Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Buckfast

Mesajde jonny_it » 23 Mai 2013, 16:33

Si eu as fi interesat sa vad mai multe familii cu matci buckfast. Am avut cateva regine buckfast si am fost cam dezamagit. :)
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 23 Mai 2013, 18:31

jonny_it scrie:Si eu as fi interesat sa vad mai multe familii cu matci buckfast. Am avut cateva regine buckfast si am fost cam dezamagit. :)

Ce anume te-a dezamăgit pe tine?
Cât timp le-ai ținut?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde delorin I » 23 Mai 2013, 19:23

Niste fotografii ciu aceasta rasa aveti? Nu de alta dar asa, si noi incepatorii de dezvoltam cultura generala apicola! Eventual si o descriere...
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde jonny_it » 24 Mai 2013, 12:46

cristi_vidican scrie:
jonny_it scrie:Si eu as fi interesat sa vad mai multe familii cu matci buckfast. Am avut cateva regine buckfast si am fost cam dezamagit. :)

Ce anume te-a dezamăgit pe tine?
Cât timp le-ai ținut?

Cativa ani.

Am mai scris depsre asta si nu cred ca are rost sa ma lungesc: in esenta am constatat ca familiile au ceva mai multa albina dar productia a fost egala sau chiar mai mica fata de o familie cu albine carpatine de aceeasi putere. Aici in zona vremea este mai capricioasa, poate si de asta.
Totusi tinand cont ca sunt mai multe linii as fi interesat sa testez si cele aduse din UK(eu am avut ceva adus din Austria/DK).

(Acum testez 3 matci italiene si pot sa spun ca am ramas surprins intr-un mod placut de modul lor de dezvoltare; am mai avut matci italiene dar astea parca sunt altfel, adica au redus ponta zilele astea[ploua de cateva zile] si se comporta binisor fata de ce am mai avut). Noi sa fim sanatosi! :)
jonny_it

Mesajde ANITEI » 24 Mai 2013, 18:57

Inseamna ca BK mele daneze imperecheate cu trantori ligustici sunt beton! :D Deja mi-e dor de ele!
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde Gudas Valentin » 25 Mai 2013, 12:02

Cumperi de la un producator recunoscut si ai garantia ca nu sunt "corcituri". Totusi daca ne gandim bine buckfast-ul este o corcitura, adica un hibid. :)[/quote]

Aici ati spus un mare adevar,Va Felicit.(sau ati scapat galusca) Din hibrid nu mai iese ce a fost ..... puteti folosi cuvantul HIBRID in continuare pt bukfast, pt ca rasa e un neadevar si e inpropriu spus.

Valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011
Gudas Valentin

Mesajde nicu » 25 Mai 2013, 18:30

buckfast scrie:
nick15 scrie:Buna ziua! Mi-ar place sa vin vara aceasta in vizita la dumneavoastra sa vad cum lucreaza o matca de buckfast. Se poate?

Numai sa ajung acasa cu albinele si sa ma linistesc putin si ne auzim.

FlorinBee scrie:Vad ca este decat lansata ideea dar nici-o tentativa de comunicare :roll:

Sunt destul de ocupat in perioada aceasta si nu am internet chiar pe toate dealurile.

pot sa vin si eu ? :)
vremea vine...vremea trece...sa nu uitam ca suntem muritori.
cumpar intelepciune...
nicu

Mesajde Ioan Guist » 26 Mai 2013, 08:18

De cate ori vorbim de rase,hibrizi sau linii ori sushe, o dezbatem cu maselele inclestate.
Ca ...a mea e mai lunga si a ta e mai subtire! Ale mele sunt mai vioaie si ale tale sunt mai ...blegi! Ca... nimenea nu stie ce "varf de lance" am eu in posesie si ca eu , stuparul atomic, sunt posesorul idealului in materie de albina.
Canci.
Se face apicultura performanta cu orice albina.Cu o conditie simpla.Sa fie cat de cat selectionata si stuparul sa fie pe ....felie.
Sa credem ca buckfast sau ligustica Carnica sau Nigra sunt niste tampite ce nu pot fi exploatate profitabil din cauza ca sunt originale de pe alte melaguri (200-2500 km) este ...dreptul fiecaruia.Sa sustinem ca un Backfast nu se potriveste aici dar o Carpatina merge oriunde , este doar o noua minciunica ...dulce.

Sustinem subiectiv , argumentam patriotard, si ne-o luam in freza fiinca nimeni nu face nimic dar interzice totul.Daca eu sunt cu vaca si ma ocup de mici si bere, atunci nimeni nu poate si deci interzicem.

Cei mai multi ne uitam ca matza-n calindar cand vedem prima data altceva.Respingem si infieram.Nu mai zic de faptul ca nici macar la ale noastre nu ne pricepem.Suntem bata la capitolul stuparie dar ...liberi la datu' cu parerea despre orice.

Toata stuparimea de dincolo de bega sau de prut ori de la mama zborii,sunt niste tampiti ce ne-au dat in ultimele 2 secole, standarte si poteci de lucru in Apicultura.Niste capitalisti ce vor sa ne bage mortu'n casa.Noi , gaurica din buricul apiculturii ,suntem ca intodeuna..."vijilenti".Cu cheptul dezvelit si burta lipita de sirea spinarii interzicem si ramanem ...interzisi.

Dormim pe noi si ...prea curand nu ne trezim! Ca...nu ne pune nimeni ceasu' :lol:

Spor la treaba!
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Florin Dobre » 26 Mai 2013, 08:50

Sa traiesti nea Pupe! Cu postarea de mai sus mi-ati facut deja ziua mai frumoasa. Sa trecem la treaba! :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ignatov andrei » 26 Mai 2013, 09:45

Ioan Guist scrie:Sustinem subiectiv , argumentam patriotard, si ne-o luam in freza fiinca nimeni nu face nimic dar interzice totul.Daca eu sunt cu vaca si ma ocup de mici si bere, atunci nimeni nu poate si deci interzicem.

Cei mai multi ne uitam ca matza-n calindar cand vedem prima data altceva.Respingem si infieram.Nu mai zic de faptul ca nici macar la ale noastre nu ne pricepem.Suntem bata la capitolul stuparie dar ...liberi la datu' cu parerea despre orice.

Dormim pe noi si ...prea curand nu ne trezim!

Spor la treaba!

Si Kamy spunea ca "nu soiul, ci prostul din spatele soiului"...

Aveti dreptate amandoi! Pe cand o intalnire "departe de ochii presei" si sa incercam sa "rasturnam" ceva?!?
ignatov andrei

Mesajde Ioan Guist » 26 Mai 2013, 10:30

Ca ne intalnim si ne cafelim...e clara!
Ca rasturnam sau ...incarcam ceva, mi-e mai ...in ceata.Ce vreu sa zic.
Programe de selectie, dezvoltare, si de protejare apoi, la scara nationala sau de teritoriu-areal intins se fac de catre oameni cu mintea la ei.
Noi, putem sa selectionam, actionam, dupa ureche si ochi ...microlocal.Pe o vatra sau doua.Pe un stil de lucru , hai doua.Pe o directie hai ....trei.Nimic rau in asta.
Sa ramanem atunci la acest ...pahar de apa.Si sa astepam ca de intreg lacul sa se ocupe cei ...potriviti.Personal nu ma pricep decat la "paharelul meu de apa"

Suntem orfani (asa ma percep eu) de mama si tata in apicultura Romaneasca.Orfani de programe reale in selectie, conservare, acoperire pe plan national.
Poate nu cunosc eu dar in afara de aparitia unor crescatori acreditati ANARZ, nu cunosc alte etape,pasi, directii, programe clare si transparente , pe aceasta directie.
Nu stiu unde sa dau enter pe net-ul asta sa descarc programul ...."CARPATINA noastra" de ex.Sa vad programul pe 10 -30 de ani de aici in colo.Sa ma ...aliniez cu oferta.
Unde ma duc sa-mi iau o matca din care sa-mi umplu lazile si arealul.?
Unde ma duc sa iau "fruntea" care sa ma determine sa renunt la alte alternative?
Unde sa ma duc si sa nu fiu ... "injurat" prin oferta ce mi-e expusa?
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde ignatov andrei » 26 Mai 2013, 11:30

Ioan Guist scrie:Unde ma duc sa-mi iau o matca din care sa-mi umplu lazile si arealul.?
Unde ma duc sa iau "fruntea" care sa ma determine sa renunt la alte alternative?
Unde sa ma duc si sa nu fiu ... "injurat" prin oferta ce mi-e expusa?

De la...

Convorbire telefonica intre "Apicultor" si "El" sau "Ea":
- Alo..., Crescatoria de matci?
- Da! Cu ce va putem servi?!?
- As dori cateva matci selectionate, de-ale noastre, "carpatine"!
- Numai matci "carpatine" avem!
- Aveti matci de culoarea... pe spate si cu abdomenul...?!?
- Bineinteles, avem si de culoarea..., dar si de culoarea..., pentru ca noi nu ne jucam cand e vorba de calitate si mai ales de ceea ce doreste clientul...!
ignatov andrei

Mesajde italianu » 26 Mai 2013, 16:05

bunã,pentru un subiect de roman ,conversatia aia,dar nu de orice fel, ci de s.f.
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde florinapi » 26 Mai 2013, 16:10

Si totusi,soiul conteaza.

Parerea unuia mai putin calificat.
,,Morala fara expertiza este naiva,iar uneori poate fi chiar periculoasa."

Puteti vedea albumul pe foto pe SunPhoto aici : http://florinapi.sunphoto.ro
florinapi

Mesajde ignatov andrei » 26 Mai 2013, 16:14

Salut, italianule! Sa stii ca nu exagerez cu nimic! Pare S.F., dar e cruntul adevar...! S-au adaptat la acest stil chiar si proaspeti "autorizati"! Si sa mai stii ca au copiat-o si cei de peste Prut! Pecinginea se extinde...
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 26 Mai 2013, 16:17

florinapi scrie:Si totusi,soiul conteaza.

Parerea unuia mai putin calificat.

Da omule, asa este, dar mai intai sa stii (nu tu, intelegi) sa lucrezi cu albina! Normal ca cei priceputi fac repede diferenta!
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?