Mesajde gigibecalul » Astăzi, , 14:06
ovidiu_78 scrie:pai erau rezerve,dar asta a avut o schimbare de matca linistita,tarzie,pe la sf august,si era matca 2012,mergem mai departe
sper sa nu ai probleme si tu
...exact asa am patit si eu, schimb linistit de matca in august, si acum roiul acela e mort!
Mesajde gigibecalul » Astăzi, , 17:11
...si atunci cum sa imi explic?...celalalt a primit exact aceleasi tratamente, aveau hrana asemanatoare ca si cantitate, au avut acelasi fel de miere, fiind aceeasi zona melifera...singura diferenta, zic eu, era populatia intrata in iarna, care a fost cu mult mai tanara la cel cu probleme si implicit lipsa corpului gras suficient acumulat...asta din pricina momentului schimbarii matcii, nu a calitatii matcii..
Mircea_63 scrie:Ai si tu dreptate seven-frames, dar daca au avut conditii identice, unul s-a dus, iar ceilalti sunt bine mersi...ce concluzii pot sa tragi?
Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa am multi si soarta sa ma puna pe zero! Recunosc, sunt fericit ca ai mei raspund toti la apel. Nu-mi asum vre-un merit, dar daca murea vreunul, ma simteam ca naiba de vinovat. Incercam
sa-i indulcesc suferinta si sa-l incurajez pe Becalul nostru.
Nu te contrazic.
Dragos2006 scrie:Regretatul Gheorghe Dinica avea o vorba : lume multa , putini oameni. Asa se intampla acum in apicultura romaneasca : lazi multe , putine albine .
Apropo de lipsa culesului de polen : cine ne opreste sa administram hrana proteica in perioadele cu vreme nefavorabila ?
ghitacusman scrie:alt stupar scrie: fara ca noi sa realizam, tocmai asistam la un astfel de "reglaj" facut de mama natura.
partea plina a paharului este ca mama natura nu face diferente intre incepatori si avansati ,profesori si elevi ,.....Cu cat tinem mai aproape de mama natura ,cu atat ea ne ajuta mai mult.
Un apicultor vechi de la noi, Vasiliu, din Gura Vaii , Mehedinti, catre subsemnatul: "Dom'l inginer, in '86 din 110 am ramas cu doi!! Facusem Babadagul cu ei, in vara.. Mai ia-o de la inceput!" Si acum, la vreo 82 ani duce 50 unitati prin pastoral, singur.
BUNKA scrie:
Acum o intrebare retorica...in cat timp se formeaza un apicultor???
Si o afirmatie...au aparut "apicultori" de fapt detinatori de sute de stupi fara sa fi trecut prin "ciclul de pregatire" de cativa ani.
sebestyen tibor scrie:BUNKA scrie:
Acum o intrebare retorica...in cat timp se formeaza un apicultor???
Si o afirmatie...au aparut "apicultori" de fapt detinatori de sute de stupi fara sa fi trecut prin "ciclul de pregatire" de cativa ani.
Exact ca si soferii , sunt soferi la 20 de ani (buni) si soferi batrini( care indiferent de virsta nu vor fi buni niciodata)
raspunsul la intrebare poate in citiva ani 4,5 sau poate nici in 20 raman apicultori pe hirtie cu lazi multe si goale (ca si butoaiele cu miere).
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 39 vizitatori