in Ro dati siropul invertit,si aveti stupii slabi !
in It dau siropul ne-invertit si citiva sint pe 6 cu puiet!
au nevoie de polen,sirop si ...vreme buna
@danielmihai ai dreptate! daca vremea se face frumoasa,albinele se ,,pun pe picioare"!
danielmihai scrie:si in zona mea e la fel...stuparii cu experienta zic ca stupii aratau asa la 1 martie!
ves.lucian.zabrani scrie:nu dragule !!! este vremea de vina !!! Adi Blaguescu are albine de 150 de ani !!! si stie el ce spune !!!![]()
![]()
italianu scrie:lucian,vremea nu e de vina,este altceva....in aer,dar nu se stie.
au nevoie de polen,sirop si ...vreme buna
@danielmihai ai dreptate! daca vremea se face frumoasa,albinele se ,,pun pe picioare"!
italianu scrie:vremea nu e de vina,este altceva....in aer,dar nu se stie.
stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Deci nu-i vina lor!
Am avut roi iernati pe 5 Rame cu 128 de zile de hibernare( acum au 2-3 rame puiet , larve si oua de 1 zi)'
In 2011 , pe 24 dec aveam cules de polen si iarna s-a dus in 26 martie anul trecut!
Este primul an cand nu pun turte si nu dau stimulare,am intevenit intre 28 feb si 8 mart. si 1-4 apr., atat cat am putut, si sunt nu multumit , ci uimit de puterea si capacitatea lor de dezv.Si eu puneam aici in RO miere
cu polen la 15 febr. daca aveam, cu toate riscurile ienii....dar n-am avut! Decat in august anul trecut destul de mai mult decat necesar!
Sanatate!
stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Deci nu-i vina lor!
stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Decand facem miere cu roii D-le??
Familiile sunt deja la dublu- media sau si mai mult, asa ca treb. sa fim multumiti ca se putea si mai rau!
Si stati linistit ca nu ramane salcamul necules,anul trecut am ramas pe vatra( de ex) fara bubuiala de la rapita si am avut recolta de salcam, e drept la 50% din potential, dar am avut!
Vremea n-o poti pacali , nici pe D-zeu.Doar n-oti fi vrand sa fiti si ca mine si ca dvs!(si hot si popa)!
Sanatate!
stefanmadalin scrie:Cum au facut.. dar se tin bine familiile lor.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori