Dar am zis sa nu fiu rautacios...ca dvs.
Tankard scrie:Buna seara,apropos de puiet la ora asta in stup,am facut azi o verificare si am mai restrans cuibul,eu de ex am puiet in toti stupi pe cel putin 2 rame,depinde de puterea familiei,am puiet capacit,larve de toate varstele si oua de 1-3 zile,in general puietul de 3-6 zile este dispus in spirala,am gasit un stup cu puiet capacit,larve ,oua, pe cinci rame,ma intreb,o fi din cauza ca le fac hraniri de completare?e bine la sfarsit de septembrie sa fie oua in stup?puietul asta mai are timp sa ajunga sa devina albina cu corp gras?..Si mai am o problema,eu pana acum anul asta nu am facut nici un tratament antivaroa,dar nici nu am vazut macar un parazit in stupi(si credeti-ma ca ma uit atent de fiecare data cand deschid stupii,nu am vazut macar unul din intamplare),dar,oricum,am de gand sa le fac preventiv un tratament cu varachet .Intrebarea mea este: are ceva daca incep tratamentul cu varachet in perioada in care le fac hraniri de completare?
Respecte,
Tankard scrie:de ex.ieri seara le-am dat sirop,am verificat azi 2 stupi si am vazut ca l-au tras din hranitor,creca la toti e aceiasi situatie,au tras siropul din hranitor,cu siguranta nu au reusit sa-l si capaceasca,e bine daca maine dimineata le fac un tratament cu varachet?
Mai am ceva de care nu sunt sigur,un apicultor cu exp.care ma ajuta,zice sa inchid albinele in stup inainte sa se lumineze,iar tratamentul sa-l fac cand iese soarele si e putin mai cald,adica in jur de ora 10(asta ca sa fie toate albinele in stup,inclusiv calatoarea),e bine asa?
Respecte,
Tankard scrie:de ex.ieri seara le-am dat sirop,am verificat azi 2 stupi si am vazut ca l-au tras din hranitor,creca la toti e aceiasi situatie,au tras siropul din hranitor,cu siguranta nu au reusit sa-l si capaceasca,e bine daca maine dimineata le fac un tratament cu varachet?
Mai am ceva de care nu sunt sigur,un apicultor cu exp.care ma ajuta,zice sa inchid albinele in stup inainte sa se lumineze,iar tratamentul sa-l fac cand iese soarele si e putin mai cald,adica in jur de ora 10(asta ca sa fie toate albinele in stup,inclusiv calatoarea),e bine asa?
Respecte,
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori