balanciprian scrie: daca remorca are sistem de franare prin inertie este tot una cu sistem de franare propriu?...
nu e tot una dar e propriu.
balanciprian scrie: daca remorca are sistem de franare prin inertie este tot una cu sistem de franare propriu?...
balanciprian scrie:va salut si revin cu o alta rugaminte legata de remorca. am cumparat o platforma auto si as vrea sa o transform in "remorca apicola" in acte. stiti,se poate,ma invatati cum se procedeaza? va multumesc !
mihailazar scrie:Pentru a tracta cu un autovehicul din cat. B o remorca mai mare de 750kg, este necesar permisul de categoria BE . Una din intrebarile din chestionarele de examen este aceasta: ce remorca i se poate atasa unui autovehicul din cat B? Raspunsul corect este- o remorca usoara(750kg). Considerand ca stuparul va opta pentru o remorca tandem de 4 sau 5 metri lungime, cu MTMA de peste 1500 kg in care vor incapea in jur de 30 de stupi, cu greu vom putea convinge un politist zelos ca suntem in regula cu permis cat B .Mai ales daca stupii sunt grei , masa totala a remorcii poate ajunge la 2500kg. Este deci, un ansamblu care se evidentiaza prin gabarit si poate atrage atentia politistilor mai zelosi. Eu deplasez stupii folosind un vehicul tragator remorcabil 1500 si o remorca pe doua axe omologata individual la 1500kg dar proiectata sa suporte 2,5 t incarcatura. Masa totala rulanta a ansamblului este de 3300kg, deci, sub 3, 5t, fara alte batai de cap.
mihailazar scrie:....Considerand ca stuparul va opta pentru o remorca tandem de 4 sau 5 metri lungime, cu MTMA de peste 1500 kg in care vor incapea in jur de 30 de stupi....
ovidiu_78 scrie:mihailazar scrie:....Considerand ca stuparul va opta pentru o remorca tandem de 4 sau 5 metri lungime, cu MTMA de peste 1500 kg in care vor incapea in jur de 30 de stupi....
eu cu o remorca de 3m lungime si 1,5m latime cu ax dublu,masa max autorizata 750kg.....am carat cu ea si 40 stupi![]()
iar ce zice colegul despre noul cod rutier ce s-a modificat anul acesta,e adevarat,deci pot trage si un trailer cu cat B...numai sa nu depasesc 4250kg total
sanatate
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori