Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde B.K » 30 Iul 2013, 17:38

zahh scrie:daca vreu sa fac cu ceaiuri, cumprocedez cu plantele, le pot fierbe in apa care o adaug dupa invertire?

Exact.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde CORNEL V. » 30 Iul 2013, 18:52

zahh scrie:daca vreu sa fac cu ceaiuri, cumprocedez cu plantele, le pot fierbe in apa care o adaug dupa invertire?

Plantele nu se fierb,se face infuzie de plante
CORNEL V.

Mesajde italianu » 30 Iul 2013, 21:26

BeeeK scrie:Logic ca Italia nu e Romania :D . Ce nu inteleg este ca : nu dai sirop invertit deloc sau nu dai in august sau nu faci completare in august ??? Daca citeai cu atentie , am scris si mai sus ca in functie de zona (cel putin in RO) hranirile de completare se fac in august dupa 15 , maxim inceputul lui septembrie . Daca tu le dai sirop de completare in octombrie ca nu ai avut timp sa le dai cand trebuia e treaba ta si nu te retine nimeni . Stimularea se poate face la fel , in functie de zona si se poate face pe o perioada mai lunga pe cand completarea se face intr-un timp scurt.

PS: Daca tu practici apicultura de 20 de ani eu iti doresc multi inainte si multa sanatate , eu lucrez cu cineva care practica apicultura de 40 de ani .

nu dau sirop invertit,deloc.reteta mea de facut sirop e:apa+zahar(cu concentratiile de rigoare in functie de ce vreau).
le-am dat sirop si la inceputul lui noiembrie,dar aici se poate. :)
stii mai demult aveam o alta ,,firma" care spunea asa:apicultorii se impart in trei categorii
-cei tineri,care nu stiu
-cei batrini,care nu stiu nici ei
-si cei care fac miere, ;)
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde B.K » 30 Iul 2013, 23:09

italianu scrie:
BeeeK scrie:Logic ca Italia nu e Romania :D . Ce nu inteleg este ca : nu dai sirop invertit deloc sau nu dai in august sau nu faci completare in august ??? Daca citeai cu atentie , am scris si mai sus ca in functie de zona (cel putin in RO) hranirile de completare se fac in august dupa 15 , maxim inceputul lui septembrie . Daca tu le dai sirop de completare in octombrie ca nu ai avut timp sa le dai cand trebuia e treaba ta si nu te retine nimeni . Stimularea se poate face la fel , in functie de zona si se poate face pe o perioada mai lunga pe cand completarea se face intr-un timp scurt.

PS: Daca tu practici apicultura de 20 de ani eu iti doresc multi inainte si multa sanatate , eu lucrez cu cineva care practica apicultura de 40 de ani .

nu dau sirop invertit,deloc.reteta mea de facut sirop e:apa+zahar(cu concentratiile de rigoare in functie de ce vreau).
stii mai demult aveam o alta ,,firma" care spunea asa:apicultorii se impart in trei categorii
-cei tineri,care nu stiu

Daca tu le dai in Italia sirop in noiembrie , afla ca in Romania este exclus asa ceva sau poate fac eu parte din prima categorie ...cine stie !!!! Romania chiar nu e Italia ...
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde italianu » 31 Iul 2013, 00:33

BeeeK scrie:
italianu scrie:

-cei tineri,care nu stiu

Daca tu le dai in Italia sirop in noiembrie , afla ca in Romania este exclus asa ceva sau poate fac eu parte din prima categorie ...cine stie !!!! Romania chiar nu e Italia ...

ce incerc eu sa-ti spun sa nu mai fii asa,,ad literam” in ce priveste apicultura.
Mai la inceput cind am poposit pe forum,m-au luat toti la misto ,ca cine sint ca am aparut de nicaieri si dau lectii.singura diferenta era ca eu vizitam 60-80 familii/zi pe cind multi nici nu aveau atitia stupi.
E putina diferenta,ce zici?
italianu

Mesajde valter » 01 Aug 2013, 08:20

italianu scrie:Mai la inceput cind am poposit pe forum,m-au luat toti la misto ,ca cine sint ca am aparut de nicaieri si dau lectii.singura diferenta era ca eu vizitam 60-80 familii/zi pe cind multi nici nu aveau atitia stupi.
E putina diferenta,ce zici?

Diferenta asta pe care o clamezi m-neata o afisa si un bou de futbolist prin anii '90(zis Raducioiu) dupa ce cobora din avionul de Roma...da' ia trecut repede :lol: .

Si azi te-am lua la misto, dar nu ne punem mintea cu astia de prin ''nicairi''...si lopatam continuu la zapada prin noiembrie.
valter

Mesajde italianu » 01 Aug 2013, 11:41

Eu fac miere ,roi, matci si.... cresc,încet-încet.
Dupa cum vad ,tu ai ràmas acelasi.
Stii cele mai bune vorbe sint cele care nu se spun.
italianu

Mesajde balasaedy » 01 Aug 2013, 14:01

multumesc tuturor pentru sfaturi!
balasaedy

Mesajde italianu » 01 Aug 2013, 14:15

italianu scrie:Eu fac miere ,roi, matci si.... cresc,încet-încet.
Dupa cum vad ,tu ai ràmas acelasi.
Stii cele mai bune vorbe sint cele care nu se spun.

P.S. Eu sînt singur si cine ma cunoaste,ma apreciaza,in schimb tu trebuie sa
fii sustinut de altii(noi nu ne punem mintea......bla,bla-bla-bla). Asta-i mentalitate de haita. Esti slab! :lol:
italianu

Mesajde Florin Dobre » 01 Aug 2013, 23:39

Italiano vero...Faci miere, roiuri, matci...cresti. Felicitari!
Probabil esti/sunteti cu mult peste nivelul meu in domeniu. Nu am nici o problema cu asta. Respect!

Nu reusesti sa intelegi ca noiembrie in Italia poate fi propice administrarii siropului, pe cand in Romania poti lopata la zapada. E chestie de diferente de clima, de temperaturi. Sunt diferente si "loco", in Romania. De asta si sunt mai multe ecotipuri de albine, fiecare adaptata zonei sale. Depinde foarte mult de clima zonei in care ai vatra. E foarte simplu.
Sunt convins ca sunt diferente si in Italia, intre nord si sud.

Cat despre numarul de stupi...Personal cred ca priceperea nu o da numarul, ci randamentul. A fost o lectie dura dar am digerat-o. Degeaba ai 100 de stupi(ai numar). Vine unu' cu 20 de stupi si iti arata meseria, la extras.

p.s. Inteleg ca aceia de te apreciaza sunt buni...ceilalti sunt slabi.
Apreciez mai mult pe acela care imi arata unde gresesc, decat pe acela ce-mi spune ce frumos si destept sunt.

No offence!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde italianu » 02 Aug 2013, 00:25

stai linistit ca nu ma supar asa usor,in ce priveste chestiacu aratatu-l citeste topicul deschis de mine(danielus) in cresterea matcilor, si poate o sa-ti schimbi parerea(nu ca ar conta prea mult)
Ce te sfatuiesc,gindeste cu capul tau,si o sa cresti mai repede decit crezi!
italianu

Mesajde joohny » 04 Aug 2013, 21:20

Va salut.Nu am zahar acum in aceasta perioada pt. stimulare,insa am APIFONDA care expira prin noiembrie.Cum as putea sa o transform in sirop acum pt. a-mi stimula familiile acum in aceasta perioada?Va multumesc anticipat.Sanatate,
joohny

Mesajde italianu » 05 Aug 2013, 20:33

joohny scrie:Va salut.Nu am zahar acum in aceasta perioada pt. stimulare,insa am APIFONDA care expira prin noiembrie.Cum as putea sa o transform in sirop acum pt. a-mi stimula familiile acum in aceasta perioada?Va multumesc anticipat.Sanatate,

cunosc un apicultor cu cca 3000 familii care nu le decit apifonda la albine(vara-iarna)!
ce zici? o fii ceva in capul lui?
italianu

Mesajde joohny » 05 Aug 2013, 21:17

Va salut.Nu stiu italianule ce-o fi in capul lui,insa am intrebat acest lucru deoarece eu le-am dat-o asa(cum este la cutie)si nu stiu cum fac ele(albinele)ca ,dupa ce sug partea lichida restul ramine uscata si nu se mai ating de ea.Toate cele bune.
joohny

Mesajde Mircea_63 » 05 Aug 2013, 22:23

Topeste-o (dizolva) in apa si pune-o in hranitor.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde joohny » 05 Aug 2013, 22:52

Va salut.Am incercat Mircea insa cu apa la temperatura mediului ambiant se dizolva greu iar daca incalzesc apa ,ma gindesc sa nu-i schimbe calitateaToate cele bune.
joohny

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA