Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mihaita

Mesajde alt stupar » 21 Apr 2013, 22:42

Mihaita scrie:Sa va fereasca Dumnezeu pe toti de ce mi s-a intamplat mie. Dupa ce am desfacut urdinisurile la ei, albinele din stupul gri nu ieseau deloc afara. Dupa ce s-au mai linistit i-am verificat si cand am ajuns la el am vazut ca se rupsesera 3 rame, 2 cu miere si una cu puiet. Singura pe care am salvat-o a fost cea cu puiet, cele cu miere facandu-se praf. Am strans cuibul in 5 rame fiindca multe albine au murit strivite de ramele care s-au rupt. Cele 3 rame care s-au rupt erau vechi si le-am luat de la acel batran de la care am cumparat stupii. Din 6 rame cat aveau in ei vara trecuta, 4 erau vechi si urate. Stupii iam transportat cu o remorca pe 2 roti trasa de un Golf 4.
Pun si cateva poze de cand ii aveam in oras.

Nu vreau sa fiu rautacios dar asta-i rezultatul cand cumparatorul se orienteaza exclusiv dupa criteriul "pretul cel mai mic"
Cumperi stupi de la cte un mosulica ca deh, vinde ieftin si uite cu ce te alegi... rame de-o varsta cu el, faguri mai negri decat negura timpului... si asta-i castigul ca "ai luat la un pret bun"
De cati bani - atata peşte... aşa se zice, nu ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Mihaita » 22 Apr 2013, 14:04

lucky5strike scrie:Te-ai asigurat sa fie ramele fixe inainte de transport?

Da...au fost lipite de albine. Stupii erau completi. Nu lipsea nici o rama
Mihaita

Mesajde Mihaita » 22 Apr 2013, 14:10

alt stupar scrie:
Mihaita scrie:Sa va fereasca Dumnezeu pe toti de ce mi s-a intamplat mie. Dupa ce am desfacut urdinisurile la ei, albinele din stupul gri nu ieseau deloc afara. Dupa ce s-au mai linistit i-am verificat si cand am ajuns la el am vazut ca se rupsesera 3 rame, 2 cu miere si una cu puiet. Singura pe care am salvat-o a fost cea cu puiet, cele cu miere facandu-se praf. Am strans cuibul in 5 rame fiindca multe albine au murit strivite de ramele care s-au rupt. Cele 3 rame care s-au rupt erau vechi si le-am luat de la acel batran de la care am cumparat stupii. Din 6 rame cat aveau in ei vara trecuta, 4 erau vechi si urate. Stupii iam transportat cu o remorca pe 2 roti trasa de un Golf 4.
Pun si cateva poze de cand ii aveam in oras.

Nu vreau sa fiu rautacios dar asta-i rezultatul cand cumparatorul se orienteaza exclusiv dupa criteriul "pretul cel mai mic"
Cumperi stupi de la cte un mosulica ca deh, vinde ieftin si uite cu ce te alegi... rame de-o varsta cu el, faguri mai negri decat negura timpului... si asta-i castigul ca "ai luat la un pret bun"
De cati bani - atata peşte... aşa se zice, nu ?

Domnule.....nu am nimic si nu ma supar
Anul trecut in iunie am dat 45 de lei pe o rama. Deci nu a fost ieftina. Cutiile la fel noi. De unde din alta parte sa ii fi cumparat daca nu am masina. Am gasit anuntul pe internet si mi-a convenit ca era aproape. Eu sunt din Rm.Valcea si cel care vindea RAME nu STUPI era din Pausesti Maglaji.
Acum ganditi-va si dumneavoastra. Sa dai 45 de lei pe o rama e ceva. Nu au fost ieftini de loc. Am dat 400 de lei pe 6 rame si o cutie(stup), cutia cumparand-o eu.
Deci e normal sa fi suparat cand te pomenesti ca ai dat o gramada de bani si la transport se rup.
Mihaita

Mesajde stefanmadalin » 22 Apr 2013, 15:35

Stai ca nu inteleg, rama era goala sau cu puiet?
stefanmadalin

Mesajde Mihaita » 22 Apr 2013, 16:42

stefanmadalin scrie:Stai ca nu inteleg, rama era goala sau cu puiet?

In total mi s-au rupt 3 rame: una cu puiet si 2 cu miere. Pe cea cu puiet am salvat-o pentru ca nu se rupsese asa de rau, dar pe cele 2 cu miere nu le-am mai putut salva.
Mihaita

Mesajde FLORINELU » 23 Apr 2013, 13:48

Mihaita,lasa nu te supara prea tare ca nu esti singurul care a patit-o,dar esti printre putinii care o si recunosc si asta e o calitate,poate drumul era cu gropi,viteza mare remorca scutura cam tare,si au murit cateva albine,dar se reface populatia la loc. mult succes pe mai departe.
FLORINELU

Mesajde Mihaita » 23 Apr 2013, 18:27

FLORINELU scrie:Mihaita,lasa nu te supara prea tare ca nu esti singurul care a patit-o,dar esti printre putinii care o si recunosc si asta e o calitate,poate drumul era cu gropi,viteza mare remorca scutura cam tare,si au murit cateva albine,dar se reface populatia la loc. mult succes pe mai departe.

Da. Asa e. Drumul era asfaltat dar neingrijit. Pana la mine la tara sun 96 de km, iar ultimii 36 de km sunt zob, cu gropi. Daca mureau doar cateva albine nu mai ziceam nimic. Dar mi s-au rupt si 3 rame dintr-un stup. Bine ca am salvat-o pe cea cu puiet. S-a rupt si aia dar am legat-o cu sarma de rama ca sa nu se balangane. Oricum, dupa ce va iesi puietul din acea rama o voi inlocui. Nu era singura rama cu puiet din acel stup, mai era una, dar mi-e necaz ca nu le-am putut salva si pe cele cu miere.
Multumesc de incurajari si numai bine.
Apropo, ati fost la targ la Valcea?
Mihaita

Mesajde Mihaita » 24 Apr 2013, 20:17

Cred ca toti asteptam salcamul cu nerabdare. Mai ales eu care as fi la prima productie.
Voi ce parere aveti. Credeti ca va fi floare din plin sau putina ca anul trecut. Eu sunt optimist si cred ca va fi bine.
Mihaita

Mesajde nicu has » 24 Apr 2013, 20:56

acum nu am mai dat inghetul peste loare cel putin in zona mea cred ca va fi bine dar sa tina si vremea cu noi
sanatate
nicu has

Mesajde Mihaita » 06 Mai 2013, 20:12

Hristos a inviat tuturor si multa sanatate!
De Pasti am fost la tara la bunicii mei.
Am fost si la stupi si m-am uitat la ei.
Ieri, in ziua de Pasti am facut si cateva poze
Fişiere ataşate
P5050005edited.jpg
P5050004edited.jpg
P5050002edited.jpg
Mihaita

Mesajde Mihaita » 06 Mai 2013, 20:17

Mai pun poze si cu urmatorii stupi.
2 sunt mai slabuti
Fişiere ataşate
P5050006edited.jpg
Asta e cel mai puternic dintre toti. Are 5 rame pline cu puiet
P5050007edited.jpg
Si asta e mai slabut.
P5050008edited.jpg
In asta s-au rupt ramele. E slabut dar eu cred ca isi revine.
Mihaita

Mesajde Mihaita » 06 Mai 2013, 20:21

Am si paznic la stupi. Este cainele meu preferat. Are aproape 4 ani si il cheama Patrocle, alias Patraulea. De fiecare data cand plec pe undeva el se tine dupa mine. Este foarte cuminte. Poti sa lasi masa plina de carne in curte, iar el nu se apropie de ea. Pun si cateva poze cu el. S-a luptat si cu o vulpe. O ureche o are spintecata fiindca l-a muscat vulpea. Asta mi-a zis bunicul meu, pentru ca atunci cand sunt plecat la el sta
Fişiere ataşate
P5050015edited.jpg
P5050014edited.jpg
P5050013edited.jpg
Mihaita

Mesajde Mihaita » 06 Mai 2013, 20:25

Asta vad eu in fiecare dimineata cand ma trezesc.
Care vi se pare mai frumos?
Fişiere ataşate
P5050017edited.jpg
P5050016edited.jpg
Mihaita

Mesajde Mihaita » 06 Mai 2013, 20:28

Azi, pe 6 mai am pus caturile pe 3 stupi. Pe stupii 1, 2 si 5. Peste 2 saptamani ma duc la ei. M-as duce la saptamana dar ma impiedica distanta. Am 96 de km pana la tara si e departe.
Mihaita

Mesajde FLORINELU » 06 Mai 2013, 20:41

Mihaita scrie:Asta vad eu in fiecare dimineata cand ma trezesc.
Care vi se pare mai frumos?

patrocle
FLORINELU

Mesajde Mihaita » 07 Mai 2013, 15:16

La mine la tara salcamul era aproape inflorit. Peste 1-2 zile se deschide complet, dar dupa cum am auzit la sfarsitul acestei saptamani sau la inceputul saptamanii viitoare vor incepe ploile. Speram sa nu fie asa.
La voi in ce stadiu e salcamul?
Mihaita

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?