Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Lupul Albinelor

Mesajde marius_vfp » 24 Aug 2013, 20:41

salut , din cate stiu eu , viespii , sunt foarte afectati de nush ce substanta din motorina si nu benzina , pulverizati motorina peste ele fara sa dati foc si ati rezolvat problema . o noapte mai racoroasa ar fi binevenita
spor
marius_vfp

Mesajde elenasuzana » 31 Aug 2013, 11:19

Buna ziua, ma poate ajuta cineva si pe mine? Am mari probleme cu viespii care ataca strugurii, capcanele nu mai functioneaza si de stropit via e cam periculos avand in vedere faptul ca a plouat si multe boabe sunt crapate. Multumesc!
elenasuzana

Mesajde Mircea_63 » 31 Aug 2013, 17:35

Daca reusiti sa descoperiti cuiburile viespilor, le distrugeti si ati scapat de ele. Asta teoretic, practic insa sunt slabe sanse sa le gasiti.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde dorindafi » 31 Aug 2013, 20:09

marius_vfp scrie:salut , din cate stiu eu , viespii , sunt foarte afectati de nush ce substanta din motorina si nu benzina , pulverizati motorina peste ele fara sa dati foc si ati rezolvat problema . o noapte mai racoroasa ar fi binevenita
spor

da , viespiile se distrug foarte ushor daca pui motorina peste ele [ doar prin contact vor murii ]
dar noi aici vorbim de lupul albinelor
dorindafi

Mesajde teinegru64 » 31 Aug 2013, 23:38

Ma asteptam sa fie mai agresive.Nici macar una nu a mai avut timp sa atace.
Fişiere ataşate
IMG_2221.JPG
IMG_2227.JPG
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde vasilefi » 07 Sep 2013, 23:02

avem o salcie mare la 10 m de casa care de ceva timp e plina de viespi si lupul albinelor.
cred ca le place siropul de mana ce il culeg de la acarienii din salcie.
am incercat tot felul de solutii cu care am stropit ramurile dar fara folos. parca in nici un an nu au fost ca in anul acesta.

mi-am plantat anul acesta chiar langa terasa o salcie cu gand sa faca umbra in viitor.
daca insa va fi plina de viespi si lupul albinelor mai bine o inlocuiesc din toamna asta cu altceva.
e si un avantaj ca-mi lasa albinele in pace dar nu vreau sa stau sub un roi de viespi.

exista o solutie sa le distrug in salcie? sau mai bine sa nu mai plantez salcie?

ps. e bun sprayul pentru gandaci in combaterea lupului albinelor?
au un cuib in scorbura unui par
vasilefi

Mesajde vslsilviu » 08 Sep 2013, 07:23

Nu am nicio treaba cu ei si probabil sunt alte produse mai bune.
Pentru viespi am folosit asa ceva Imagine si am fost placut impresionat de rezultate.
Pro
1) isi face imediat efectul (cred ca le paralizeaza); cad ca pietrele din cuib;
2) poti sa dai de la distanta cel putin 1m (lejer);
Atentie:
Probabil acelasi efect il are si asupra albinelor, nu pulverizati pe langa ele.
vslsilviu

Mesajde almasel » 22 Sep 2013, 18:45

Anul asta a fost destul de greu din punct de vedere apicol. Am ajuns in septembrie si mi-am zis ca a mai trecut un sezon (cu bune si cu rele). Pana acum vreo saptamana, cand a inceput o alta pacoste: atacul viespilor!!!!
In zona stupinei mele sunt cu miile, iar masurile pe care le-am luat par fara nici o sansa. Cam la 2 zile golesc capcanele ca se umplu de mortaciuni, plus ce reusesc sa omor eu pe urdinise sau pe lazi sau chiar din zbor cu o bucata de scandura dintr-un podisor...
Pana acum a cazut prada un mic roisor (un fost nucleu de imperechere ajuns la 2 rame de albina)... Cine mai ce o mai fi pana da inghetul...
almasel

Mesajde MyBees » 22 Sep 2013, 19:51

Cam aceeasi situati esi la mine. Plin de viespi, gargauni si lupul albinelor.
Anul trecut in capcane am avut doar 3 gargauni(+ puzderie de viespi si alte insecte). Anul acesta, la 3 saptamani de cand le-am plantat, deja cred ca pot numara peste suta.

Sambata am descoperit si o gaura cu o colonie de lupul albinelor insa nu am avut timp sa ma ocup de ei. Trebuie insa sa o fac in curand.

Am capcanele puse de cca 3 saptamani si deja trebuie golite si schimbat siropul pentru ca sunt pline de insecte...
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde State » 22 Sep 2013, 20:09

L-am descoperit prea tarziu :)

Imagine
Imagine
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde gica.mosu » 22 Sep 2013, 22:26

almasel scrie:Anul asta a fost destul de greu din punct de vedere apicol. Am ajuns in septembrie si mi-am zis ca a mai trecut un sezon (cu bune si cu rele). Pana acum vreo saptamana, cand a inceput o alta pacoste: atacul viespilor!!!!
In zona stupinei mele sunt cu miile, iar masurile pe care le-am luat par fara nici o sansa. Cam la 2 zile golesc capcanele ca se umplu de mortaciuni, plus ce reusesc sa omor eu pe urdinise sau pe lazi sau chiar din zbor cu o bucata de scandura dintr-un podisor...
Pana acum a cazut prada un mic roisor (un fost nucleu de imperechere ajuns la 2 rame de albina)... Cine mai ce o mai fi pana da inghetul...

DA,din pacate este cam peste tot la fel,sunt cu mult mai multe ca in alti ani :!: La mine pe linga faptul ca ataca stupii si roii( am urdinise de 1-2 cm) imi intra in casa ,in magazie,capcani...Doar in 5 zile am omorit in magazie la geam peste300,SI VA URMA...FARA NUMAR!!!!
P.S-Am luat 2 intepaturi (eram fara masca si manusi in magazie)asa imi trebuie sper sa fie ultimele :oops:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde almasel » 23 Sep 2013, 19:43

In zona mea este un an foarte bun pentru fructe (mere, pere, prune, struguri)... s-au rupt pomii sub greutatea fructelor. Se spune ca in anii cand sunt fructe multe, sunt si viespi pe masura.
Pe de alta parte ne bucuram atunci cand viespii rod coaja fructelor, iar albine are acces la zeama dulce... In schimb ne intristam cand suntem atacati de lighioanele astea...
almasel

Mesajde mundumio » 23 Sep 2013, 23:23

Pentru lupul albinelor am pus capcane mai bine de o luna. I-am exterminat inainte sa poata face o miscare. Acum sunt istorie deja.
mundumio

Mesajde almasel » 25 Sep 2013, 21:31

"Recolta" mea: capcanele puse duminica dimineata, luate in seara asta...
Fişiere ataşate
rsz_buzgari.jpg
Cam asa arata o captura bunicica...
almasel

Mesajde alexx » 30 Sep 2013, 09:39

Incepusera si la mine viespile atacul dar de cand a scazut temperatura numai ies nici ele
alexx

Mesajde proapis13 » 20 Oct 2013, 20:23

Viespile asiatice la portile Parisului titreaza The Telegraf :shock:
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... itain.html
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE