Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 07 Noi 2013, 02:34

Nuuu asa ci, in paleti, sute de caturi cu miere si ... butoaie. De trei saptamani tot extragem si ... extragem ... si butoiem mierea ( o punem in butoaie ). Am trecut de 300 de butoaie si mai avem ... parca nu se mai termina odata.
Dar tot ce conteaza, e AMR-ul ... numa' 8 ! ... siii roiu' catre cashi !. :P
Abia astept ... numa' am o teama ca va fi un frig pe cand ajung, de n-am sa ies 4 zile din casa, decat de musai. Iti dai seama ... sa trec de la tricou la ... palton, nu-i tot una. :mrgreen:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Noi 2013, 10:32

drum bun la intoarcere sa-ti dea Dumnezeu !!!
sa ne vedem sanatosi !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde lucky5strike » 10 Noi 2013, 22:54

Adi Hodis scrie: ... numa' am o teama ca va fi un frig pe cand ajung, de n-am sa ies 4 zile din casa, decat de musai. Iti dai seama ... sa trec de la tricou la ... palton, nu-i tot una. :mrgreen:

Teama, da... scapi de tequila si dai de palinca voastra periculoasa, trade mark. :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Adi Hodis » 28 Noi 2013, 10:28

Din partea mea, poate sa prinda mucegai orice alcool ... insa la cafea, se schimba treaba, nu sta neatinsa ... :)

De ce mi-a fost teama, n-am scapat ... dar bine ca trecu' ... vantul. :mrgreen:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 30 Noi 2013, 02:45

ves.lucian.zabrani scrie:drum bun la intoarcere sa-ti dea Dumnezeu !!!
sa ne vedem sanatosi !!!

In sfirsit pot sa zic, multumesc pentru urare Lucian.
Am ajuns cu bine, cu ceva peripetii dar ... am ajuns.
De ce mi-a fost teama, n-am scapat. Am prins acasa doua zile de vant receee ... in Chicago am iesit din aeroport si, am crezut ca inghet de-a binelea ... ger curat !. :mrgreen:
In Tampa, la bagaje ( dupa informatiile gasite pe sit-ul companiei, stiam ca voi plati 160$ ), operatoarea a vrut sa ma taxeze cu doar ... 400$ pentru fiecare bagaj, :shock: deoarece avea greutate peste limita gratuita. Si cum aveam doua genti ... decat sa dau 800$, i-am zis ca mai bine am zis ca anulez zborul si sa-mi returneze costul calatoriei, ca o sa zbor cu alta companie.
Mi-a oferit o alta varianta, sa fac un al treilea bagaj, ca sa coboare greutatea la un alt tarif, adica de 100$/buc ... zis si facut.
Bagajul respectiv a ajuns pin in Istambul ... mi-am zis, nah ! s-a dus peste 500$. Ce am castigat pe pere am pierdut la mere. :mrgreen:
Dar dupa ce am facut raport, mi-au adus bagajul acasa.
Multam Domnului. :)

De-acu' ... sa inceapa treaba intrerupta in atelier, stupi si rame ... stupi si rame ...

Din departari ... ceva poze:
Fişiere ataşate
IMG_20131108_100832 (Large).jpg
Unul din multele transporturi de paleti cu miere.
IMG_20131108_100908 (Large).jpg
Acelasi transport.
IMG_20131107_155619 (Large).jpg
Tot miere pentru extras.
IMG_20131008_182520 (Large).jpg
Paleti cu miere in asteptare la extras.
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 30 Noi 2013, 02:53

Si ...
Fişiere ataşate
IMG_20131107_155612 (Medium).jpg
albine cat intr-un stup
IMG_20131005_080123 (Large).jpg
niste albine
IMG_20131007_115539 (Large).jpg
ceva rumegush ...
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 30 Noi 2013, 02:59

Si,
Fişiere ataşate
IMG_20131122_184232 (Large).jpg
Masa de final sezon.
20130929_150209 (Medium).jpg
la o terasa din Sarasota
20130929_153317 (Large).jpg
In Sarasota
IMG_20131123_070917 (Large).jpg
Ultima zi din AMR.
Adi Hodis

Mesajde proapis13 » 30 Noi 2013, 09:08

Bun revenit pe meleagurile patriei si cind ai timp mai incanta-ne si noua ochiul cu cate ceva
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Adi Hodis » 30 Noi 2013, 11:56

cornelioandanciu scrie:Bine ai revenit! Mi-a placut poza aia cu aligatorul, pe Cris nu cred ca o sa vezi asa ceva! :D Pe mine m-ar interesa cam ce productie se face per familie de albine acolo unde ai lucrat, bineinteles daca poti spune treaba asta. Numai bine!

Pot sa spun ca nu e secret ... deci, in functie de abundenta secretiei de nectar, media este de 80 kg./stup. Asta daca stupii nu participa la polenizare in alte state si daca sint mutati la culesuri.

@proapis13,
in functie de ocazii si posibilitati ... cu placere.
Mie imi placea apusul soarelui. :)
Fişiere ataşate
IMG_20131005_071638 (Large).jpg
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 30 Noi 2013, 14:47

cornelioandanciu scrie:Adi,mersi mult de raspuns! Incepusem sa am mustrari de constiinta ca nu l-am crezut pe Dan Margarit ca face 300 kg de miere per stup intr-un an.De asta te-am intrebat.

Daca albinele au de unde sa duca, chiar ca devine credibil.
Am citit ca in Australia au fost productii si de 450 kg/stup.
Pentru astfel de recorduri, trebuie sa existe baza melifera foarte buna, albine selectionate si sa conlucreze conditiile meteo.
Din pacate, in Romania avem baza melifera care nu ofera astfel de productii, asa ca e bine cum e.
Nu e bine la capitolul pret de achizitii la procesator si la capitolul polenizare.

Referitor la productiile obtinute de d-l Dan Margarit, nu cred ca a inventat.
Si la compania unde lucrez, s-ar putea mari productia dar nu se lucreaza la selectie si pe deasupra facem roi ... ceea ce diminueaza productia.
Adi Hodis

Mesajde ignatov andrei » 30 Noi 2013, 15:25

Avem baza melifera, nu avem vremea pe parcursul anotimpurilor, cum au ei! Ce-ar fi sa avem 3 milioane de km. patrati si cules la tei ca in Australia la eucalipt ( adica 40 de saptamani cules efectiv)?!? Recorduri in Australia s-au obtinut si cu albina romaneasca (familii din Romania)!
ignatov andrei

Mesajde Adi Hodis » 30 Noi 2013, 20:33

ignatov andrei scrie:Avem baza melifera, nu avem vremea pe parcursul anotimpurilor, cum au ei!

Ce-ar fi sa avem 3 milioane de km. patrati si cules la tei ca in Australia la eucalipt ( adica 40 de saptamani cules efectiv)?!?
Recorduri in Australia s-au obtinut si cu albina romaneasca (familii din Romania)!

D-le Ignatov, am separat propozitiile scrise de d-vs, pai ... avem ?.
Deci, nu avem, din pacate. E chestia aia, a fi s-au ... a nu fi.
Si de-am avea, procesatorii ar avea grija sa fixeze preturile ca sa fie aceeasi Marie dar cu alta palarie.

@Corneliu,
Daca stupii care i-ai cumparat au fost bine facuti, inseamna ca nu cu mine te-ai intalnit.
Si cand am zis ca stupii aveau o calitate jalnica ... nu am glumit.
Stupii erau model Vertical cu 10 rame Dadant in cuib + cat de 10 rame 3/4.
Tu ai stupi ME, deci ...

Ref. la productii de 80 kg. in Romania, nu am zis ca e imposibil insa, tot din pacate, acea productie NU este peste tot in tzara.
De productiile record din Canada si Australia, nu mai are rost sa pomenesc, alte meleaguri-alte conditii ... eu doar am raspuns la intrebarea ta.
Noi avem ce avem, salcamul, teiul si floarea soarelui + poliflora ... fiecare cu durata de inflorire care o are si secretia care o are.
Despre invitatie, multumesc frumos. Nu cred ca o voi putea onora dar daca sortii vor fi in favoarea aceea, atunci cu placere.
Adi Hodis

Mesajde ves.lucian.zabrani » 30 Noi 2013, 20:51

Adi , bine ai revenit acasa !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
incerc sa-mi inchipui ce mult au crescut copiii tai de cand nu i-am mai vazut !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ovidiu_78 » 02 Feb 2014, 00:56

La multi ani Adi, sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate si ani multi alaturi de cei dragi !!!
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde lucky5strike » 02 Feb 2014, 17:41

Sanatate, fericire, viata lunga, cu familia si prietenii langa tine !! :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Ioan Guist » 02 Feb 2014, 17:44

Sa traiesti Adi !!
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?