zahh scrie:daca vreu sa fac cu ceaiuri, cumprocedez cu plantele, le pot fierbe in apa care o adaug dupa invertire?
Exact.
zahh scrie:daca vreu sa fac cu ceaiuri, cumprocedez cu plantele, le pot fierbe in apa care o adaug dupa invertire?
BeeeK scrie:Logic ca Italia nu e Romania. Ce nu inteleg este ca : nu dai sirop invertit deloc sau nu dai in august sau nu faci completare in august ??? Daca citeai cu atentie , am scris si mai sus ca in functie de zona (cel putin in RO) hranirile de completare se fac in august dupa 15 , maxim inceputul lui septembrie . Daca tu le dai sirop de completare in octombrie ca nu ai avut timp sa le dai cand trebuia e treaba ta si nu te retine nimeni . Stimularea se poate face la fel , in functie de zona si se poate face pe o perioada mai lunga pe cand completarea se face intr-un timp scurt.
PS: Daca tu practici apicultura de 20 de ani eu iti doresc multi inainte si multa sanatate , eu lucrez cu cineva care practica apicultura de 40 de ani .
italianu scrie:BeeeK scrie:Logic ca Italia nu e Romania. Ce nu inteleg este ca : nu dai sirop invertit deloc sau nu dai in august sau nu faci completare in august ??? Daca citeai cu atentie , am scris si mai sus ca in functie de zona (cel putin in RO) hranirile de completare se fac in august dupa 15 , maxim inceputul lui septembrie . Daca tu le dai sirop de completare in octombrie ca nu ai avut timp sa le dai cand trebuia e treaba ta si nu te retine nimeni . Stimularea se poate face la fel , in functie de zona si se poate face pe o perioada mai lunga pe cand completarea se face intr-un timp scurt.
PS: Daca tu practici apicultura de 20 de ani eu iti doresc multi inainte si multa sanatate , eu lucrez cu cineva care practica apicultura de 40 de ani .
nu dau sirop invertit,deloc.reteta mea de facut sirop e:apa+zahar(cu concentratiile de rigoare in functie de ce vreau).
le-am dat sirop si la inceputul lui noiembrie,dar aici se poate.![]()
stii mai demult aveam o alta ,,firma" care spunea asa:apicultorii se impart in trei categorii
-cei tineri,care nu stiu
-cei batrini,care nu stiu nici ei
-si cei care fac miere,
BeeeK scrie:italianu scrie:BeeeK scrie:Logic ca Italia nu e Romania. Ce nu inteleg este ca : nu dai sirop invertit deloc sau nu dai in august sau nu faci completare in august ??? Daca citeai cu atentie , am scris si mai sus ca in functie de zona (cel putin in RO) hranirile de completare se fac in august dupa 15 , maxim inceputul lui septembrie . Daca tu le dai sirop de completare in octombrie ca nu ai avut timp sa le dai cand trebuia e treaba ta si nu te retine nimeni . Stimularea se poate face la fel , in functie de zona si se poate face pe o perioada mai lunga pe cand completarea se face intr-un timp scurt.
nu dau sirop invertit,deloc.reteta mea de facut sirop e:apa+zahar(cu concentratiile de rigoare in functie de ce vreau).
le-am dat sirop si la inceputul lui noiembrie,dar aici se poate.![]()
stii mai demult aveam o alta ,,firma" care spunea asa:apicultorii se impart in trei categorii
-cei tineri,care nu stiu
-cei batrini,care nu stiu nici ei
-si cei care fac miere,
Daca tu le dai in Italia sirop in noiembrie , afla ca in Romania este exclus asa ceva sau poate fac eu parte din prima categorie ...cine stie !!!! Romania chiar nu e Italia ...
italianu scrie:Mai la inceput cind am poposit pe forum,m-au luat toti la misto ,ca cine sint ca am aparut de nicaieri si dau lectii.singura diferenta era ca eu vizitam 60-80 familii/zi pe cind multi nici nu aveau atitia stupi.
E putina diferenta,ce zici?
italianu scrie:Eu fac miere ,roi, matci si.... cresc,încet-încet.
Dupa cum vad ,tu ai ràmas acelasi.
Stii cele mai bune vorbe sint cele care nu se spun.
joohny scrie:Va salut.Nu am zahar acum in aceasta perioada pt. stimulare,insa am APIFONDA care expira prin noiembrie.Cum as putea sa o transform in sirop acum pt. a-mi stimula familiile acum in aceasta perioada?Va multumesc anticipat.Sanatate,
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori