cu armele adversarului: filme pe youtube, articole in ziar, etc. - in loc sa fure?
Cred ca ziare precum CanCan, Click sau Libertatea abia asteapta un subiect din asta! :)
----------------------

Strict pe subiectul topicului: <<Luare de pozitie fata de reclama "profului on-line">>, de ce nu faceti o scrisoare catre emisiunea "Viata satului" de la TVR, de exemplu?
De ce nu scrieti catre un ziar sa expuneti problema? (unul serios, nu cele enumerate de mine mai sus)
Solutii de mediatizare ar fi, lumea interesata ar fi mai informata.

Mai jos va dau un link catre un scandal la mine la bloc: dupa faza asta administratia s-a cumintit... si nu am facut decat sa dau doua-trei telefoane (unul la Politie).
Bannerul il mai am, e 3x1m si a costat 50 de lei. Daca se repeta incidentul, il afisez iar. :)
http://www.cancan.ro/actualitate/intern ... 26253.html
ciureanuc

Mesajde ovidiu_78 » 27 Mar 2013, 14:47

ciureanuc scrie:
Repet, nu sunt apicultor, nu tin cu nici unul din cei doi, dar trebuie sa se faca dreptate, oricare ar fi decizia "oarbei" (justitia).

tot asta repeti,ca nu esti apicultor,ca nu tii cu nimeni,dar trebuie sa se faca dreptate....sunt in tara mii si mii de cazuri de astfel,in care sunt nedreptatiti oameni saraci,nevinovati,etc,dc nu lupti pt ei???dc nu cauti spre cei cu adevarat necajiti???tocmai pe acest profesor ti-ai gasit din zecile de mii de cazuri ca sa ii faci dreptate???e ceva la mijloc aici...
sanatate
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ciureanuc » 27 Mar 2013, 19:20

Despre ce e acest topic, despre alti oameni sau despre omul asta?
Citind forumul am ajuns la acest subiect si am scris ce stiam si eu despre caz, vazand ca nimeni nu stie exact cum s-a intamplat.
Mai multe informatii ajuta la o gandire mai corecta, zic eu. :)
ciureanuc

Mesajde prisecarul » 27 Mar 2013, 19:37

ciureanuc scrie:Despre ce e acest topic, despre alti oameni sau despre omul asta?
Citind forumul am ajuns la acest subiect si am scris ce stiam si eu despre caz, vazand ca nimeni nu stie exact cum s-a intamplat.
Mai multe informatii ajuta la o gandire mai corecta, zic eu. :)

si dintre toate napastuitii, tocmai de on-line ti s-a facut mila!
asa de mila incat esti gata sa convoci valutisti din vaslui pentru razbunare!
o cauza mai nobila nu ai gasit pe acest forum?
sunt destule, insa tare cred ca sub aceste postari se ascund alte lucruri!
am spus si repet ca la mijlocul acestei dispute intre profesor si rotaru sunt alte intelegeri necunoscute noua, drept urmare, sa lasam justitia sa-si spuna cuvantul!
prisecarul

Mesajde ciureanuc » 27 Mar 2013, 19:57

Eu am intrat pe acest forum numai sa gasesc ceva metode de testare a mierii si eventual sa gasesc un contact: un apicultor care sa poata sa vanda 5-6 borcane de miere la 2-3 luni.
Am gasit si metode de testare si am primit si un mesaj cu un numar de telefon al unui apicultor de pe langa Bucuresti.
Pentru asta va multumesc.

Treaba mea s-a terminat pe-aici.
---------
Cat despre profu' online, am scris numai ce mai stiam si eu - crezand ca poate mai fac lumina in acest caz - mai ales ca vad si alte topicuri cu stupi furati. Si daca nu mentiona nimeni povestea nu as fi facut-o nici eu.
Puteti intelege ce vreti din ce am scris eu, si sa trageti ce concluzii vreti. Oricum, niciunul dintre noi nu poate da o solutie "definitiva si irevocabila" in acest caz. :)

Cat priveste problema apicultorilor din Romania si cat de competent e profu-online, v-am sfatuit sa incercati sa prezentati (si) opinia voastra la televiziune, la "Viata satului" sau intr-un ziar serios.
Daca vocea celorlati apicultori se vrea auzita, ar fi bine sa va faceti (si) un canal de youtube pe langa acest forum, sa cumparati o camera foto/video si sa prezentati si opinii inregistrate - pentru ca traim in secolul internetului si a imaginilor video. O camera foto de 300 de lei filmeaza chiar bine pentru youtube, si un trepied pentru camera mica e vreo 50 de lei.
Nu e greu sa va inregistrati filme, asa cum a facut-o profu' si sa faceti EXACT LA FEL cum a facut el.
Cred ca de asta a si ajuns celebru, pentru ca "a iesit" pe canale video. Si cine vrea poate face la fel.

Daca nu ajungeam accidental pe-aici, chiar traiam cu ideea ca profu' e "cel mai foarte ok".
Ma bucur ca am vazut si alte pareri.

Bafta!
ciureanuc

Mesajde kiloz » 27 Mar 2013, 20:50

de ciureanuc » 24 minute în urmă.
Treaba mea s-a terminat pe-aici."

Dar ce treaba ai avut ?Ai vrut s-o spali pe profu.Si inca ceva ,cite ceasuri ai vorbit cu el ,de asa bine tea informat.Cam tare seamana limbajul folosit de dumneata cu al profului. De sfaturi sintem satui,si ca profesori pina la televiziune e drumul lung.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde pescador » 27 Mar 2013, 23:40

Domnule ciureanuc,daca imi permiteti, sinteti cumva ruda, s-au cunva prieteni, de il tineti in brate , sil tot laudati, de n-ati acrit...........noi neam cam saturat de acest PROFU care se crede cel mi tare , apicultor :mrgreen:
Ultima oară modificat de pescador pe 28 Mar 2013, 00:03, modificat de 2 ori în total.
pescador

Mesajde Albinel » 27 Mar 2013, 23:47

ciureanuc scrie:Eu am intrat pe acest forum numai sa gasesc ceva metode de testare a mierii si eventual sa gasesc un contact: un apicultor care sa poata sa vanda 5-6 borcane de miere la 2-3 luni.

daca chiar nu ne iei la misto..iti recomand sa vinzi zeama de varza ..poate acolo olfactiful si gustativul il ai mai dezvoltat.. ;) :)
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde teinegru64 » 29 Mar 2013, 17:32

min 8.30
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde costi_vic_ro » 29 Mar 2013, 19:05

SI ARE DOAR 90 DE VIZUALIZARI ,PACAT.VINA E A DANSULUI CA NU ISI SCOATE DVD CU SCOALA DE APICULTURA,SA VEZI ATUNCI BANET. :)
costi_vic_ro

Mesajde feerary » 29 Mar 2013, 23:56

Va salut, iubiti apicultori! am urmarit si eu videourille "profului" si este un lucru de apreciat ca stie sa isi promoveze "marfa" si chiar zicea cineva ca "ii instare sa vanda ghiata eschimosilor" dar a uitat sa specifice ca acea ghiata este bio.... Sunt incepator in apicultura dar nu mi-a trebuit mult sa imi dau seama ce face defapt dl Ioan , asa ca nu cred ca este un pericol atat de mare pentru incepatori cat pentru cei care nici nu au fost intepati de o albina. Insa iata ce am gasit urmarind ceva videouri apicole... uimiti-va si voi...

si aici o idee care ar putea fi brevetata

l a asta nu m-am gandit... ar trebui sa preluam si noi... minutul 2 va rog....

pista de aterizare pentru albine (sau WC) :)) voi aveti? ma gandeam eu...
Cu siguranta va-ti dat seama cine ii este mentor. Pt cei care au impresia ca traiesc un dejavu, fiti atenti de la minutul 8:40

Eu unu, sunt uimit de eficienta acestui stup orizontal defapt am gresit, "bio-stup" si maiales de elevii si performanta lor in urma insusirii cunostintelor dobandite din videomanualul apicol, care atentie va rog!!!! spera sa fie folosite la cursurile de calificare si stiti mai departe de ce vrea el asta.
feerary

Mesajde balasbebe » 30 Mar 2013, 00:34

Nu am vazut montate si colectarele de polen. Metoda este buna toamna tarziu, pe timp de seceta, si ar trebui brevetata: polen de soia, lapte praf pentru cura de slabire. De fapt trebuie montate doar cand nu se mai gaseste polen in natura. Se poate adauga, sau sa se puna separat rumegus, faina de malai praf de urzica uscata si macinata. De fapt se poate face orice ceai granulat din orice planta medicinala, care vindeca in special cancerul.
balasbebe

Mesajde badguy_goodguy » 30 Mar 2013, 03:39

LUCIAN AVRAM scrie:
badguy_goodguy scrie:
CORNEL V. scrie:500 ti-i se pare un pret onest? :shock: ...atunci ...... ii da la un pret modic....si face mobila fata de unii care se dau mari meseriasi

Cine e Lucian Avram?

.

RASPUNS : un fraier :(

Dezvolta...
badguy_goodguy

Mesajde badguy_goodguy » 30 Mar 2013, 03:55

O secunda... ideile nu pot fi brevetate.
Gen nu poti sa brevetezi pentru a ajunge pe marte cred ca e nevoie de o racheta.

Si e diferenta dintre brevet de inventie si patent. Daca produci Dacia Logan folosesti anumite patente,etc, insa nu se pune ca ai "redescoperit roata" si motorul in 4 timp.

Asa si eu pot sa iau un patent pt. orice prostie. Stupul din polireutan are si el patent sau ceva de genul. Asta nu inseamna ca nu pot face si eu unul din poliuretan, polistiren.... insa sa nu-l copiez identic.

Nu stiu cum se numesc astea in Romania: brevet de inventie,etc... dar daca faci o batura gen pepsi altul poate face cola, doar sa nu iti copiez toata tehnologia.
badguy_goodguy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE