teinegru64 scrie:BUNKA scrie:Multzam, cauta poza aia ca nu o gasesc si pune-o aici sa vada baietii ca si la tine sunt semne de VSH, feelingul meu e ca distantarea la 33 a facut asta, chiar daca nu ai avut fagure natural sau celula redusa.
Baga poza sa vada colegii sa ne dam o parere !!
Numai bine!
Scriu aici sa nu uit....Teoretic in aceasta perioada semnele de VSH ar trebui sa fie mai evidente. la controlul din aceasta saptamana nu am mai gasit la nici o familie aceast VSH.O explicatie ar fi reducerea ramelor cu puiet.....albinele reusind sa elimine rapid larvele afectate.La tine mai vezi larve descapacite ?
Trebuie urmarite toate ramele pt ca parazitii odata eliminati din celule cauta cu disperare sa intre in alte celule cu larvar inainte de capacire...daca prinzi exact momentul vezi celulele cu capetele pupelor cu oki, insa intr-adevar...acum constat doar gaurile care apar peste noapte in puietul capacit.
Ce vreau sa zic si poate am mai zis...am vazut pe rame atunci cand am filmat VSH cateva celule cu pupe roase pana la jumate unele, altele doar capul...pana am fost in casa si am pregatit aparatul sa filmez..15 min aproximativ am mai gasit o singura pupa roasa undeva aproape de fund, celelalte erau deja eliminate, nu mai erau...deci albinele se misca extrem de repede cu eliminarea asta a puietului infestat!
Pe unul din filmuletele mele se vad multe celule ciupite efectiv in mijlocul celulei capacite, un comportament intens de identificare si de descapacire a pupelor infestate.
Mai ai o rama MEA Aline pe care mi-ai aratat-o mie cu mult puiet pe ea si cu goluri in puiet...si in asta se vede dar aia era mai clara !!
Eu am un delon unde efectiv ar trebui sa mai dau un corp...atata albina mica are, nu mai incape si baga puiet ca un nebun..daca as sta sa caut acolo sigur gasesc undeva pe rame VSH chiar in plin moment de descapacire...se dezvolta extraordinar !!

Sunt din ce in ce mai bucuros cand trec pe la stupi, la fiecare vizita parca se mai confirma o ipoteza !!

Teiule..ma tin de promisiune, mai fac unul pt tine complet si trimit si ce mai era pt asta al tau... merita sa experimentam cat mai mult pe povestea asta.