Yulian, hai sa n-o intoarcem acum, ca nu-ti ia nimeni caii de la bicicleta. E dreptul fiecaruia sa-si spuna parerea.
yulian scrie:... cei care fac 2-3-4-500 roi/an pentru vanzare, numai din familii "recordiste", "neroitoare" etc nu fac....
La asta am facut eu referire! Si sustin ca fac foarte simplu din orice familii doresc, deoarece de la acele familii recordiste, de fapt au nevoie de un singur stup si din el au nevoie de o singura rama, din care sa ia 7-800 de larve. Te intereseaza ca matca sa fie de rang nobil, iar insotitoarele care constituie roiul, nu conteaza ca sunt mamaligare.
Starterul si crescatoarele nu trebuie sa fie recordiste. Nu m-ar mira ca bibeloul bibelourilor sa nici nu fie dus la pascut, ci tinut cu grija acasa sau daca il duce, il tine cu el in cabina si il mangaie din cand in cand
Ca organizare e... matematica! La fel ca productia de masini la banda, a lui nenea Ford.
Te indoiesti ca face si pastoral? Nu face totul absolut singur, in mod sigur are si ajutoare, iar in ce priveste capacitatea de munca...unii te pot uimi. Dai mana cu el si pare ca ai luat o scandura aspra, negeluita, in mana.
Cand il cauti, e prin paduri. Sta uneori singur in noapte, de vorba cu stelele si D-zeu.
Sa vii si sa-i pui la indoiala munca...ii da cu virgula.
Bineinteles ca pentru atatia roi, e nevoie pe langa startere, de familii crescatoare, blocate, pe care nu le mai duce la cules, de alte familii pentru populat sutele de nucleele si roii, de logistica, de investitii, munca si stiinta.
De ce si-ar bate joc de munca si numele lui si n-ar lua acele cateva sute de larve din familii recordiste?
In rest, la ceea ce am zis de preturi, e legat de titlul topicului, nu neaparat de postarea ta.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)