Jean Valjean scrie:In alta ordine de idei, teama de o noua reactie alergica la o eventuala noua intepatura m-a facut sa umblu in stupi echipat de iarna, cu bluza si pantaloni pe sub combinezon, peste combinezon cu hanorac apicol si incaltat in cizme de cauciuc in care imi indes mansetele de jos de la pantaloni si combinezon. Cand termin de umblat in stupi sunt fleasca de sudoare, desi umblu in stupi seara, cand ma intorc de la serviciu. Nu stiu la vara ce voi face.
In fiecare zi citesc despre alergia la intepatura de albina si am impresia ca usor usor am dezvoltat si o fobie, pe langa alergie.
Asta ma blocheaza si ma impiedica sa mai imi fac planuri de viitor.
Si ma gandesc ca oricat m-as proteja, accidente tot se intampla. Caz concret:: sambata am fost sa ajut un coleg sa extraga mierea. Echipat ca la carte. Dupa vreo doua ore ma duc ceva mai departe de stupi si de duba in care extrageam si-mi dau masca jos ca sa beau apa.
Beau apa si cand iau sticla de la gura ma trezesc cu o albina direct pe buza de sus: intr-o fractiune de secunda mi s-a desfasurat in minte tot ceea ce ar fi urmat sa se intample - intepatura, alergie, sufocare , masina , spital (mai departe nu m-am putut duce cu gandul).In acelasi timp am avut totusi stapanirea de sine sa iau rapid, fara sa apas prea tare, albina de pe buza si sa o arunc. Timp de o jumatate de ora dupa aceea am tremurat tot si nu prea mai eram bun de nimic.
Nu vreau sa par patetic, dar cand ma gandesc la varianta de a renunta la albine, imi vine sa plang.
Am observat insa ca sunt mai panicat de ceea ce se poate intampla cand sunt la serviciu sau pe drum , decat atunci cand umblu in stupi, fapt care imi tine inca moralul sus.
Jean Valjean scrie:Inca o data, iti multumesc pentru gandurile bune si sper sa ne vedem cat de curand.
MyBees scrie:Jean Valjean scrie:Inca o data, iti multumesc pentru gandurile bune si sper sa ne vedem cat de curand.
Așișderea.
Legat de alergia ta, wk-end ul trecut l-am petrecut la Sibiu si Saliste , la scoala de vara de apiterapie. Trei zile faine in care, printre multe alte subiecte foarte interesante, am discutat si asta cu alergia la venin. Concluzia este ca pentru a scapa de alergie trebuie sa iti pregatesti organismul pentru asta. Incepi prin consumul de produse apicole(miere, polen, pastura, ceara, etc) care contin in doze mici si venin. Apoi poti sa faci microintepaturi(doar cu acul albinei, prins intr-o penseta aplici intepaturi scurte, astfel incat sa iei doze mici de venin fara ca acul sa ramana prins in piele) Poti apoi sa treci, treptat, la intepaturi de albina imunizandu-ti organismul.
Bineinteles ca un test alergologic este recomandat daca nu stim la ce sa ne asteptam, apoi consultarea unui medic imunolog practicant al apiterapiei, daca nu reusim sa rezolvam singuri si vrem sa fim ajutati sa depasim problema.
Insa este clar ca alergia la venin trebuie sa impiedice un apicultor pasionat sa isi vada cu drag de albine.
Iti recomand cu caldura inscrierea in Societate Romana de Apiterapie, si nu numai tie, unde poti gasi o lume la fel de interesanta ca cea a apicultorilor. De fapt mare parte sunt apicultori insa mult, mult prea putini apicultori fata de cat ma asteptam eu(Cred ca voi deschide un topic pe subiect)
Personal, nu concep sa ma ocup de albine fara a cunoaste toate beneficiile pe care albina le poate aduce. Si apiterapia este un subiect care ar trebui sa preocupe pe orice om interesat atat de albine cat si de mentinerea unui echilibru al organismului, prin metode naturale. Si ce putem gasi mai natural decat ocupatia asta care ne ocupa noua timpul si visele?
Closcutz scrie:Alea care n-au matca si-s linistite ii clar ca-s bezmetice, mai ales daca observi mai multe oua intr-o celula si pe acele rame cel mult 2 daca nu gasesti matca imperecheata diagnosticu-i clar
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori