Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mihaita

Mesajde apivasmob » 04 Iun 2013, 18:12

Uitate pe schema.
Fişiere ataşate
calendar_crester-matci.JPG
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde Mihaita » 04 Iun 2013, 18:17

Multumesc mult. O sa o printez si o sa o pun la dosar.
Multa sanatate
Mihaita

Mesajde Mihaita » 08 Iun 2013, 13:20

Salutare tuturor
Cand si in ce conditii se poate schimba matca intr-un stup. Mentionez ca vreau sa schimb matca cu una selectionata.
Mihaita

Mesajde proapis13 » 08 Iun 2013, 14:17

Matca se poate introduce ori de cate ori este nevoie sau cind considera apicultorul ca este necesar
Pt mai multe info si indeplinirea conditiilor de acceptare citeste ce scrie la adresa de mai jos
Numai asa poti sa-ti faci o idee si in functie de situatie sa aplici metoda ce se potriveste
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=introducerea+matcilor+in+stup
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Mihaita » 11 Iun 2013, 16:31

Salutare tuturor.
Pe la sfarsitul lunii sau peste 1 saptamana mai vreau sa mai fac un roi dar de data aceasta cu matca selectionata. Ce parere aveti. Merge sa mai fac unul sau nu?
Mihaita

Mesajde Mihaita » 17 Iun 2013, 19:22

Salut tuturor,
Am fost la tara si am verificat stupii. La roiul facut in data de 29 mai a iesit si matca din botca. Deocamdata nu s-a imperecheat. Este mica, neagra si alearga de mama focului printre albine. Deabea am apucat sa ii fac o poza. In rest ceilalti 5 sunt bine. Pun si 2 poze.
Fişiere ataşate
P6150001edited.jpg
O rama frumoasa. Numai unde a fost sarma n-a pus puiet iar in partea de sus este o coaroana de miere de salcam
P6150003edited.jpg
Mini matca. E cam stearsa poza pentru ca am miscat aparatul foto. Poza e facuta in modul program supermacro
Mihaita

Mesajde Mihaita » 22 Aug 2013, 20:57

Salut tuturor
Am revenit din vacanta. In acest timp am fost la tara. A fost mult de munca da a fost frumos. Am cules prune, am carat grau, dar nu in ultimul rand am avut grija de stupi. Le-am pus sirop, facut de mine: 2 kg de zahar la 1 litru de apa. Timp frumos, dar din pacate nu am avut timp sa fac poze la stupi. Am facut cateva poze trantorului sef(cainele meu Patrocle) si atat.
Fişiere ataşate
P7310009edited.jpg
Somnoros trantoru asta gigant. E cam obez dar imi cer scuze in numele lui.
P8190018edited.jpg
Asa ii place lui sa doarma.
Mihaita

Mesajde Mihaita » 24 Aug 2013, 16:13

La voi cum se prezinta stupii? Au mancare sau este cazul sa le mai completati proviziile?
Mihaita

Mesajde Mihaita » 05 Sep 2013, 18:45

Salut tuturor,
Mai merge in perioada asta sa bag mancare lichida la stupi..Apiinvert sau Dulcofruct ceva? Pana pe ce data pot sa mai bag? Sau sa trec la Apifonda?
Mihaita

Mesajde proapis13 » 06 Sep 2013, 08:28

Mihaita scrie:Salut tuturor,
Mai merge in perioada asta sa bag mancare lichida la stupi..Apiinvert sau Dulcofruct ceva? Pana pe ce data pot sa mai bag? Sau sa trec la Apifonda?

Poti administra hrana lichida in concentratie de 2la 1 si pina sa treci pe apifonda mai treci pe la ...biblioteca :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Mihaita » 06 Sep 2013, 11:23

proapis13 scrie:

Poti administra hrana lichida in concentratie de 2la 1 si pina sa treci pe apifonda mai treci pe la ...biblioteca :lol:

Eu am pus aceasta intrebare ca nu stiu daca albinele o mai pot prelucra. Daca stiam nu mai intrebam. Am ramas cu un gust amar dupa aceasta intrebare....
Mihaita

Mesajde doru c. » 06 Sep 2013, 13:05

De stimulare nu mai vorbim(spui mai sus ca le-ai dat sirop)...iar de completare putem discuta doar daca e nevoie...intai vezi ce rezerve ai in stup,strange cuiburile si daca ai rame cu putina miere descapaceste si pune-le dupa diafragma....Apifonda ....la iarna.....
SALUTARE NATIUNE!!!
doru c.

Mesajde Mihaita » 07 Sep 2013, 14:23

doru c. scrie:De stimulare nu mai vorbim(spui mai sus ca le-ai dat sirop)...iar de completare putem discuta doar daca e nevoie...intai vezi ce rezerve ai in stup,strange cuiburile si daca ai rame cu putina miere descapaceste si pune-le dupa diafragma....Apifonda ....la iarna.....

Eu vreau sa mai completez rezervele de hrana. Si m-am referit daca pot sa le dau mancare lichida sau solida si pana la ce data. Da, o sa merg la stupi peste 4-5 zile pentru ca e ziua mea pe 11 si nu pot sa ma duc altfel as pleca de maine. Vreau sa le mai completez rezervele de hrana ca sa ma simt eu impacat.
Multumesc mult. Stima.
Mihaita

Mesajde andrei_calinescu » 07 Sep 2013, 14:43

Mihaita scrie:
doru c. scrie:De stimulare nu mai vorbim(spui mai sus ca le-ai dat sirop)...iar de completare putem discuta doar daca e nevoie...intai vezi ce rezerve ai in stup,strange cuiburile si daca ai rame cu putina miere descapaceste si pune-le dupa diafragma....Apifonda ....la iarna.....

Eu vreau sa mai completez rezervele de hrana. Si m-am referit daca pot sa le dau mancare lichida sau solida si pana la ce data. Da, o sa merg la stupi peste 4-5 zile pentru ca e ziua mea pe 11 si nu pot sa ma duc altfel as pleca de maine. Vreau sa le mai completez rezervele de hrana ca sa ma simt eu impacat.
Multumesc mult. Stima.

Mihai,

Daca vrei un ajutor succint si serios pentru pregatirea iernatului, citeste cele cca 10 pag din Antonescu - "Albinele si noi". E si in format electronic dispo pe net.
Concluzia de baza ar fi ca poti completa si in sep , cat mai repede , cu sirop 2:1 si ceea ce e esential, mierea care va ramane necapacita trebuie sa fie obligatoriu acoperita de albina, altfel aceasta se dilueaza, fermenteaza si creeaza neplaceri, pe parcursul iernii. De aceea esentiala este strangerea cuibului pe rame cat mai compact acoperite de albina.

Stai linistit, suntem multi cu probleme de hrana, uneori gandesti cumva, dar la final iese absolut pe dos.
Eu completez cu Izosugar caci am calculat gesit mutarea pe vatra de acasa si au halit tot ce acumulasera in culesuri.
Asta este, strang cuiburile la 5 rame, despacacesc, mai completez cum pot si le duc undeva la 10 kile de miere pentru iernat.
Nu e ideal , dar asta este, imi asum greseala de a le repatria de la bine la rau, la debutul lui august.
Ti-am spus asta ca sa capeti incredere , caci nu esti singurul care va avea de umblat la ei in iarna ca sa-i salveze de la infometare, cu o turta.

Inafara de asta, familiarizeaza-te cu spiritul de geniu al romanului si cu raspunsurile in consecinta. Suntem o natie de genii si asta se vede la tot pasul in Romania.

Eu am incercat sa-ti raspund doar la obiect si atat.
andrei_calinescu

Mesajde proapis13 » 07 Sep 2013, 14:59

Mihaita scrie:Eu am pus aceasta intrebare ca nu stiu daca albinele o mai pot prelucra. Daca stiam nu mai intrebam. Am ramas cu un gust amar dupa aceasta intrebare....

Sa stii ca daca vrei sa faci apicultura trebuie intai sa mai si citesti si ceva in afara de forum :!:
Poate ai ramas cu un gust amar in urma raspunsului primit insa te dregi tu cu o lingurita de miere :lol:
Eu am ramas cu un gust amar cind am citit ca ai fost pe la albinute si ai fotografiat catelul :oops:
proapis13

Mesajde nae » 07 Sep 2013, 20:48

Mihaita scrie:
proapis13 scrie:

Eu am pus aceasta intrebare ca nu stiu daca albinele o mai pot prelucra. Daca stiam nu mai intrebam. Am ramas cu un gust amar dupa aceasta intrebare....

Conjudetene , cand ai cumparat fam , l-ai intrebat pe Proapis13 sau pe altcineva ?
''Necunoasterea legilor nu te absolva de incalcarea lor ... ''
Daca vrei sa faci'' treaba'' in viata , indiferent de domeniu' , trebuie sa-ti faci treaba intai si dupa ZIUA ..., intai mananca albina si daca mai ramane timp TU - asta e deviza mea ...
.....
Salut .
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?