Livius scrie:... iar pe de alta, la fiecare realizare tehnică nouă există amănunte care nu se spun cu ocazia prezentării generale. În general, profesioniştii, cei care traiesc dintr-o anumită activitate, nu-şi dezvăluie publicului decât o mică parte dintre secretele meseriei lor. Am citit şi pagina personală a colegului de forum "pupemea", stupar experimentat, care a postat unele filmuleţe pe care nu le-am putut viziona pentru că erau "private". Mi se pare normal să fie aşa, pentru că asta-i regula. Măiestria într-o meserie se obţine în timp, făcând "ucenicie", iar unele secrete ale meseriei nu se spun decât prin viu grai, şi anume, de la tată la fiu, sau de la maestru la discipol. ..... Dintre apicultorii români, o mică parte scrie sau citeşte pe forumurile apicole. Dintre cei pe care-i ştiu eu, de la mine din zona, nu ştiu dacă 10%, au citit măcar o dată un subiect pe un forum apicol, de scris, cu atât mai puţin. Iar dintre aceştia puţini care mai scriu, câţi ştiu şi vor să-şi facă şi publice tehnicile apicole?
Livius , nu sunt deacord cu ceea ce spui tu referitor la secretele in apicultura . Pai cum : iubesc albinele , sunt viata mea , dar stii , le iubesc doar pe ale mele , ale tale n-au decit sa crape , as putea sa t-i le salvez , sta in puterea mea , dar n-o fac , n-au decit sa se duca dracului ......nu seamana asta cu ¨ capra vecinului ¨ ??
Io cred ca asta vine din vremuri stravechi , din negura timpului , sunt instincte care au ajutat speciile sa supravietuiasca , mai tirziu , oamenii le-au numit ......egoism , invidie , etc ...... Aici nu vorbim despre secretele unui motor cu nustiu ce fel de ardere , ori de alt obiect ¨ mort ¨ daca ar fi asa , m-ar durea la basca - tzine frate secretul pt tine , du-l in mormint daca te face sa te simti mai bine .......ori vinde-l si inbogateste-te .......dar aici vb de ALBINE , iar tie , Marele Stapin ti-a dat onoarea sa pricepi niste secrete ,niste lucruri mari , iar mie nu mi-a dat sansa asta , pt ca-s mai prost de felul meu , si tu ¨ ai ingropat talantii ¨ , si albinele mele ce vina au ca trebuie sa moara , puteau fi salvate de tine , dar asa ai hotarit tu ........
Io zic ca asta-i o prostie fara margini ...., oare citi traiesc doar din stuparit ? si daca dintr-o data ar fi divulgate toate secretele , ai vedea oameni morti de foame ?? Nu , sunt sigur ca nu , e doar o meschinarie , venita dintr-o latura infecta a omenirii ......
Am vazut ceva aproape la fel de meschin ca ¨ secretele ¨ astea . Un prieten de-al meu , batrin si bolnav , de o vreme citea zilnic jurnalele , dar numai la pagina cu anunturi funerare . Si omul se bucura mult cind vedea citi morti sunt , unii chiar mai tineri decit el , iar el bolnav fiind ,mai traia .....
Mi-e drag de Bunka , asta ¨ da pe goarna ¨ tot ce viseaza .....
Am ramas foarte impresionat de Dan Margarit . Pe asta ar trebui sa-l aducem in tara , inapoi , sa-l obligam sa-si faca o ferma de albine si sa stam toti calare pe el .....