ignatov andrei scrie:Mai omule, daca tu crezi ca e bine ce faci... atunci... du treaba la capat! Marti, 23 aprilie, am fost la o firma de confectionat faguri, cu ceara mea si am asteptat sa termine niste faguri de "dimensiuni diferite"! Nu pot sa-ti reproduc ce era la gura celui care produce faguri...!
ignatov andrei scrie:Nu vreau sa-ti incarc pagina ..cu prostii! Ai, in zona ta, APICULTORI ADEVARATI, care stiu ce inseamna..."albina flamanda de BOTOSANI"! Ai incercat sa colaborezi cu ei?
Nu are nimeni... nimic cu tine! Dar fa-o serios si...!
Toata stima!
delorin I scrie:Stau si ma intreb daca nu am putea gasi un pigment natural sa schimbam culoarea uleiului de in .....Am avea nevoie de un chimist! Dar sa facem asta cu ceva natural gen scoarta de stejar, coji de ceapa etc...Chestii care se folosesc la vopsitul natural al oualelor de Pasti sau cum se foloseau pe vremuri pentru vopsitul lanii!! O fi avand cineva vreo idee cum sa scapam de maro? Daca tot vrem natural de ce sa nu incercam sa personalizam putin?
In alta ordine de idei- desteapta chestia cu inchisul urdinisului prin introducerea scandurii de zbor! Dar- ca sa o pot folosi in acest mod in mod repetat ar trebui ca scandura de zbor sa o montam cumva altfel. Ma gandeam sa cumpar 2 balamale din acelea "semicirculare". Sau poate ca in locul celor 2 cuie fara cap, am putea pune 2 tablite care sa se monteze in niste fante de pe soclul!
Spuneai de culisarea capacului in lateral ca sa obtinem un urdinis superior pe timp de vara! Nu stiu daca ne gandim la acelasi lucru! Eu as impinge capacul putin in spate si as adauga o scandurica intre cei 2 umeri ai capacului in partea exterioara, usor iesita in afara, ca urdinisul sa fie acoperit. Folosind insa urdinsul superior renuntam probabil la a mai folosi colectorul de polen de fund. Sau de ce nu...poate ca o parte din albine vor continua sa intre pe jos! Asta ar fi o chestie grozava ca ar pastra si ele ceva mai mult polen decat perminte colectorul sau oricum am scapa de inchis/deschis placa activa! Asta ramane de experimentat!
Beekeeping scrie:BUNKA te rog sa ma corectezi daca gresesc. Tu debordezi de experimente, la un moment dat am ramas in urma cu stabilirea "ultimei versiuni". Deci:
- rame in V astfel incat albina sa ia o mai usor in lucru
- insarmare verticala. Nu folosesti foita, toata rama e naturala
- distanta intre centrele fagurilor ~33mm
Am citit si eu cartile lui Max, am un astfel de stup de test. Nu sunt pe topicul tau pt polemica. Desi nu am experienta ta, sunt si eu interesat de o miere cat mai lipsita de chimicale si de familii sanatoase. Cunosc elementele de baza: celule si albine mici, distanta intre rame 32~33mm, etc. Ele sunt in mare aceleasi, atat pe ResistantBees, cartile lui Max, etc.
Ceva intrebari, as aprecia un raspuns, in limita timpului tau.
- faci saturarea cu trantori sau nu ? Ai 1-2 rame doar cu celule de trantori si restul 100% cu celule de lucratoare ? Preferi rame cu foita dar decupate colturile de jos ca sa isi faca trantori acolo ?
- cate si ce fel de tratamente faci anual ? Oxalic, timol , zahar pudra, etc ?
- iernare clopot sau horn ? Sincer, cred ca ideea imbracarii capacului pe timpul iernii cu un polistiren extrudat nu e chiar de lepadat.
- uleiul de in pentru ca am inteles ca tu nu folosesti vopseaua. Dupa cele 3 maini de ulei de in, dupa cati ani mai dai lazile cu ulei ?
- flambarea lazilor de interior. O faci sau nu ?
Multumesc. Lasa-mi te rog PM numarul tau de telefon.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori