Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde nvirgil » 17 Apr 2013, 00:04

O iarna grea dar acum pot spune ca a trecut ,la numarul pierderilor exprimate dupa controlul din februarie mai adaug 3.
Ca o observatie pot spune ca s-au stins familii care proveneau din roiuri (nuclee) facute anul trecut in totalitate,nucleele avind in toamna 3 pina la 5 intervale cu albina ,hrana suficienta si totusi ...
La investigare la 2 nu am mai gasit matca .
Cam asta e bilantul pierderilor ,sa vedem cum va merge de acum incolo ca la cit de intirziata e vremea o sa infloreasca toti pomi fructiferi deodata.
Un nou an apicol bun va doresc tuturor.
nvirgil

Mesajde Trantorul@ » 17 Apr 2013, 00:39

ignatov andrei scrie:Trantore, n-am dat eu in tine, dar acum... pun mana pe par! Toata lumea vrea trantori pentru imperechere, iar "trantorul" nostru isi ia zborul?!?!? Fiecare are problemele lui, dar, parca, totusi.... Curaj si fruntea sus! Vine acusica si vremea cand o sa curga mierea pe urdinis! Daca ai vedea ce familii am eu, cu ceata 100% din 15 martie pana ieri (15 aprilie)... Cine cunoaste zona de langa Pascani, adica Helesteni si Volitiresti, stie ce spun! Acolo e patria ceturilor! Si tot nu ma dau batut, pentru ca simt eu ca vine culesul cel mare, iar albinele vor cara ca Fat Frumos... una cat 300 de la ceilalti!

Mai Octave88, tu stii ca la mine nu au cules NIMIC pana acum pentru ca nu au de unde?!? Si nu sunt singurul!

:lol:
Sau poate ma apuc de crescut matci , cu siguranta iasa mai multi bani decat din miere .
La primul meu roi in anul urmator in iulie a curs mierea pe urdinis la propiu , nu gaseam foite la liber , am bagat vreo 8 rame numai insirmate si 2 foite in magazie si intr-o saptamana au fost construite si full cu miere si m-am dus sa scot prima productie de miere si am lasat o rama construita de ele in magazie (si cum sa incarcat de foarte multa albina sa rupt pana m-am intors eu si curgea valuri, valuri mierea pe urdinis), cu din astea nu ma mai intalnesc eu cat traiesc.
ii pe vine cu siguranta :lol: da nu stim cand ( in care 20 .. ??? ).
grija la feti frumosii aia sa nu se dea altii la ei :lol:
Pe an ce trece e tot mai grele , si au trecut destui .
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Geocrin » 17 Apr 2013, 21:23

Am aflat cu parere de rau ca un apicultor din zona a pierdut in aceasta iarna 60 de stupi din 80 :(.O lovitura sub centura :o
Salutare ;)
Vincit omnia veritas-Adevarul invinge totul
Geocrin

Mesajde ovidiu_78 » 17 Apr 2013, 21:30

Geocrin scrie:Am aflat cu parere de rau ca un apicultor din zona a pierdut in aceasta iarna 60 de stupi din 80 :(.O lovitura sub centura :o
Salutare ;)

Aia deja nu mai e lovitura sub centura,acolo e si experienta
Ieri mi-a zis unul din sat care avea 40 si ceva familii ca mai are 20...el numai roi vindea,mierea nu o scotea de la ele,apoi cred ca nici complectari nu facea...asa ca ...degeaba are stupii de ani de zile,priceperea nu se masoara prin trecerea anilor...dar la astia de la mine de la tara nu prea poti sa le zici ceva ca fac spume...
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Geocrin » 17 Apr 2013, 21:47

ovidiu_78 scrie:
Geocrin scrie:Am aflat cu parere de rau ca un apicultor din zona a pierdut in aceasta iarna 60 de stupi din 80 :(.O lovitura sub centura :o
Salutare ;)

Ieri mi-a zis unul din sat care avea 40 si ceva familii ca mai are 20...el numai roi vindea,mierea nu o scotea de la ele,apoi cred ca nici complectari nu facea...asa ca ...degeaba are stupii de ani de zile,priceperea nu se masoara prin trecerea anilor...dar la astia de la mine de la tara nu prea poti sa le zici ceva ca fac spume...

Nu cunosc nici un motiv de deces a albinelor.Am primit informatia de la alt stupar care are pavilion si e tare dezamagit de ceea ce are si el in stupii....albina putina.... si multa frustrare din cauza acelui val de frig care a venit in martie......dar mergem inainte!!!!
Salutare ;)
Geocrin

Mesajde balanciprian » 17 Apr 2013, 21:52

colegu' geocrin, stii cumva si cauza sau cauzele pierderii celor 60 de familii? stau tot in sibiu si..... ma pune pe ganduri
balanciprian

Mesajde Geocrin » 17 Apr 2013, 22:04

balanciprian scrie:colegu' geocrin, stii cumva si cauza sau cauzele pierderii celor 60 de familii? stau tot in sibiu si..... ma pune pe ganduri

O sa incerc sa aflu zilele astea daca ma intilnesc cu stuparul cu informatia
Salutare ;)
Geocrin

Mesajde italianu » 17 Apr 2013, 22:26

"albine putine si stupi plini de miere" cam acelasi lucru ce se intimpla si aici( in Italia),si nu se stie DE CE? :roll:
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde balanciprian » 17 Apr 2013, 22:33

eu am pierdut unu' de foame si alti 6 iam prins la timp si i am unit, da asa ceva 60 din 80.....poate sa ii aibe de vo doi ani si in primul sa fi avut vo 10-15. da astept ceva detalii daca orsa apara cas curios tare. traiti!
balanciprian

Mesajde Gabysgg » 18 Apr 2013, 08:16

ovidiu_78 scrie:
Salutare ;)

Teoretic nu avea de ce sa faca copletari de hrana daca nu scotea mierea.
Gabysgg

Mesajde alt stupar » 18 Apr 2013, 08:45

... practic un stup pe care l-ai spoliat sistematic de puiet cu greu va reusi sa-si asigure rezervele pentru iernat :oops:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde bostina constantin » 18 Apr 2013, 09:36

alt stupar scrie:... practic un stup pe care l-ai spoliat sistematic de puiet cu greu va reusi sa-si asigure rezervele pentru iernat :oops:

Am intrebat pe Gigel, ce inseamna spoliere si mi-a spus, si acuma stiu :D
Sa fii sanatos :)
bostina constantin

Mesajde octav88 » 18 Apr 2013, 09:44

Trantorul@ scrie:
octav88 scrie:Cum arata familiile acum in momentul acesta este si rezultatul incapatanarii unor apicultori de a lasa albina sa se descurce. Este adevarat ca in unele locuri nu a inflorit prunul la noi in imprejurimi de bucuresti se scutura deja... Nu ma dau mare apicultor cum acuza un bun coleg mai sus, dar cate rame de pastura ati avut lasate in stup peste iarna intreb si eu asa ca fapt divers? Cand a inceput culesul de polen la viorele eu inca mai aveam celule cu polen de anul trecut.

Citeste mai atent ce am mai scris io paici si prin alte topicuri si pe urma mai da-ti cu parerea , si ca sa stii si tu si acum mai am pastura de anul trecut sub miere in familii , cind a inceput sa intre polen in stupi pe la sfarsit de februarie aveam pastura la greu in ei de anul trecut, si ca sa stii si tu ramele de inchidere umplute acum cu pastura si capacite cu miere sunt sfinte nu te atingi de ele nici decum, nu le scoti sa faci roi cu ele le lasi in familii in caz ca nu le golesc si le umplu cu puiet.
SI asa ca fapt divers pentru tine au fost familii in care am avut pastura la greu in toate cele 7 rame pe care au iernat.

"...viorele ..... celule cu polen" :lol: :lol: eu aveam inca rame de pastura nu celule de polen .

Tov trantoru` pana sa devina pastura sunt celule in care se afla polen
octav88

Mesajde Trantorul@ » 18 Apr 2013, 11:17

octav88 scrie:
Trantorul@ scrie:
octav88 scrie:Cum arata familiile acum in momentul acesta este si rezultatul incapatanarii unor apicultori de a lasa albina sa se descurce. Este adevarat ca in unele locuri nu a inflorit prunul la noi in imprejurimi de bucuresti se scutura deja... Nu ma dau mare apicultor cum acuza un bun coleg mai sus, dar cate rame de pastura ati avut lasate in stup peste iarna intreb si eu asa ca fapt divers? Cand a inceput culesul de polen la viorele eu inca mai aveam celule cu polen de anul trecut.

Citeste mai atent ce am mai scris io paici si prin alte topicuri si pe urma mai da-ti cu parerea , si ca sa stii si tu si acum mai am pastura de anul trecut sub miere in familii , cind a inceput sa intre polen in stupi pe la sfarsit de februarie aveam pastura la greu in ei de anul trecut, si ca sa stii si tu ramele de inchidere umplute acum cu pastura si capacite cu miere sunt sfinte nu te atingi de ele nici decum, nu le scoti sa faci roi cu ele le lasi in familii in caz ca nu le golesc si le umplu cu puiet.
SI asa ca fapt divers pentru tine au fost familii in care am avut pastura la greu in toate cele 7 rame pe care au iernat.

"...viorele ..... celule cu polen" :lol: :lol: eu aveam inca rame de pastura nu celule de polen .

Tov trantoru` pana sa devina pastura sunt celule in care se afla polen

vezi ce scrii , ca scrii numa balarii , eu ti-am explicat da vad ca degeaba nu ai inteles nimic , si las-o mai usor cu .....
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Florin Dobre » 18 Apr 2013, 11:30

octav...pastura de care zice colegul poate fi sigilata sub celule cu miere capacite...nu e musai sa se vada
...parerea mea :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde janese » 18 Apr 2013, 13:55

Florin Dobre scrie:octav...pastura de care zice colegul poate fi sigilata sub celule cu miere capacite...nu e musai sa se vada
...parerea mea :?

te uiti in soare prin rama cu miere capacita...daca se vede lumina e numai miere,daca nu vezi ceva raze de soare este cu pastura sub miere...implica-te
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR