Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Floarea soarelui

Mesajde alekzzu » 14 Iul 2013, 11:20

cat dureaza culesul la floarea soarelui(cu aproximatie) ?
alekzzu

Mesajde ambee » 14 Iul 2013, 14:12

alekzzu scrie:cat dureaza culesul la floarea soarelui(cu aproximatie) ?

La un lan uniform maxim 10 zile
aaa
ambee

Mesajde ANITEI » 14 Iul 2013, 19:17

alt stupar scrie::D lasa Hodise... ca-i invit eu :lol:
deci, care vreti loc gata gasit la un lan de 600 de hectare, floarea pe maxim tocmai acum, ai ?
a... cat si cum da nectar... asta cum va e norocul, copii !
doritorii, relatii pe MP.

De la alea 600 de hectare tovarasul meu (cel cu T4 Rosu) s-a mutat marti si in seara asta se muta si de unde e acuma!
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde alt stupar » 15 Iul 2013, 00:09

Anitei scrie:De la alea 600 de hectare tovarasul meu (cel cu T4 Rosu) s-a mutat marti si in seara asta se muta si de unde e acuma!

pai si ce, crezi ca noi am mai facut multi purici pe acolo, la austrieci ? :lol: Asta a fost, chix :oops:
Auzi, cand am vorbit cu el la telefon zicea ceva de Dani. De tine era vorba ? De ce n-ati trecut pe la mine ?

In alta ordine de idei, un nene din Targu Mures povestea ca a "batut" Banatul in lung si-n lat in cautarea unei flori bune. Omul incarca cu macaraua si-si permite sa mute in fiecare seara la o adica... Nu merge si asta e.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde lucky5strike » 15 Iul 2013, 00:22

Aici de doua zile avem cantare seci. A fost suficient un vant usor si... ploile de acum cateva zile sunt amintire. Oricum, e 15 iulie, ce s-a luat s-a luat, acuma cam trebuie tras pe vatra si lins un pic la rani.

Ca 2014 bate la poarta.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde DaniApis » 15 Iul 2013, 13:11

Ieri am finalizat extractia la FS(I) media a fost 20kg/ fam. Astazi plecam la FS(II).Poate mai speram la vreo extractie daca nu asta este, vorba lui "lucky5strike : ce s-a luat s-a luat". :D
DaniApis

Mesajde samuellazea » 15 Iul 2013, 13:30

eugen. scrie:In Dobrogea unde sunt eu cu stupina pe Luni -Marti se "gata" floarea... Daca imi da cineva un "pont" bpentru un alt cules sau o floare mai tarzie ii sunt recunoscator ;) . (dau o cheie si am plecat... :!: )

Salut Eugen,

Cred ca e prea tarziu acum pentru raspuns si prea departe de tine. Langa Timisoara este cules de FS. Si o sa mai fie cel putin vreo 3 saptamani. Este floare in diferite stadii si destul de multa. Stiu ce zic fiindca am si eu dusi pe ai mei impreuna cu alti stupari.

Toate cele bune
Sami
samuellazea

Mesajde eugen. » 15 Iul 2013, 14:04

samuellazea scrie:
eugen. scrie:In Dobrogea unde sunt eu cu stupina pe Luni -Marti se "gata" floarea... Daca imi da cineva un "pont" bpentru un alt cules sau o floare mai tarzie ii sunt recunoscator ;) . (dau o cheie si am plecat... :!: )

Salut Eugen,

Cred ca e prea tarziu acum pentru raspuns si prea departe de tine. Langa Timisoara este cules de FS. Si o sa mai fie cel putin vreo 3 saptamani. Este floare in diferite stadii si destul de multa. Stiu ce zic fiindca am si eu dusi pe ai mei impreuna cu alti stupari.

Toate cele bune
Sami

Multumesc pentru raspuns..... singurul de pe aici :lol: Stuparii sunt mai secretosi ;) Nu distanta ar fi o problema... ci cantarul ! Sa bati 800 km si cantarul sa fie pe 0 sub 0 sau cateva sute de grame... Cand toata lumea se vaita ca s a taiat nu stiu ce sa fac ... sa ma risc ? Ieri s a taiat si la mine... cantarul a stationat dupa 19 zile cu plus. Efectiv s a trecut floarea....
eugen.

Re: Floarea soarelui: 2011(1-2) - 2012(2-8)

Mesajde cipriandobra » 15 Iul 2013, 14:12

atty_AR scrie:stiti ceva de hibrizii kLARIKA CS si IMERIA CS de la firma CAUSSADE (franceza) secreta nectar, aduna ceva albinele ???

Am sunat la ei si mi-au spus ca Imeria e melifera.
cipriandobra

Mesajde samuellazea » 15 Iul 2013, 14:17

eugen. scrie:
samuellazea scrie:

Salut Eugen,

Toate cele bune
Sami

Multumesc pentru raspuns..... singurul de pe aici :lol: Stuparii sunt mai secretosi ;) Nu distanta ar fi o problema... ci cantarul ! Sa bati 800 km si cantarul sa fie pe 0 sub 0 sau cateva sute de grame... Cand toata lumea se vaita ca s a taiat nu stiu ce sa fac ... sa ma risc ? Ieri s a taiat si la mine... cantarul a stationat dupa 19 zile cu plus. Efectiv s a trecut floarea....

Sincer? Nu stiu ce sa zic. Eu unul am o singura familie destul de puternica incat sa valorific culesul (eu am numai 4 stupi anul asta dar m-am alipit langa cativa stupari care au adusi la floare undeva peste 200). Restul le-am dus pentru imputernicire si pregatire hrana pentru iarna. La familia de care zic sambata a stropit destul de bine avand in vedere ce i-am dus joi spre vineri. I-am dat si 2 rame la cladit sa vad cum se comporta dar nu cred ca mai merg pana joi pe acolo.

Ti-as da mai multe detalii de floare dar nici un stupar nu are cantar de control si atunci nu vreau sa vorbesc aiurea. Cat despre floare, am vazut cu ochii mei ca este in diferite stadii si ceilalti stupari au zis ca stau minim 3 saptamani daca merge bine fiindca floare o sa tot fie. Floare gasesti pe sute de hectare.

Cam atat stiu sa iti zic de aici. Daca ar mai scrie si alti colegi de prin zona sa iti faci o parere. De vazut am mai vazut ceva stupari cu pavilioane pe la floare.

Toate cele bune
Sami
samuellazea

Re: Floarea soarelui: 2011(1-2) - 2012(2-8)

Mesajde atty_AR » 15 Iul 2013, 14:48

cipriandobra scrie:
atty_AR scrie:stiti ceva de hibrizii kLARIKA CS si IMERIA CS de la firma CAUSSADE (franceza) secreta nectar, aduna ceva albinele ???

Am sunat la ei si mi-au spus ca Imeria e melifera.

multumesc Cipriane! le-am mutat in alt loc unde era mai multa fs ceva hibrid cica din america nu stiu ce soi dar sant foarte multumit.
atty_AR

Mesajde romin din serbia » 19 Iul 2013, 23:47

Buna seara.Cum sta treaba Cu floarea soarelui in banatul Romin.La noi in Serbia in Banat floarea sorelui foarte multa si in toate fazele doar la cintari toate ziua 1kg.In 2012 am stors de doua ori si a fost la cintari si 7,8 kg la zi.Anul acesta, salcimu slab, teiu slab si floarea soarelui forte slaba.Un an de uitat.
romin din serbia

Mesajde cristi_vidican » 20 Iul 2013, 08:01

Din câte am auzit, nici în Banatul Român lucrurile nu stau mai bine. În Crișana stau poate și mai prost. Un prieten are stupii 2 locații în Bihor, iar cântarul nu a depășit 1 kg. Au fost zile și cu 400 g și 200 g. Locuri unde scoteam și 2 caturi de 1/2 pline altă dată, acum dacă se va umplea unul voi fi FOARTE fericit.
Sunt multe variabile care influențează producția. eu zic că anul acesta faptul că e rece noaptea a afectat foarte mult producția.
Ramine speranță că mai sunt încă parcele care stau să înflorească și se mai adună câte ceva.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde viorel08 » 20 Iul 2013, 12:08

Salut la noi la Galati doua extractii la floare plus au mai bagat si ceva pentru ele.
viorel08

Mesajde iulians » 20 Iul 2013, 14:32

La noi in Sud floarea soarelui este cam gata.
iulians

Mesajde namzeb » 20 Iul 2013, 15:34

Are dreptate Viorel08 la noi anul asta cred ca s-au lecuit cu floarea modificata,productii record.Cel putin eu stiu ca ai mei de la asociatie folosesc saminta proprie.Din momentul cind am ramas cu 3 familii din 45 cred ca au inteles ca nu au de ales.E adevarat ca anul trecut au dat 55 l ulei ,la ha.fata de acum doi ani 90 l la ha.Anul acesta cred ca va fi record,dupa culesul de la FS.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI