Va salut pe toti
Ma numesc Adrian Chiorean, sunt din Sebes-Alba si am 36 ani.
Am albine (sau mai bine zis ma au ele pe mine) de la 15 ani. Dar cu o pauza de 15 ani.
Intr-o zi, mama, vazu in gradina, pe creanga unui par tanar, o haina. Cand se apropie sa-si recupereze haina pe care o credea uitata, vazu ca aceasta se croseta si se destrama singura.
Speriata si alergica la veninul de albine, ma trimis la un vecin, stupar batran, sa il chem sa dea roiul jos. Vecinul veni impreuna cu o lada mai batrana decat el, (12 rame, pereti dublii, la interior lemn, la exterior papura, 7 cm grosime) pe care mi-a lasat-o in gradina cu roiul in ea. Acela a fost primul meu stup.
Din pacate, vecinul muri in acelas an, fara sa ma invete ce si cum despre albine. Am cumparat de la vaduva lui restul stupilor pe care ii mai avea, impreuna cu cartea ''Cartea Stuparului" de C. Antonescu, editia 1956, in care nu se afla nimic despre varooza. Prin urmare, in anul in care am fost in armata, au murit toti stupii(in jur de 10)
Am fost suparat dar nu dezamagit, pentru ca aveam in minte sa imi cumpar alte albine. Dar asta am facut-o abia in primavara asta, cand am cumparat 24 de familii si roiuri din care am mai facut inca 10 roiuri. Investitia am facut-o impreuna cu un prieten. Eu am pus jumatatea mea de cunostinte, el jumatate din portofel.
Cat despre albine: le iubesc Cand le merge lor bine, imi merge si mie bine. Cand le merge lor rau, eu sufar.
Am vrut sa pun si ceva poze dar nu le-am mai gasit in calculator. Cred ca ierneaza si ele intr-o cuta a HD-ului
Cu respect
Bee Happy romanilor !!!