Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: remorca apicola

Mesajde apimat » 19 Oct 2013, 14:14

balanciprian scrie: daca remorca are sistem de franare prin inertie este tot una cu sistem de franare propriu?...

nu e tot una dar e propriu.
Petre Țuțea: "Statul acesta îi apără pe străini de noi. Ca-n colonii."
apimat

Mesajde balanciprian » 19 Oct 2013, 15:45

multumesc frumos de lamuriri. am inteles perfect acum. din partea mea puteti inchide topicul. multa sanatate!
balanciprian

Mesajde /ALEX\ » 19 Oct 2013, 18:32

Sistemul de franare la remoricile mici ( nu vorbim de cele speciale ) este prin inertie , inertie nu inseamna ca remorca se opreste de vehicolul tragator ca de un zid ci ca area un sistem propriu de franare prin inertie ( cine doreste poate gasi usor pe net date tehnice legate de acest fenomen ) .
Ideea e simpla in cartea masinii ( c.i.v ) sunt trecute niste mase atat proprii cat si tractante .
Daca ai categoria corespunzatoare de permis poti sa ai un Q7 si sa mai tragi 2t , daca ai doar categoria b nu poti chiar daca masina poate . Ex : o masina de teren cu masa proprie de 3t poate tracta o remorca de 2,2t ( conform civ ) , soferul are doar categoria B si nu poate conduce decat un ansamblu ( masina si remorca ) de 4250 kg
Daca ai categoria BE poti trage mai mult , aici o sa intervina noua legislatie si sa scada mult greutatea tractata ( chiar daca MASINA POATE trage mult mai mult )
/ALEX\

Mesajde danielM » 21 Oct 2013, 16:01

Bun, pana aici!
Dar de la 3500kg in sus, trebuie diagrama, licenta de transport, etc, nu?
danielM

Mesajde Cristian IONITA » 21 Oct 2013, 18:21

nu daca vorbim de ansamblu (auto + remorca)

diagrama & co trebuie daca auto are masa totala maxima autorizata mai mare de 3500 Kg
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde balanciprian » 26 Oct 2013, 08:41

va salut si revin cu o alta rugaminte legata de remorca. am cumparat o platforma auto si as vrea sa o transform in "remorca apicola" in acte. stiti,se poate,ma invatati cum se procedeaza? va multumesc !
balanciprian

Mesajde doru c. » 26 Oct 2013, 13:13

balanciprian scrie:va salut si revin cu o alta rugaminte legata de remorca. am cumparat o platforma auto si as vrea sa o transform in "remorca apicola" in acte. stiti,se poate,ma invatati cum se procedeaza? va multumesc !

Nu stiu sigur,dar cred ca trebuie omologata la RAR...Am observat ca multi nu le"transforma" si cara stupii cu ele asa cum sunt....Acum depinde ce vrei sa iasa la sfarsit...
SPOR!!!
SALUTARE NATIUNE!!!
doru c.

Mesajde jenica67 » 26 Oct 2013, 21:26

Scrie pe talon remorca auto ?? Eu cred ca scrie remorca. Ce rost are sa te complici, sa mai dai bani la registru auto ? O folosesti, ca nu cred ca se va lega cineva de tine.
jenica67

Mesajde balanciprian » 27 Oct 2013, 15:55

nu cred sa se lege cineva de mine,doar ca stiam ca daca o treci remorca apicola in carte, faci ITP la 3 ani.dar cred ca ma las pagubas si o ramane asa cum e acum. multam
balanciprian

Mesajde samuellazea » 28 Oct 2013, 13:00

As avea si eu o intrebare legata de subiect. Stie cineva prin Timisoara unde se poate face scoala pt B+E? Eu detin B deja.

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde /ALEX\ » 31 Oct 2013, 18:24

In momentul actual daca demonstrezi ca marfa din camion e a ta ( faci transport in interes propriu ) nu ai nevoie nici de curs nici de tahograf . Legea am inteles ca se va schimba deoare autoritatile spun ca asta este o scapare si ca soferul daca conduce mult timp oboseste si daca transporta marfa lui sau nu :)
In legatura cu remorcile mici , nu se vor lua de tine decat daca au de facut planu sau politistul e nou si vrea sa creasca . Daca ai ghinion amenzile pe care le vei lua + permis suspendat fac mai mult decat daca ai gandi acum bine ce ai nevoie . O seara frumoasa .
/ALEX\

Mesajde mihailazar » 11 Noi 2013, 00:32

Pentru a tracta cu un autovehicul din cat. B o remorca mai mare de 750kg, este necesar permisul de categoria BE . Una din intrebarile din chestionarele de examen este aceasta: ce remorca i se poate atasa unui autovehicul din cat B? Raspunsul corect este- o remorca usoara(750kg). Considerand ca stuparul va opta pentru o remorca tandem de 4 sau 5 metri lungime, cu MTMA de peste 1500 kg in care vor incapea in jur de 30 de stupi, cu greu vom putea convinge un politist zelos ca suntem in regula cu permis cat B .Mai ales daca stupii sunt grei , masa totala a remorcii poate ajunge la 2500kg. Este deci, un ansamblu care se evidentiaza prin gabarit si poate atrage atentia politistilor mai zelosi. Eu deplasez stupii folosind un vehicul tragator remorcabil 1500 si o remorca pe doua axe omologata individual la 1500kg dar proiectata sa suporte 2,5 t incarcatura. Masa totala rulanta a ansamblului este de 3300kg, deci, sub 3, 5t, fara alte batai de cap.
mihailazar

Mesajde apimat » 11 Noi 2013, 01:55

mihailazar scrie:Pentru a tracta cu un autovehicul din cat. B o remorca mai mare de 750kg, este necesar permisul de categoria BE . Una din intrebarile din chestionarele de examen este aceasta: ce remorca i se poate atasa unui autovehicul din cat B? Raspunsul corect este- o remorca usoara(750kg). Considerand ca stuparul va opta pentru o remorca tandem de 4 sau 5 metri lungime, cu MTMA de peste 1500 kg in care vor incapea in jur de 30 de stupi, cu greu vom putea convinge un politist zelos ca suntem in regula cu permis cat B .Mai ales daca stupii sunt grei , masa totala a remorcii poate ajunge la 2500kg. Este deci, un ansamblu care se evidentiaza prin gabarit si poate atrage atentia politistilor mai zelosi. Eu deplasez stupii folosind un vehicul tragator remorcabil 1500 si o remorca pe doua axe omologata individual la 1500kg dar proiectata sa suporte 2,5 t incarcatura. Masa totala rulanta a ansamblului este de 3300kg, deci, sub 3, 5t, fara alte batai de cap.

fals. cititi anexa nr. 1 lit f si g de aici: http://www.politiarutiera.ro/index.php? ... &Itemid=66
Petre Țuțea: "Statul acesta îi apără pe străini de noi. Ca-n colonii."
apimat

Mesajde ovidiu_78 » 11 Noi 2013, 08:03

mihailazar scrie:....Considerand ca stuparul va opta pentru o remorca tandem de 4 sau 5 metri lungime, cu MTMA de peste 1500 kg in care vor incapea in jur de 30 de stupi....

eu cu o remorca de 3m lungime si 1,5m latime cu ax dublu,masa max autorizata 750kg.....am carat cu ea si 40 stupi ;)

iar ce zice colegul despre noul cod rutier ce s-a modificat anul acesta,e adevarat,deci pot trage si un trailer cu cat B...numai sa nu depasesc 4250kg total

sanatate
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Gabysgg » 11 Noi 2013, 08:47

ovidiu_78 scrie:
mihailazar scrie:....Considerand ca stuparul va opta pentru o remorca tandem de 4 sau 5 metri lungime, cu MTMA de peste 1500 kg in care vor incapea in jur de 30 de stupi....

eu cu o remorca de 3m lungime si 1,5m latime cu ax dublu,masa max autorizata 750kg.....am carat cu ea si 40 stupi ;)

iar ce zice colegul despre noul cod rutier ce s-a modificat anul acesta,e adevarat,deci pot trage si un trailer cu cat B...numai sa nu depasesc 4250kg total

sanatate

Iar trailerul sa nu depasasca masa vehiculului tragator
Gabysgg

Mesajde jenica67 » 11 Noi 2013, 09:33

Trailer cum zici tu, desi este altceva din ce stiu eu, este de fapt o remorca si nu mai exista la categoria B precizarea care o spui tu, acum este precizata greutatea maxima a remorcii in talonul/cartea masinii, in functie de dotarea ei cu sau, fara dispozitiv de franare.
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE