csabio scrie:Am citit pagina personala a lui Daniel Popovici… si preocuparile lui in privinta selectiei. Este interesanta fenomenul aparut la descendentii matcilor roitoare,adica caracterul de neroire.Aceeasi lucru am observat si eu la o matca provenita de la una roitoare foc.
csabio scrie: De unde stiu numarul de indivizi dintr-un stup?
csabio scrie: cum putem calcula momentul luarii ramelor cu puiet capacit pentru a evita intrarea in friguri.Exista vre-o formula clara de apreciere a momentului ?cate rame capacite tre sa aiba o familie in sezon fara cules?
csabio scrie: Alta problema: familiile neroitoare care acumuleaza mai multa miere,se blocheaza si neavand spatiu pentru ponta slabesc mult pana la sfarsitul culesului.
familiile roitoare umple ramele de puiet si mierea se consuma. cum aceste matci au timp sa blocheze ramele cu puiet ,sunt mai rapide?)
ignatov andrei scrie:Copilul prea cuminte, ori e prost, ori e bolnav!
csabio scrie: Desi in ME pe doua corpuri am avut suprafata a 15 rame dadant 1/1 tot nu am putut potoli n intregime pofta de roire a familiei repective ,pecand cea mai putin roitoare si pe cuib de 1/1 dadant s-a potolit.
nae scrie:........
Daca exista ''colonia perfecta''(eu dorm , ea munceste ) nu mai tinea nimeni 500-1000 de fam ; cumpara 100 de matci SELECTIONATE (am zis-o) si gata .
csabio scrie: Mi-am propus sa nu mai intru in iarna cu familii sub 6-7 rame.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori