Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde Mircea_63 » 12 Noi 2013, 00:00

Duma, bantuie gripa. Esti sub tratament? :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde duma » 12 Noi 2013, 00:07

Mircea_63 scrie:Duma, bantuie gripa. Esti sub tratament? :?

Racit nu Mircea , duar grabit sa nu piesd avionul .
Salutare !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde pin » 12 Noi 2013, 14:23

ves.lucian.zabrani scrie:6 sarme verticale !!! intre prima si speteaza laterala 2 cm !!! la fel si ultima sarma !!!
celelalte 4 distanta egala intre ele !!! din cate imi aduc aminte , cam 7,5cm !!!
pe vremea cand aveam Dadant ( :lol: nu de mult , ce-i drept ) asa faceam !!!
:P :P :P

Dar acum ce ai Luciane de ai alta distanta intre laterale?
pin

Mesajde State » 19 Noi 2013, 19:30

ves.lucian.zabrani scrie:spor la treaba !!! parca ma vad pe mine in urma cu vreo 3 ani !!! si ce repede au trecut !!! asta este !!!
mi-ai vazut utilajul meu de gaurire ???
il gasesti la mine pe pagina !!!
pe unde ... nu mai stiu !!!
gasesti tu daca vrei cu adevarat !!!

Pana cand o sa-mi fac un utilaj...merge si lucru manual. :D
Cand ajung mai devreme de la serviciu , fac o cafeluta si ma asez comod la "birou". Pana ies ghioceii sper sa termin ce-am inceput. :lol:
Imagine
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde samuellazea » 20 Noi 2013, 08:47

Frumos biroul State :)

Spor la munca sa ai si vad cafeluta care e nelipsita :) o sa ai de facut la cafelute pana la strigarea de primavara ;)

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde State » 20 Noi 2013, 11:25

Multumesc!
Am avansat si acum le insarmez. Am ales insarmarea oblic-orizontala. Am stricat vreo doua rame ca nu stiam cat si cum sa intind sarma. :lol:
Intre timp a venit si centrifuga.
Imagine

Acum am comandat si niste Deloni. Deja tensiunea creste si casa devine neincapatoare. Abia acum am inteles cand mi-a zis cineva ca o sa las pescuitul in favoarea albinelor. :lol: Asa e !
State

Mesajde duma » 20 Noi 2013, 11:30

State scrie:Multumesc!
Am avansat si acum le insarmez. Am ales insarmarea oblic-orizontala. Am stricat vreo doua rame ca nu stiam cat si cum sa intind sarma. :lol:
Intre timp a venit si centrifuga.
Imagine

Acum am comandat si niste Deloni. Deja tensiunea creste si casa devine neincapatoare. Abia acum am inteles cand mi-a zis cineva ca o sa las pescuitul in favoarea albinelor. :lol: Asa e !

Salutare !
Buna organizae pentru anul 2014 ! Spor la treba !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 20 Noi 2013, 11:32

State scrie:
ves.lucian.zabrani scrie:spor la treaba !!! parca ma vad pe mine in urma cu vreo 3 ani !!! si ce repede au trecut !!! asta este !!!
mi-ai vazut utilajul meu de gaurire ???
il gasesti la mine pe pagina !!!
pe unde ... nu mai stiu !!!
gasesti tu daca vrei cu adevarat !!!

Pana cand o sa-mi fac un utilaj...merge si lucru manual. :D
Cand ajung mai devreme de la serviciu , fac o cafeluta si ma asez comod la "birou". Pana ies ghioceii sper sa termin ce-am inceput. :lol:
Imagine

Salutare !
Vad bine s-au imi joaca farse privirea ....... ai insemnat fiecare rama unde trebuie ingaurita ?
duma

Mesajde samuellazea » 20 Noi 2013, 11:47

Asa sunt cei la inceput de drum ( si eu ma includ aici). Totul trebuie sa fie perfect, la boloboc, drept etc :)

Sunt constient ca o sa vina timpul cand o sa facem lucrurile mai pe spor din lipsa de timp/chef etc. Dar daca nici inceputul nu e mai cu migala atunci cine stie ce praf s-ar alege de noi.

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde State » 20 Noi 2013, 17:34

duma scrie: Salutare !
Vad bine s-au imi joaca farse privirea ....... ai insemnat fiecare rama unde trebuie ingaurita ?

Salut,
Vezi bine! :lol: Am trasat jumatatea pe fiecare in parte iar apoi am facut un sablon cu distantele dintre gauri.
A fost prima experienta sa zic asa. Dupa cateva rame gaurite, am pus doua una peste alta. Am avut mai mult spor..dar ma chinuiam ca trebuia sa le tin bine sa nu iasa gaurile aiurea si sa tin si bormasina perpendicular pe ele. :lol:
La un moment dat am realizat ca trebuie un utilaj, altfel e fu....de maini.
Asta e, macar am vazut ce inseamna. Si mi-a placut. :D
State

Mesajde un OM » 20 Noi 2013, 17:51

Pentru evitarea semnelor pe fiecare leat, vertical sau orizontal, se poate construi un "utilaj", gen grile, leaturi verticale, printre care sa se poata da gauri, cu semne in dreptul doaar a doua gauri. Fie la insarmarea verticala sau cea orizontala, cu sarme paralele, la distante egale.
Incerc o schita.
un OM

Mesajde un OM » 20 Noi 2013, 17:52

Incerc inca o data.
Fişiere ataşate
2013-11-20 16.45.22.jpg
un OM

Mesajde proapis13 » 20 Noi 2013, 18:07

State scrie:La un moment dat am realizat ca trebuie un utilaj, altfel e fu....de maini.

Fa rost de un utilaj ca asta si sa vezi ce bine merge treaba;eu cu asta imi fac treaba,stringe bine si nu joaca cind dai gaura
salve :D
Fişiere ataşate
clema timplarie.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 20 Noi 2013, 18:22

Al
State scrie:
duma scrie: Salutare !

Salut,
Vezi bine! :lol: Am trasat jumatatea pe fiecare in parte iar apoi am facut un sablon cu distantele dintre gauri.
A fost prima experienta sa zic asa. Dupa cateva rame gaurite, am pus doua una peste alta. Am avut mai mult spor..dar ma chinuiam ca trebuia sa le tin bine sa nu iasa gaurile aiurea si sa tin si bormasina perpendicular pe ele. :lol:
La un moment dat am realizat ca trebuie un utilaj, altfel e fu....de maini.
ta e, macar am vazut ce inseamna. Si mi-a placut. :D

salutare ! Stai linistit ca eu am stricat vre-o 15 rame pana m-am prins cum sa fac sa fie bine si am ajuns la ce au postat colegii : am facut un sablon din lemn de esenta tare dupa care intr-o scandura am batut niste cuie care sa ghideze spetezele peste am pus sablonul si dai gaura . Pana la primavara vreau sa incerc si acel dispozitiv 2in1 care ingaureste si baga si capse , cred ca este foarte practic . Bafta !
duma

Mesajde balu » 21 Noi 2013, 10:18

anul acesta am cumparat rame cu gaurile date, 6 sus si 6 jos.Am insirmat , ondulat sirma si la salcim surpriza, fagurii claditi s-au scurs prin rame, au ramas doar 2-3 cm de fagure cladit, lipit de leatul de sus, si restul s-a facut cocolos pe leatul de jos, asta 99% din fagurii D1 :cry:
Asta indiferent de faguri folositi, mama ei de insirmare. La cele 6 sirme verticale trebuie si 2 orizontale, dar cred ca o sa ramin pe 5 orizontale
balu

Mesajde TDI » 21 Noi 2013, 10:22

5 orizontale si una verticală, - scade mult procentajul ramelor rupte la centrifugă (DB).
TDI

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR