alt stupar scrie:liviutzbogos scrie:Si ma mai gandesc la o treaba...cand un om care are albine in familie de-o suta de ani imi spune hotarat "unifica, ca n-o sa-ti para rau", eu cred ca omul ala stie ce spune. Sau o vrea sa rada de mine?
Bre... esti tzichili sau ce ai ???
Cum adica sa rad de tine ???![]()
Tu intelegi ca tot ce am scris pe forumul asta de vreo sase ani incoace s-a vrut a fi o pledoarie pentru stupi puternici, considerand ca este modul de lucru corect in apicultura ?
Nu am nimic de impartit cu cei care te sfatuiesc sa iernezi roii aia asa cum sunt... matze lesinate. Fiecare are propia optica si-l priveste cum o pune in practica. Cantitate, calitate, ambele sau niciuna... cate bordeie atatea obiceie, nu-i asa ? Insa ce nu inteleg eu... cum adica sa-ti fie mila sa elimini ACUM o matca/doua si sa nu-ti fie mila sa lasi sa moara epuizate fiziologic in mijlocul iernii sute / mii de albine dintr-o colonie slaba
Alege-ti singur calea... dar fii sigur ca si rezultatele vor fi pe masura. Fa-ti un obicei in a intretine stupşori si vei avea producţii
paul scrie:Parerea mea ... vei ramane in cutie cu ... 2 matci !Aia din cutiuta si una din alea doua care au supravietuit duelului !
Eu cred ca era mai bine sa le bagi pe toate 3 odata , ele-si alegeau preferata si ... Dumnezeu cu mila !
Bineinteles ca dupa ce-o vei elibera pe cea din cutiuta va mai avea loc o varsare de sange ...
liviutzbogos scrie:Si oare ailanta matca nu vine la vecinasa sa o-ntrebe de sanatate? Intreb pentru ca am citit odata, cred ca tot pe forum, ca o metoda de a gasi matca este sa bagi o alta matca in bigudiu si in catava vreme cealanta va veni calare pe bigudiu, sa-si bage mainile in parul rivalei
paul scrie:Si daca ratezi momentu'???![]()
Ca doar n-o sa stea de straja la cusca concurentei.
liviutzbogos scrie:Atunci fac cum zici tu, ii dau drumu si se descurca ele. Numa sa nu moara amandoua ca atunci ii bai ca nu mai am alt roi ca sa unific
Florin Dobre scrie:Liviule, esti de belea mai...m-ai facut sa rad singur ca prostu'![]()
Mi te imaginez cautand la matcile alea de 4 ori si apoi plecand cu albinele nervoase dupa tine.![]()
Acum ai un stup țapan. Sa ne ții la curent.
Florin Dobre scrie:Apropos..
Stiți ce am facut eu azi?
Am făcut n simulări de unificări între stupii mei. Dupa o oră de fiert creierii, am abandonat. Mai rumeg.
liviutzbogos scrie:Florin Dobre scrie:Apropos..
Stiți ce am facut eu azi?
Am făcut n simulări de unificări între stupii mei. Dupa o oră de fiert creierii, am abandonat. Mai rumeg.
I-ai si tu ca la gradi, cate doi, cate doi
ves.lucian.zabrani scrie: IA-I si tu ca la gradi !!! poate la gradi ti-a placut !!! la scoala cu gramatica , mai usor !!! pe mine nu poti sa te superi !!! stiu eu de ce !!!![]()
![]()
liviutzbogos scrie:I-ai si tu ca la gradi, cate doi, cate doi
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 47 vizitatori