Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde jenica67 » 05 Apr 2013, 09:58

Problema siropul la aceasta ora, daca este diluat 1:1, este ca creaza umiditate, si daca nu este dat deasupra cuibului in pungi, frigul poate surprinde albinele, la hranitor. Dar sirop concentrat, se poate da si iarna la nevoie, fara probleme, pentru detalii, vedeti postarile lui valer70, cu sirop dat la -16 gr, pe forumul vechi.
Ultima oară modificat de jenica67 pe 05 Apr 2013, 09:59, modificat 1 dată în total.
jenica67

Mesajde balasbebe » 05 Apr 2013, 09:59

Am dat sirop si cand a fost cu minus. Nu are nimic. Albinele mor de foame si boli.Daca dai raman mai multe decat sa moara de foame.
balasbebe

Mesajde oltenasu » 05 Apr 2013, 13:00

Salut,

In week-end am vazut ca sunt temperaturi ridicate si doresc sa incep si eu cu stimulari cu sirop concentratie 1/1 unde adaug protofil. Cum este mai bine sa fac:

- sa pun siropul in hranitoare
- sa pun sirop direct in ultima rama, pe fata interioara

Mutumsc anticipat,
oltenasu

Mesajde clabescu.marius » 05 Apr 2013, 13:16

oltenasu scrie:Salut,

In week-end am vazut ca sunt temperaturi ridicate si doresc sa incep si eu cu stimulari cu sirop concentratie 1/1 unde adaug protofil. Cum este mai bine sa fac:

- sa pun siropul in hranitoare
- sa pun sirop direct in ultima rama, pe fata interioara

Mutumsc anticipat,

Daca seara nu este mai cald din hranitor nu il vor lua,eu am preluat ideea colegilor de pe forum de ceva timp si administrez in aceasta perioada mai friguroasa in pungi de 2 kg din acelea subtiri direct deasupra cuibului in care pun 200-300 ml sirop elimini aerul tot si le legi la gura.Protofilul eu l-am diluat in sirop exact cum este specificat(17 ml/Litru) si am adaugat si un pliculet de startovit la 10 litri sirop.Folosesc pungile de 2 kg deoarece am distanta mai mica intre rame si podisor si in modul acesta dupa eliminarea aerului ramane mai subtire punga si imi intra in acel spatiu.Multa sanatate. :)
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Mesajde jenica67 » 05 Apr 2013, 14:37

Pot sa dai si 5-600 ml ca merge.
jenica67

Mesajde BotaPaul » 05 Apr 2013, 15:13

daca am niste turte care nu le-au consumat si is turte ce contin lapte praf degresat + faina soia , se pot dizolva in sirop ? si sa le dau ? sau ar fi o problema asta?
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde vladutz » 05 Apr 2013, 17:41

Jenica 67..nu le mai expica omule cu umiditate in stup, daca e frig nu il iau etc. k sasa ei o tin pe a lor :lol: ...stiu si ei de albine cat stie si nevastamea! :lol: ...si inca ceva atotstiutorilor :lol: turta o manaca cum e ea nu o mai transforma ca sa uzeze albina...citit o carte apicultorilor care va dati asa meseriasi(DOCUMENTATIVA) :lol:
vladutz

Mesajde leomitica » 05 Apr 2013, 18:00

Vladutz, multumim pt sfaturile ce le dai . Se vede ca ai avut mult timp si te-ai pus la punct cu toate prin citit si doresti sa ii pui la punct si pe toti "necititorii". Multumim pt limba intepata. Despre toleranta ai citit ceva? Incearca! Sigur te va ajuta sa fii un pic mai omenos. Stii ce-i aia?
leomitica

Mesajde proapis13 » 05 Apr 2013, 18:20

vladutz scrie:Jenica 67..nu le mai expica omule cu umiditate in stup, daca e frig nu il iau etc. k sasa ei o tin pe a lor :lol: ...stiu si ei de albine cat stie si nevastamea! :lol: ...si inca ceva atotstiutorilor :lol: turta o manaca cum e ea nu o mai transforma ca sa uzeze albina...citit o carte apicultorilor care va dati asa meseriasi(DOCUMENTATIVA) :lol:

Vladutz,scrie numele la cartea aia in care se face referire la cele scrise de tine mai sus vizavi de consumarea turtei de catre albine
Doresc sa o achizitionez si eu in vedrea conspectarii si completarii bagajului de cunostinte
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Albinel » 05 Apr 2013, 18:47

vladutz scrie:Jenica 67..nu le mai expica omule cu umiditate in stup, daca e frig nu il iau etc. k sasa ei o tin pe a lor :lol: ...stiu si ei de albine cat stie si nevastamea! :lol: ...si inca ceva atotstiutorilor , turta o manaca cum e ea nu o mai transforma ca sa uzeze albina...citit o carte apicultorilor care va dati asa meseriasi(DOCUMENTATIVA)

tu ai citit bine ce a spus jenica pe pagina anterioara ..??
ia vezi matalutza aici sa nu te mai trimit pana acolo.."Problema siropului la aceasta ora, daca este diluat 1:1, este ca creaza umiditate,."

parca spune altceva .. ;)
si inca ceva ..daca stim la albine cat nevasta ta ,tot este bine..fereasca Domnul sa stim cat tine.. :oops:

"(DOCUMENTATIVA)"

scrii..gramatical..!!pot sa "ma raz ???" :lol:
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde Albinel » 05 Apr 2013, 18:50

stoenescu gheorghe-gabriel scrie:"Ruginesc" de la atata apa!!!Nu D-le Albinel?(prea multa umiditate in stup cand mai ales e rece noaptea)
Singura care nu uzeaza e mierea lichefiata!Cand vom avea noaptea de la 10*C in sus merge si siropul. Sanatate!

Salutari Parinte !! :)
vedeti ca nu suntem indeajuns de documentati si ne cearta copii.. :lol:
Albinel

Mesajde italianu » 05 Apr 2013, 19:15

si daca-ti gasesti un stup sau doi care nu mai au mincare,nu ai nici miere sau turta sa le dai ,in schimb ai niste sirop 1,25 la 1 ,si pe deasupra mai ai 5-6 * C ,
ce faci??
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde Albinel » 05 Apr 2013, 19:20

normal ca le dai orice sa le salvezi pe moment ..doar nu le lasi sa moara si te uiti la ele..
Albinel

Mesajde proapis13 » 05 Apr 2013, 19:46

Albinel scrie:
vladutz scrie:Jenica 67..nu le mai expica omule cu umiditate in stup, daca e frig nu il iau etc. k sasa ei o tin pe a lor ...stiu si ei de albine cat stie si nevastamea! :lol: ...si inca ceva atotstiutorilor , turta o manaca cum e ea nu o mai transforma ca sa uzeze albina...citit o carte apicultorilor care va dati asa meseriasi(DOCUMENTATIVA)

scrii..gramatical..!!pot sa "ma raz ???" :lol:

Eu unul m-am referit strict la fraza scrisa cu rosu....nu la bazaconiile celalalte
Pe alea trebuie sa mi le traduca cineva ca nu le inteleg :lol:

De....fiecare rade pe banii lui la chestii din astea ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jenica67 » 05 Apr 2013, 20:15

Pentru ca sunt mai mute pareri, hai sa facem diferenta, pentru a nu intelege gresit incepatorii. Daca avem posibilitatea sa dam ce trebuie, dam ce este mai bun. Daca nu avem, dam ce este cu pierderile rezultate. Daca avem miere, bineinteles ca prima data dam miere, sau o combinatie miere cu sirop 2:1 in proportii egale. Daca nu avem, dam sirop concentrat, nu am zis cat. Cat mai concetrat dar 2:1 este satisfacator. Dar daca nu avem deloc si avem unul preparat 1:1, il dam si pe acela daca nu au ce manca, ca este cum zicea janese : "mai bine uzate decat moarte". Dar cred ca am mai zis, eu prepar numai sirop 2:1 ca pot tine cat vreau si cand este cald, il diluez atunci cand il administrez. Deci nu vad de ce ai tine sirop 1:1, cand el fermenteaza foarte usor. Sa nu uitam ca inca este frig noaptea, dar si ziua fata de 35 de grade, cat este in cuib si umiditatea nu face bine.
jenica67

Mesajde italianu » 05 Apr 2013, 20:17

sa nu fie vre-un lup in blana de oaie ,asa sa mai atite spiritele :lol: :lol:
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA