liviutzbogos scrie:Cu ouale cum stai?Nu tu, stupul... Poate nu ai vazut matca. Fiind tanara e mai sprintena si se ascunde. Daca ai oua e bine. Sau, cum spui, poate a iesit la imperechere. Vezi peste o zi, doua daca ai oua. E foarte bine sa ai o evidenta, cand au iesit matcile, cand le-ai bagat in lada, cand trebuie sa inceapa ouatul daca imperecherea decurge bine. Si atunci, cand apar intarzieri stii deja ce ai de facut.
vasilefi scrie:am observat ca albinele au in cosulete o substanta galbena, ca o vata de zahar... oare de la ce o fi?
initial am crezut ca s-a prins ceva de picioarele lor, pentru ca era destul de lunga , polen sau ce o fi...
priest matca nu ai gasit-o, te-ai uitat dupa oua?
daca nu vrei sa cumperi matca, strange cuibul cat mai bine si da-le sirop din belsug.
davcosti scrie:Dacă ai puiet în ambii stupi sau vezi ouă proaspete ai Mătci în ambii, cel puțin așa reiese.
Dacă nu ai Matcă trebuie să-și tragă botci. Unde nu are Botci are Matcă. Unde apar botci nu are matcă.
Eu după ce-am divizat, am văzut botcile după vreo 4-5 zile, în stupii noi creați fără Mătci.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori