Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: CRESTEREA MATCILOR

Mesajde Florin Dobre » 04 Oct 2013, 01:00

La multi ani sanatosi si fericiti!
Sa traiesti bine oriunde ai fi...italiene! :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde joohny » 04 Oct 2013, 15:51

Va salut.Andrei,inaintasii sau stramosii?Si poate la anul o sa-mi dai o matca buna dupa care eu o sa-ti dau inapoi doua ,tot la fel de bune.Acest lucru insa nu anul viitor.Cum ai spus ,vorba-i vorba acum astept faptele.Sanatate.
joohny

Mesajde ignatov andrei » 05 Oct 2013, 02:29

joohny scrie:Va salut.Andrei,inaintasii sau stramosii?Si poate la anul o sa-mi dai o matca buna dupa care eu o sa-ti dau inapoi doua ,tot la fel de bune.Acest lucru insa nu anul viitor.Cum ai spus ,vorba-i vorba acum astept faptele.Sanatate.

Vorbind de apicultura moderna, luand in calcul si varsta mea... se cheama INAINTASI! Tu nu trebuie sa-mi dai matci inapoi, multumirea mea este: reusesti sa "faci" matci la fel ca cea data! Daca ai ceva mai bun, dar si de aceeasi rasa... se schimba datele!
Cred ca ai observat ca si pe la celelalte topicuri "tematice" se bate o... "moneda"!
Eu nu vorbesc decat de matci de calitate, adica: ponta ridicata, viabilitate si insusiri ale albinei... mai mult decat satisfacatoare!
ignatov andrei

Mesajde Trantorul@ » 05 Oct 2013, 13:02

ignatov andrei scrie:- sunt cel mai tare... la mine toate sunt... EXCEPTINALE, dar mor peste iarna!!!

CRESTEREA inseamna... CRESTERE!

La mine toate sunt exceptionale doar ca nici nu au ajuns in iarna si au inceput sa crape :lol: , si mai aveam cateva crescute de mine ( mine este impropiu spus) si ma tot gandeam ce sa fac cu ele.
Azi pe la 11 am dat o raita printre ei la unu pe urdinis am gasit o matca pe scandura de zbor ( bineinteles ca era o botca din singurul stup care o roit si am dat-o la sto intr-un stup slab cu matca in el fara sa o scot si daca o ia o ia daca nu asta ii si a luat-o , nevand atunci material obtinut de mine) aseara probabil matca fiind un pic mai smechera a zis ca nu-i palce ei unde ii cuibu si trece ea pe dupa diafragma si trecuta a fost in lumea celor drepti , am gasit si vreo 50 de albine (garda ei dupa diafragma exact in mijloc unde treia sa fie regina era gol intre ele , o cazut jos si sa tarat pe scandura de zbor pana afara amortita si acolo a adormit) , am mai gasit una acu 2 saptamiini trecuta cu tot cu albine dupa, pe 2 faguri albi , i-am schim cuibul invers si am avut pace cu ea.
Daca nu era iarna in toata regula azi noapte probabil ca si la asta treceau toate dincolo da asa sau strans in ghem pe unde au fost .
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde TDI » 05 Oct 2013, 13:05

Dupa cat se pare au ceva matcile cu tine si se transforma in kamikaze. :D
TDI

Mesajde joohny » 05 Oct 2013, 18:50

Va salut.Andrei,eu fiind incepator (18 luni vechime) inca nu stiu ce este o matca de calitate.Poate la anul (anul asta e tirziu) cind poate imi vei dona o matca sau contra cost o sa-mi dau seama facind comparatie cu ce am eu.Iar referitor la rasa,stiu din teorie ca sint mai multe insa eu nu stiu ce rasa am.Sanatate.
joohny

Mesajde cobi » 05 Oct 2013, 22:13

ignatov andrei scrie: matci de calitate, adica: ponta ridicata, viabilitate si insusiri ale albinei... mai mult decat satisfacatoare!

Puteti sa detaliati?!
cobi

Mesajde paul » 18 Oct 2013, 12:14

"Bai",io-s mai prost !
Spuneti-mi si mie care stiti, cum e aia cu "cresterea matcilor prin METODE HOLISTICE" :?: :shock:
Multumesc !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 18 Oct 2013, 13:43

paul scrie:"Bai",io-s mai prost !
Spuneti-mi si mie care stiti, cum e aia cu "cresterea matcilor prin METODE HOLISTICE" :?: :shock:
Multumesc !

Metoda holistica...e un slalom prin meandrele concretului ancorat in sinergia faptelor. Sper ca e clar. :lol:

Limbajul elevat conteaza enorm. Daca iti spun in limbaj medical ca esti om cu "scaun" la cap, vei fi mandru. Daca in schimba iti spun in mod popular ca esti om cu caca la cap...nu mai esti mandru, ba chiar te superi, desi e acelasi lucru de fapt. ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde paul » 18 Oct 2013, 13:54

Mircea_63 scrie:
Metoda holistica...e un slalom prin meandrele concretului ancorat in sinergia faptelor. Sper ca e clar. :lol:

Am inteles ... tot ! :lol:
Adica reginele alea-s tot din ... oua ! Si tot tre' sa si-o traga cu trantori ... :o
"Bai" si eu care ma gandeam ca-i ceva legat de spiritul nemuritor, de-o concordanta intre cer si pamant. Un fel de facut, nu nascut ... :oops: :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristi ciuc » 18 Oct 2013, 20:50

Ce să mai spună Valter și mulți alții, care au postat pe aici, autorități în materie în ceea ce privește creșterea mătcilor, când Mircea, care mai acum un an era preîncepător în ale apiculturii acum abordează aspectul prin metode holistice? De fapt ne explică nouă cum este cu învățarea rapidă.
De ce nu te-ai apucat mai devreme de apicultură Mircea, că acum erai mult mai îndreptățit să-i faci pe alții "negânditori", ca să nu zici "proști"?
Deși am din anul 1993 "Creșterea mătcilor" de Ruttner, pe care ți-o pot împrumuta, dacă vrei, (dar nu cred,..... că ai luat-o holistic cu parcurgerea aspectului), mă număr printre cei care asimilează substanța apicolă transmisă de Valter, în ceea ce privește creșterea mătcilor, atunci când are timp să posteze și să ne învețe despre un segment destul de important, greoi de realizat, dar cu care unii dintre apicultori nu se încurcă.
Dar, profesore uite că dăm și peste învățăturile d-tale, conexate adânc la subiectul topicului:
'' Metoda holistica...e un slalom prin meandrele concretului ancorat in sinergia faptelor. Sper ca e clar. :lol:
Limbajul elevat conteaza enorm. Daca iti spun in limbaj medical ca esti om cu "scaun" la cap, vei fi mandru. Daca in schimba iti spun in mod popular ca esti om cu caca la cap...nu mai esti mandru, ba chiar te superi, desi e acelasi lucru de fapt. ;)''
cristi ciuc

Mesajde paul » 18 Oct 2013, 21:26

cristi ciuc ... jos mana de pe Bastilia ! :evil:
Eu eram ala care nu pricepea care-i treaba cu holistica si Mircea mi-a explicat asa cum a inteles-o el ! Daca lui i-a scapat vreun aspect scolastic al holisticii ... te rog ! Esti ... invitatul meu ! :P Da' te rog s-o faci asa ca pentru ai mai prosti. Sa pricep si eu ceva!
N-am inteles de ce-l amesteci pe Valter cu ... metoda holistica ??? :shock:
Si in cartea aia a lui Ruttner spunea pe undeva despre "metoda holistica"??? :shock:
paul

Mesajde nae » 18 Oct 2013, 21:51

Ba ,nea cristi Ciuc , am scris , am sters ...
Un domn dr (veterinar cred) a publicat o carte ... '' metode holistice '' si alte bla-blauri , cei doi colegi la asta se refera ...
Dar tu , epigonu' lu' Ruttner (cine -i tipul ? ) cu 7 postari ... :( in 2,5 ani !? , putina alifie sa nu-ti crape obrazul .
nae

Mesajde italianu » 18 Oct 2013, 22:00

Mai Cristi nu stiu daca stii,dar topicul pe care ai postat , a fost creat de mine,unul care inainte sa ajunga in Italia sa vada la un adevarat profesionist cum se cresc matcile si cum se face mierea, la greu, a incercat pe pielea lui sa creasca matci,in Romanica si fara ajutorul lui x-ulescu .
Valter pe care tu il indragesti asa de mult,pe aici nu a prea postat,ca deh isi strica afacerea daca mai invata si altii!
Eu de prin ,,nicaieri" cum zicea unul ,am expus ce-am stiut si am raspuns la cine m-o intrebat!

Numa bine si rau la nime'! ;)

P.s. NU VA FIE FRICA SA CRESTETI!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde alt stupar » 18 Oct 2013, 22:05

cristi ciuc scrie:Ce să mai spună Valter și mulți alții, care au postat pe aici, autorități în materie în ceea ce privește creșterea mătcilor, când Mircea, care mai acum un an era preîncepător în ale apiculturii acum abordează aspectul prin metode holistice? De fapt ne explică nouă cum este cu învățarea rapidă.
De ce nu te-ai apucat mai devreme de apicultură Mircea, că acum erai mult mai îndreptățit să-i faci pe alții "negânditori", ca să nu zici "proști"?
Deși am din anul 1993 "Creșterea mătcilor" de Ruttner, pe care ți-o pot împrumuta, dacă vrei, (dar nu cred,..... că ai luat-o holistic cu parcurgerea aspectului), mă număr printre cei care asimilează substanța apicolă transmisă de Valter, în ceea ce privește creșterea mătcilor, atunci când are timp să posteze și să ne învețe despre un segment destul de important, greoi de realizat, dar cu care unii dintre apicultori nu se încurcă.
Dar, profesore uite că dăm și peste învățăturile d-tale, conexate adânc la subiectul topicului:
'' Metoda holistica...e un slalom prin meandrele concretului ancorat in sinergia faptelor. Sper ca e clar. :lol:
Limbajul elevat conteaza enorm. Daca iti spun in limbaj medical ca esti om cu "scaun" la cap, vei fi mandru. Daca in schimba iti spun in mod popular ca esti om cu caca la cap...nu mai esti mandru, ba chiar te superi, desi e acelasi lucru de fapt. ;)''

colegu` Cristi Ciuc... unele vorbe se inteleg mai bine daca exista macar o minima tangenta si un "istoric al termeilor"
Asa ca... niscai afinitate cu discutiile care au fost este de dorit... lipseste - se pierde tot farmecul :oops:
Si... stiai ca internetul are memorie ? :shock:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde valter » 22 Oct 2013, 08:35

italianu scrie:...dar topicul pe care ai postat , a fost creat de mine,unul care inainte sa ajunga in Italia sa vada la un adevarat profesionist cum se cresc matcile si cum se face mierea, la greu...
Eu de prin ,,nicaieri" cum zicea unul ,am expus ce-am stiut si am raspuns la cine m-o intrebat!

Doamneeee!!! cata modestie la romanasii nostri de peste hotare.

,,Valter pe care tu il indragesti asa de mult,pe aici nu a prea postat,ca deh isi strica afacerea daca mai invata si altii!,,

Te rog sa-ti vezi de gamberoni dumitale fierti in baraca de la stupina bosului si sa nu-mi amintesti numele...asa din prietenie.

ps. Ma mira ca am simpatizanti dezinteresati...
In concluzie. Cine nu postaza la topicurile broscarului e zero barat ori e rau intentionat.Judecata romaneasca.
valter

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR