Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pretul corect al unei familii de albine in 2013

Mesajde CristiTm » 22 Iun 2013, 11:53

off topic la postarea lui Mircea

imi vine un lautar manelist sau cum le-o zice ca nu sunt fanul lor cu un Audi A4 din 2010 nu-i mergea clima caldura mare monser etc transpira vedeta, ma suna un prieten si imi spune sa ma uit la masina ca am o diagnoza originala, vina cocalarul ma uita la masina cu electricianul in timp ce el se spovedeste ala ca a dat un vw toareg la schimb pe audi asta si ca la pacalit pe ala ca nu era ok toaregul si il informez ca ala cu audi a uita sa-i spuna ca masina a fost lovita :))) gasim defectul dupa vre-o 3 ore un cablaj busit de la accident facem masina il sun sa vina so o ia i cer 250 de lei si i spun ca era un fir intrerupt doar pt atata imi iei 250 de lei ????? . sa aflu ulterior ca ei cer 2-3000 euro pt o nunta . pleaca boul asta si seara pe la 19:00 ma suna si imi spune ca lui ia disparut din porbagaj unde tinea el intr-un loc secret intro-harta sau cd 300 de euro si 1000 de lei, nu am cum sa-l uit ca fost exact in 03.08 anul trecut de ziua mea aveam invitati la o bere 2 ore m-a tinut la telefon printre care mi-a zis ca lui i s-a spart si casa si a adus un popa si a facut ala slujba si au venit hotii inapoi sa-i cera iertare pt ce au facut. i-am spus direct sa lase popa si sa mearga la politie pt amprentare si sa nu ma mai sune ( noi am lucrat sub aripa fata stg nici nu am atins porbagajul). in decembrie aproape de sarbatori a venit sa-i fac o revizie si daca am timp distributia ca vrea sa plece in austria de craciun :)) foarte senin, l-am programat foarte politicos in ianuarie dupa vacanta de sarbatori sa scap de el si m-am trezit ca ma suna in Ianuarie sa ma intrebe daca e valabila programarea vrea sa-i fac masina. cam asa merge treaba daca incerci sa ceri bani pt munca ta care de multe ori include .................. asta stiu doar ce-i care muncesc.
CristiTm

Mesajde yulian » 22 Iun 2013, 12:56

Pt dl Mircea. : eu nu am zis nimic de pret, el este facut de piata. Fiecare isi cumpara de cat are buget si de unde crede el de cuviinta, iar pretul corect pentru o familie de albine...eu zic ca nu exista, atata timp cat depindem in mare masura de conditiile meteo, conditiile UE-ului si alte conditionari. In plus, nu am absolut niciun motiv ca sa fiu invidios (sau cel putin asa reiese din ceea ce ziceti d-voastra) pe cei care fac roiuri, matci, etc., pe castigurile lor si sunt convins ca cei care reusesc sa faca sunt apicultori cu experienta grea in spate. Ceea ce am zis, ca din moment ce poti face 3-4-500 roi si sa te axezi pe vanzarea lor, mi se pare (poate si fiinca am 25 familii) putin greu sa faci si pastoral, unde sa vezi clar care sunt familiile de productie si sa ai timp si de inmultire, excesiva, zic eu, plus schimbarea matcilor proprii, etc
In rest, multa sanatate tuturor si butoaie pline!
Doamne-ajuta!!
yulian

Mesajde Mircea_63 » 22 Iun 2013, 14:09

:lol: Yulian, hai sa n-o intoarcem acum, ca nu-ti ia nimeni caii de la bicicleta. E dreptul fiecaruia sa-si spuna parerea. :D

yulian scrie:... cei care fac 2-3-4-500 roi/an pentru vanzare, numai din familii "recordiste", "neroitoare" etc nu fac....

La asta am facut eu referire! Si sustin ca fac foarte simplu din orice familii doresc, deoarece de la acele familii recordiste, de fapt au nevoie de un singur stup si din el au nevoie de o singura rama, din care sa ia 7-800 de larve. Te intereseaza ca matca sa fie de rang nobil, iar insotitoarele care constituie roiul, nu conteaza ca sunt mamaligare.

Starterul si crescatoarele nu trebuie sa fie recordiste. Nu m-ar mira ca bibeloul bibelourilor sa nici nu fie dus la pascut, ci tinut cu grija acasa sau daca il duce, il tine cu el in cabina si il mangaie din cand in cand ;)

Ca organizare e... matematica! La fel ca productia de masini la banda, a lui nenea Ford.

Te indoiesti ca face si pastoral? Nu face totul absolut singur, in mod sigur are si ajutoare, iar in ce priveste capacitatea de munca...unii te pot uimi. Dai mana cu el si pare ca ai luat o scandura aspra, negeluita, in mana.
Cand il cauti, e prin paduri. Sta uneori singur in noapte, de vorba cu stelele si D-zeu.

Sa vii si sa-i pui la indoiala munca...ii da cu virgula.

Bineinteles ca pentru atatia roi, e nevoie pe langa startere, de familii crescatoare, blocate, pe care nu le mai duce la cules, de alte familii pentru populat sutele de nucleele si roii, de logistica, de investitii, munca si stiinta.

De ce si-ar bate joc de munca si numele lui si n-ar lua acele cateva sute de larve din familii recordiste?

In rest, la ceea ce am zis de preturi, e legat de titlul topicului, nu neaparat de postarea ta.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Adi Hodis » 22 Iun 2013, 14:52

Cumparatorul cu fite d'alea ..., dornic sa ajunga stupar, va aprecia munca la adevarata valoare cand o sa produca si el si ... n-o sa iasa treaba. Ca deh ... nu-i chiar simpla.
Iar pina la succese ... cale lunga este si cu piedici.

Succes !. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Ioan Guist » 22 Iun 2013, 17:41

Doamne ce feina e stuparia.
Pe vechiul forum am scris nu o data, urmatoarele:
Poate sa vina in bransha asta un milionar sau, mai multi ...oameni cu cascavalul in buzunar.'jaba au o roaba de bani ca apicultura nu e ....ciobanie.Nu iei 300 de familii si la anu cu doi stupari sa umplii 60 de butoaie.ti-o iei in freza de nu te vezi.Iernezi jumate si scoti ...rame goale.

Stuparie adevarata, nu face decat cel ce o baut apa fierbinte si o visat la muierea de acasa.punct
Stuparie, performanta in miere si material biologic nu face decat cel ce o dat cu capul in roi si tranzvazari repetate.

Vin acum, baietii astia cu 112 sau 141, ori cu chef sa inceapa ceva dupa ce au ramas far' de lucru la patron.Foarte bine. Numai ca la o lada cu albina nu se aplica aritmetica de la mamifere. 1x 50 kg miere = 100 euro. E mai cu schepsis.E mai cu...daruire si rabdare.Zic asta fiinca am trecut prin ea.Am muncit pentru o multinationala.Salar baban.card bezina si telefon moca.trai pe vatrai.Am luat apicultura in piept.Si iaca ca de 12 ani ma lupt.Astazi, ma dau de ceasul mortii sa restartez stupina.E grele.Nu zic ca nu stiu cu ce se mananca.Recitesc si reanalizez.Ma uit in stanga si in dreapta.Ma pleznesc dupa ceafa.Muncesc.

Baieti, nu e simplu.

Pretul unei familii de albine este mic cand e luat de pe creanga.Este mare si propietarul tine d epret cand o "sapat" pentru el.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde alin m » 24 Iun 2013, 23:11

La albine de nu te pricepi si socotesti doar in mare lemnul, ceara si puietul iata ce iese.
Familie cu pret de criza financiara

10r la vanzare 6p+2 miere +2 completare -pret 350 lei

10r -lemn *1.5 = 15 lei (fara sarma, cuie si munca depusa)
10foite *5 =50 lei (fara transport de la magazin, si pus frumos pe sarma la rama)
40/r cu puiet *6r dadant =240 lei
cate 1kg miere coronita la ramele cu puiet *10 lei = 60 lei
TOTAL =365 LEI
mai pun ca 2 rame din cele 10 scoase la vanzare au miere*pastura si ca n-am socotit matca, culegatoarea, munca apicultorului si posibila miere rezultata din urmatoarele 1- 2 culesuri ?
alin m

Mesajde Trantorul@ » 24 Iun 2013, 23:26

Vezi de treaba ca cineva facea roi batand din palme ce sa tot socotesti atat ! :lol: :lol: :lol:
Cat poti sa ceri pe o bataie din palme , nu prea mult ! :lol:
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Donbazil » 24 Iun 2013, 23:34

Sal'tare!
Aline si cati stupi d'astia la 350 de lei vrei sa vinzi ca poate tii cumpar eu?.... :lol: :lol: :lol:
Credeam ca aici discutam lucruri serioase ca intre meseriasi, dar vad ca unii.... :shock:
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde Trantorul@ » 25 Iun 2013, 00:03

:lol:
Ce unii nu stiu sa bata din palme ? :lol:
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde alin m » 25 Iun 2013, 22:50

x si 0
alin m

Mesajde Trantorul@ » 25 Iun 2013, 23:34

alin m scrie:La albine de nu te pricepi si socotesti doar in mare lemnul, ceara si puietul iata ce iese.
Familie cu pret de criza financiara

10r la vanzare 6p+2 miere +2 completare -pret 350 lei

10r -lemn *1.5 = 15 lei (fara sarma, cuie si munca depusa)
10foite *5 =50 lei (fara transport de la magazin, si pus frumos pe sarma la rama) (vezi ca la unii fagurii vin acasa )
40/r cu puiet *6r dadant =240 lei
cate 1kg miere coronita la ramele cu puiet *10 lei = 60 lei
TOTAL =365 LEI
mai pun ca 2 rame din cele 10 scoase la vanzare au miere*pastura si ca n-am socotit matca, culegatoarea, munca apicultorului si posibila miere rezultata din urmatoarele 1- 2 culesuri ?

Vezi ca deja ti-o dat cu virgula calculeaza din nou toate si pe urma scrie pretul corect asta pentru cei ce nu se pricep sa socoteasca sa stie si ei si sa se lumineze , si ca sa te anunt una foita construita 1 kg miere , 10 faguri construiti 10 kg,..... si ca sa te anunt la mine salcamul este 25 Ron si poate o sa sara la 30 RON inca ma gandesc , poliflora 20 RON asa ca sa stii si tu, acum la calculele facute de tine cate familii vrei sa-ti vand ???
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde Trantorul@ » 25 Iun 2013, 23:53

alin m scrie:x si 0

Daca scrii ceva lasa ce ai scris nu mai modifica.
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde alin m » 26 Iun 2013, 00:16

Trantorul@ scrie:

Daca ai ceva de spus spune si nu lasa doar comentarii in 2 peri. Concret. Unde ti se pare ca nu a fost bine ?
alin m

Mesajde Mircea_63 » 26 Iun 2013, 01:10

alin m scrie:
Trantorul@ scrie:

Daca ai ceva de spus spune si nu lasa doar comentarii in 2 peri. Concret. Unde ti se pare ca nu a fost bine ?

Mah copii... :D Lasati prostiile, ca sunteti baieti mari. ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde mateiflorin » 30 Iun 2013, 15:02

in ani 97 98 se dadeau roiurile fara bani acum cu fondurile europene a devenit o afacere
mateiflorin

Mesajde IonutMioveni » 30 Iun 2013, 15:25

Avand in vedere anuntul ministrului agriculturii de acum cateva zile ....si faptul ca nu se mai finanteaza masura 141 sa vedem incotro va merge toata treaba cu apicultura.... :lol:
Sunt destui cei care practica apicultura doar pentru a avea niste cutii la numar in ograda proprie si a lua cei 1500 de euro.
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE