janese scrie:consuma mult timp si bani.........nu mai batetzi la clape de amoru artei!!!
cati timp si cati bani cheltuim, si ce castigam????castigam???cat....pierdem??...cat????de ce nu raspundeti la intrebarile astea care le-am repetat de nu stiu cate ori in topicul asta!!!
in legatura cu polenul...potzi da polen sau hrana proteica,dupa zborul de curatire din februarie!!nu are efectul polenului din natura..dar are!!!!!iarasi zic...cat costa(bani si munca)??...ce castigam???ce riscuri avem???exista avantaje?
Eu consider perso ca nu are sens. Nu as face-o.
Ma bazez din nou pe instinctul albinei. Poti sa-i canti in gusa cat vrei, pana nu incep secretiile glandulare la albina tanara care hraneste matca, nu se intampla nimic spre plus. Polenul este totul. Castigi in anii cu primaveri timpurii cand daca stimulezi de la jum lui februarie, dar numai daca in paralel ai si aport de polen natural.
In fiecare an am vazut in bazinul mediteraneean camioane(trailere) nemtesti cu albine iernate de nemti in sudul Frantei. De ce oare? Deoarece aici avem polen de la inceputul lui ianuarie de la migdali. Dupa ce umfla bine coloniile cu pastura nemtii duc albinele la ei, spre raceala. Startap-ul e realizat.
La noi ce logica are?
Anul asta s-a vazut, a fost lapovita si in mai. Si cu toate astea a fost bine la productia de miere.
S-au cam facut toate experientele la institut la Biefeld, si cu bagatu-n casa si cu scosu. S-au tras concluzii, nu e rentabil.
Roata s-a inventat. Dar cine vrea s-o re-inventeze, e liber.
D-le Jean, zi sincer, Ligusticele alea le-ai cumparat ca sa suplineasca cu albina tanara primavara timpuriu?