Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde Florin Dobre » 25 Oct 2013, 13:17

Am gasit si eu o poza cu unu' mai impanat. :D
Fişiere ataşate
2 caturi.jpg
caldura mare-aerisire deficitara
2 caturi.jpg (49.51 KiB) Vizualizat de 5280 ori
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde liviutzbogos » 25 Oct 2013, 18:32

alt stupar scrie:
liviutzbogos scrie:Si ma mai gandesc la o treaba...cand un om care are albine in familie de-o suta de ani imi spune hotarat "unifica, ca n-o sa-ti para rau", eu cred ca omul ala stie ce spune. Sau o vrea sa rada de mine? :D

Bre... esti tzichili sau ce ai ???
Cum adica sa rad de tine ??? :oops:
Tu intelegi ca tot ce am scris pe forumul asta de vreo sase ani incoace s-a vrut a fi o pledoarie pentru stupi puternici, considerand ca este modul de lucru corect in apicultura ?
Nu am nimic de impartit cu cei care te sfatuiesc sa iernezi roii aia asa cum sunt... matze lesinate. Fiecare are propia optica si-l priveste cum o pune in practica. Cantitate, calitate, ambele sau niciuna... cate bordeie atatea obiceie, nu-i asa ? Insa ce nu inteleg eu... cum adica sa-ti fie mila sa elimini ACUM o matca/doua si sa nu-ti fie mila sa lasi sa moara epuizate fiziologic in mijlocul iernii sute / mii de albine dintr-o colonie slaba :?:
Alege-ti singur calea... dar fii sigur ca si rezultatele vor fi pe masura. Fa-ti un obicei in a intretine stupşori si vei avea producţii :D

Stai nea Adriane ca eu am glumit... Ironic am zis treaba asta, exact ca sa subliniez ca mi-ati spus hotarat ce sa fac si care vor fi rezultatele. Si asta am si facut, azi am unificat. Am luat o matca, am bagat-o in cutiuta si dupaia am scuturat toti trei intr-o lada. Acuma cred ca am facut o greseala si vreau sa-mi spuneti daca e fatala :D Am gasit si celelalte doua matci, am dat rama pe care se aflau fiecare dupa diafragma cu gandul de a le pastra o vreme in ceva nucleuri. Cand am cautat a doua oara, inainte sa scutur albina laolalta, nu le-am mai gasit, asa ca am scuturat TOT. Acuma am 11 rame in lada, albina de la trei roi, o matca in cusca si doua matci in libertate. Albinele am vazut ca se mai harjoneau intre ele, cateva moarte in fata utdinisului, dar ma gandesc ca pana maine-poimaine se linistesc apele, matcile se hacuie, eventual una am s-o gasesc calare pe cutia in care e ailanta si punct.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 25 Oct 2013, 18:42

Fratilor, treaba-i facuta deja...astept sa se linisteasca apele ca azi, dupa unificare, oriunde mergeam, numa albine aveam deasupra capului. Tare agresive au fost dupa. Ca trebuia sa pastrez matcile macar o vreme stiu si am vrut, dar daca ele s-au ascuns ce sa le fac? Am luat ramele la mana de patru ori si tot nu am mai dat de ele. Alta data stiu o treaba, cand o vad o si bag in cutie. De pica vre-o matca la iarna, asta e, din trei fac doi in primavara, la urma urmei tot atata albina am, doar ca in mai putine lazi.

Doamne da sa fie bine :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde paul » 25 Oct 2013, 18:44

Parerea mea ... vei ramane in cutie cu ... 2 matci ! :o Aia din cutiuta si una din alea doua care au supravietuit duelului ! :o Eu cred ca era mai bine sa le bagi pe toate 3 odata , ele-si alegeau preferata si ... Dumnezeu cu mila !
Bineinteles ca dupa ce-o vei elibera pe cea din cutiuta va mai avea loc o varsare de sange ... :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde liviutzbogos » 25 Oct 2013, 18:53

paul scrie:Parerea mea ... vei ramane in cutie cu ... 2 matci ! :o Aia din cutiuta si una din alea doua care au supravietuit duelului ! :o Eu cred ca era mai bine sa le bagi pe toate 3 odata , ele-si alegeau preferata si ... Dumnezeu cu mila !
Bineinteles ca dupa ce-o vei elibera pe cea din cutiuta va mai avea loc o varsare de sange ... :oops:

Si oare ailanta matca nu vine la vecinasa sa o-ntrebe de sanatate? Intreb pentru ca am citit odata, cred ca tot pe forum, ca o metoda de a gasi matca este sa bagi o alta matca in bigudiu si in catava vreme cealanta va veni calare pe bigudiu, sa-si bage mainile in parul rivalei :D
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde paul » 25 Oct 2013, 18:56

liviutzbogos scrie:Si oare ailanta matca nu vine la vecinasa sa o-ntrebe de sanatate? Intreb pentru ca am citit odata, cred ca tot pe forum, ca o metoda de a gasi matca este sa bagi o alta matca in bigudiu si in catava vreme cealanta va veni calare pe bigudiu, sa-si bage mainile in parul rivalei :D

Si daca ratezi momentu'??? :o
Ca doar n-o sa stea de straja la cusca concurentei. :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde liviutzbogos » 25 Oct 2013, 19:03

paul scrie:Si daca ratezi momentu'??? :o
Ca doar n-o sa stea de straja la cusca concurentei. :P

Atunci fac cum zici tu, ii dau drumu si se descurca ele. Numa sa nu moara amandoua ca atunci ii bai ca nu mai am alt roi ca sa unific :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde Florin Dobre » 25 Oct 2013, 19:04

Liviule, esti de belea mai...m-ai facut sa rad singur ca prostu' :lol:
Mi te imaginez cautand la matcile alea de 4 ori si apoi plecand cu albinele nervoase dupa tine. :lol:
Acum ai un stup țapan. Sa ne ții la curent.
Ultima oară modificat de Florin Dobre pe 25 Oct 2013, 19:06, modificat 1 dată în total.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 25 Oct 2013, 19:05

liviutzbogos scrie:Atunci fac cum zici tu, ii dau drumu si se descurca ele. Numa sa nu moara amandoua ca atunci ii bai ca nu mai am alt roi ca sa unific :lol:

Nu-i bai...mai unifici o data si faci unu' mamut. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde liviutzbogos » 25 Oct 2013, 19:09

Florin Dobre scrie:Liviule, esti de belea mai...m-ai facut sa rad singur ca prostu' :lol:
Mi te imaginez cautand la matcile alea de 4 ori si apoi plecand cu albinele nervoase dupa tine. :lol:
Acum ai un stup țapan. Sa ne ții la curent.

Am sa va tin...daca e de bine, daca nu...tac :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde Florin Dobre » 25 Oct 2013, 19:13

Cum mă să taci?! Vii și spui acilea, să avem motiv să ne luăm de alt stupar. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 25 Oct 2013, 19:17

Apropos..
Stiți ce am facut eu azi?
Am făcut n simulări de unificări între stupii mei. Dupa o oră de fiert creierii, am abandonat. Mai rumeg. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde liviutzbogos » 25 Oct 2013, 20:04

Florin Dobre scrie:Apropos..
Am făcut n simulări de unificări între stupii mei. Dupa o oră de fiert creierii, am abandonat. Mai rumeg. :lol:

I-ai si tu ca la gradi, cate doi, cate doi :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Oct 2013, 20:08

liviutzbogos scrie:
Florin Dobre scrie:Apropos..

I-ai si tu ca la gradi, cate doi, cate doi :lol:

IA-I si tu ca la gradi !!! poate la gradi ti-a placut !!! la scoala cu gramatica , mai usor !!! pe mine nu poti sa te superi !!! stiu eu de ce !!! :lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviutzbogos » 25 Oct 2013, 20:10

ves.lucian.zabrani scrie: IA-I si tu ca la gradi !!! poate la gradi ti-a placut !!! la scoala cu gramatica , mai usor !!! pe mine nu poti sa te superi !!! stiu eu de ce !!! :lol: :lol: :lol:

Am avut o profesoara in liceu...de-ti plangeai de mila. Si batrana, si urata, si putin...ma-ntelegeti. Cum sa inveti la ea de drag? :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde Florin Dobre » 25 Oct 2013, 20:46

liviutzbogos scrie:I-ai si tu ca la gradi, cate doi, cate doi :lol:

E complicat. Am 5 roi pe 3 rame...stransi maxim; papa bun. Treaba e ca sunt intre familii pe 6 si 7 rame. Daca erau vecini ii rezolvam rapid. Nu m-a dus capul. Mai rumeg. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?