Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde liviutzbogos » 14 Noi 2013, 12:28

Florin Dobre scrie:Am vorbit deja c-o ceata de pretini. Venim si noi...cateva sute de stupi. :twisted:

"Mah"...Duma ti-a aratat si locul pe harta, doar ca...nu ti-a spus localitatea :lol: Parerea mea...nu are rost sa te complici atata drum :D
Ultima oară modificat de liviutzbogos pe 14 Noi 2013, 12:36, modificat 1 dată în total.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 14 Noi 2013, 12:36

Am facut masuratorile si la Deta. De la tine pana in padure e mai putin de un km, aproximativ 700 m.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 14 Noi 2013, 12:41

Florin Dobre scrie:Am vorbit deja c-o ceata de pretini. Venim si noi...cateva sute de stupi. :twisted:

Florine ..... Neata buna ! Sunteti bine veniti , portile le las deschise , acum la cateva sute de stupi 20-30 de roiuri cei aia ! :lol:
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Florin Dobre » 14 Noi 2013, 12:48

Hai ca m-am razgandit. S-a anulat invazia. :lol:

Aveti grija cu apicutorul care e deja pozitionat strategic acolo. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde duma » 14 Noi 2013, 13:04

Florin Dobre scrie:Hai ca m-am razgandit. S-a anulat invazia. :lol:

Aveti grija cu apicutorul care e deja pozitionat strategic acolo. ;)

Na ca acum sa adeverit vorba aia ca ăla care are de unde are si arici in buzunar :lol: .Normal ca așa faci averii!!! Florine daca te răzgândește te aștept si la o palinca numai ....dar nu de miere si de loza s-au pruna! ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Florin Dobre » 14 Noi 2013, 13:19

Multam de invitatie! Nu se stie niciodata...lumea-i mica. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde duma » 14 Noi 2013, 13:45

Florin Dobre scrie:Multam de invitatie! Nu se stie niciodata...lumea-i mica. :)

Precum spui! Sănătate sa avem numai ca de restul ne ocupam!
duma

Mesajde duma » 14 Noi 2013, 18:31

Liviuleeeee !!! daca tot a vazut colegul '' Florin '' unde mergem '' in pastoral '' la rapita si inca nu stiu 100% DACA nu si la floare , s-ai aratam unde mergem la Salcam dupa rapita , cine stie poate vine si el !! ??? si uita asa ne inmultim un pic si noi ! :lol: :lol: :lol:
Fişiere ataşate
rsz_img-20131114-01747.jpg
cel putin ce este incercuit este salcam in totalitate
rsz_file_00502.jpg
duma

Mesajde sd63 » 15 Noi 2013, 22:07

spor la treaba duma,felicitari
sd63

Mesajde duma » 15 Noi 2013, 22:17

sd63 scrie:spor la treaba duma,felicitari

Eu ma invart intre 2 locatii in functie de ce culesuri am , impreuna cu prietenul Liviu numim " pastoral " :D asta ! inca nu m-am hotarat unde sa imi fac vatra . La cele 4 lazi cu albine din ziua de astazi si imi doresc si in primavara tot atatea sa ramana , nu este o problema cu mutatul momentan ........... nici daca ajung la cei 25 de stupi pe care mi doresc cred ca nu va fi nici atunci o problema cu mutatul ... ;) ( lucrand la o firma de transport ) .
Multumesc de incurajare SD63
duma

Mesajde liviutzbogos » 15 Noi 2013, 22:24

Nici la 170 de stupi nu va fi o prolema cu mutatul...doar ca atunci va trebui sa modificam niste tiruri de-ale cumnatului tau :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 15 Noi 2013, 22:29

liviutzbogos scrie:Nici la 170 de stupi nu va fi o prolema cu mutatul...doar ca atunci va trebui sa modificam niste tiruri de-ale cumnatului tau :lol:

Liviu 100 m3 cat are o saua de camion volum ce mai vrei sa modificam !
Siiiiiiit ! 8-) nu da din casa :lol: :lol: :lol:
duma

Mesajde duma » 17 Noi 2013, 23:01

Salutare !
In urma unei discutii astazi am fost sfatuit sa renunt la falturile ce vreau sa le am pe corp = cat= podisor ! Doresc o opinie din partea voastra referitoare la falturi vs fara falturi la lazile ce vreua sa mi le pregatesc pentru primavara din timp . Am ramas putin confuz in urma discutiei dar sper sa ma scoateti din ceata !
Multumesc !
duma

Mesajde liviutzbogos » 17 Noi 2013, 23:06

duma scrie:Salutare !
In urma unei discutii astazi am fost sfatuit sa renunt la falturile ce vreau sa le am pe corp = cat= podisor ! Doresc o opinie din partea voastra referitoare la falturi vs fara falturi la lazile ce vreua sa mi le pregatesc pentru primavara din timp . Am ramas putin confuz in urma discutiei dar sper sa ma scoateti din ceata !
Multumesc !

De ce nu ar fi bune falturile? Si cum ar fi mai bine?
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 17 Noi 2013, 23:11

liviutzbogos scrie:
duma scrie:Salutare !
Multumesc !

De ce nu ar fi bune falturile? Si cum ar fi mai bine?

Salut !
CITEZ ''Îmbinarea cu faltz este perfectă atunci când corpurile sunt noi întrucât etanșează complet. Să nu uităm dar, că lemnul, oricât de bine condiționat ar fi, lucrează și, mai mult ca sigur, după o iernare sau două, liniile falțurilor nu vor mai fi perfect drepte ci ușor curbe. În această situație corpurile nu se vor mai suprapune perfect și vor apărea spații între ele. Opinia mea este că tipul de îmbinare folosit tb. să aibă o anumită toleranță care să permită suprapunerea corpurilor chiar și atunci când au ușoare deformări.
Eu folosesc îmbinarea cu fustă la capătul de jos corpurilor de recoltă și nu am avut probleme majore, chiar dacă toamna mai propolizează un pic, însă acesta este momentul când magazinele sunt retrase."
Vizavi de '' FUSTE '' eu sunt putin cam reticient deoarece aceea fusta tine apa si umezeala !
Si cel mai bine cica ar fi pe plan drept cu coltare s-au fuste nici nu mai stiu dar parca faltul este sfant ..... dar daca planul drept se curbeaza ce se intampla ????
duma

Mesajde balu » 18 Noi 2013, 19:04

pt stationar faltul decit incurca, pastoral n-am facut
balu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?