csaa scrie:Desi sunt incepator (anul trecut am iceput sa invat sa cresc albine) am decis sa imi cresc propriile matci, asa ca, folosind sistemul de botci artificiale de la nicott si o lanteta chinezeaaca, am bagat acum o saptamana prima serie la crescut. Astazi am verificat si am o botca capacita, restul de 21 nu au fost luate in ccrestere. Poate voua vi se pare o ratare, dar mie care am doua maini stangi mi se pare o mare realizare. La urmatoarea serie bag mai multa albina tanara (muuult mai multa) in starter si sper sa cresc procentul de acceptare.
italianu scrie:ce inseamna ,,starter” pentru tine?
csaa scrie:Asta sper si eu. Sa se invete si ele, sa ma invat si eu... Am vazut un filmulet cu starterul lui Valter si m-am speriat ce de albina avea acolo
ignatov andrei scrie:Stimate coleg, starterele formate din "adunatura" dau rateuri! Starterul standar (cel mai bun) se obtine din ORFANIZAREA unei familii de albine! Se ia matca cu 2 rame si se plaseaza in alt loc din stupina. Starterul este cel care ramane, cu culegatoare, cu foarte multa albina! Se reduce starterul la 6-7 rame si... atat! NU SE SCUTURA ALBINA STRAINA! Poti ajuta "roiul" format din cele 2 rame si matca!
italianu scrie:Andrei ,starterul nu are puiet,nici capacit,nici necapacit.
in felul acesta iti ia in crestere ceea ce ii dai tu.
italianu scrie:Andrei ,starterul nu are puiet,nici capacit,nici necapacit.
Bambucha scrie:italianu scrie:Andrei ,starterul nu are puiet,nici capacit,nici necapacit.
Ase e, ia in crestere orice, dar... intr-un starter trebuie sa abunde tot daca se vor rezultateMiere, pastura, puiet capacit si chiar necapacit (amplasat unde trebuie si ce trebuie), sirop in lipsa de intretinere, si nu in ultimul rand cantitate si densitate foarte deasa de albina. Cu alte cuvinte inre-un starter trebuie sa fie belsugul belsugurilor, sa fie "frigiderul" plin in care sa lipseasca doar matca.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori