Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Bee Happy

Mesajde Bee Happy » 25 Feb 2011, 19:54

Va salut pe toti

Ma numesc Adrian Chiorean, sunt din Sebes-Alba si am 36 ani.

Am albine (sau mai bine zis ma au ele pe mine) de la 15 ani. Dar cu o pauza de 15 ani.

Intr-o zi, mama, vazu in gradina, pe creanga unui par tanar, o haina. Cand se apropie sa-si recupereze haina pe care o credea uitata, vazu ca aceasta se croseta si se destrama singura.

Speriata si alergica la veninul de albine, ma trimis la un vecin, stupar batran, sa il chem sa dea roiul jos. Vecinul veni impreuna cu o lada mai batrana decat el, (12 rame, pereti dublii, la interior lemn, la exterior papura, 7 cm grosime) pe care mi-a lasat-o in gradina cu roiul in ea. Acela a fost primul meu stup.

Din pacate, vecinul muri in acelas an, fara sa ma invete ce si cum despre albine. Am cumparat de la vaduva lui restul stupilor pe care ii mai avea, impreuna cu cartea ''Cartea Stuparului" de C. Antonescu, editia 1956, in care nu se afla nimic despre varooza. Prin urmare, in anul in care am fost in armata, au murit toti stupii(in jur de 10)

Am fost suparat dar nu dezamagit, pentru ca aveam in minte sa imi cumpar alte albine. Dar asta am facut-o abia in primavara asta, cand am cumparat 24 de familii si roiuri din care am mai facut inca 10 roiuri. Investitia am facut-o impreuna cu un prieten. Eu am pus jumatatea mea de cunostinte, el jumatate din portofel.

Cat despre albine: le iubesc Cand le merge lor bine, imi merge si mie bine. Cand le merge lor rau, eu sufar.

Am vrut sa pun si ceva poze dar nu le-am mai gasit in calculator. Cred ca ierneaza si ele intr-o cuta a HD-ului

Cu respect
Bee Happy romanilor !!!
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Re: Bee Happy

Mesajde Bee Happy » 27 Feb 2011, 16:21

Asta sunt eu:
Fişiere ataşate
ok_132384[1].jpg
Bee Happy

Mesajde Bee Happy » 27 Feb 2011, 16:24

Casa de lux (duplex) pentru imperecherea matcilor.
Fişiere ataşate
DSC00518.JPG
Bee Happy

Mesajde Bee Happy » 27 Feb 2011, 16:41

ok_133931[1].jpg
Si niste nuclee mai normale
Fişiere ataşate
ok_133932[1].jpg
stup 11 rame, cu cat de 1/2 redus, fund cu sita
Bee Happy

Mesajde Bee Happy » 27 Feb 2011, 16:45

Acestia sunt roii de anul trecut. Unii ierneaza cate doi in cutie.
Fişiere ataşate
ok_133933[1].jpg
Bee Happy

Mesajde Bee Happy » 27 Feb 2011, 16:51

Fotografia casutei pe care a postat-o Proapis13.
Inca nu am copiat-o, este la stadiul de proiect. Dar urmeaza ;)

Si sa nu uit...Salve :D
Fişiere ataşate
ok_139657[1].jpg
Bee Happy

Mesajde Bee Happy » 27 Feb 2011, 17:07

Urmatorul este mesajul lui Ioanpuiu, despre restaurarea unei carti vechi de apicultura

După ce ai făcut Casa de lux (duplex) cred că îţi va face plăcere să recondiţionezi singur cartea.

1 - desprinzi şi recuperezi coparta cărţii
- pe cele trei laturi care se deschid, baţi uşor cartea contra unui plan drept pînă se aşează paginile, după plăcerea ochiului.
- se prinde şi strînge moderat cartea, între două scîndurele (în mengină, şuruburi, bac ) în aşa fel încît cotorul cărţii să rămînă în afara scîndurilor pe toată lungimea lui şi pe o lăţime de 1 cm.
- transversal şi perpendicular pe cotorul cărţii, la distanţe de 2 - 3 cm.(prima şi ulţima la 1 cm. de capetale cotorului) se fac incizii cu o pînză de bomfaier sau traforaj, pe o adîncime de 3 - 5 mm.
- la fel ca la însîrmarea ramelor, se inserează in aceste incizii o aţă de cusut de calitate trecută prin aracet, de la un capăt la celălălt al cotorului, înaite şi înapoi de cîteva ori.
- după uscarea completă, dacă a rămas zgrumţuros de la aracet sau nu are planeitatea dorită, cotorul se poate rectifica pe hîrtie abrazivă.
- cu aracet diluat se caşerează (lipeşte) o hîrtie pe interiorul coperţii - adezivul se aplică cu o pensulă lată (3 cm.) pentru pictură, atît pe copertă cît şi pe hîrtia cu care o dublezi, se lasă o periodă să tragă, în funcţie de calitatea lor vor trage o parte din apa din aracet, se vor dilata şi se vor contracta uscîndu-se împreună fără să facă cute.
- coperta se poate dubla şi cu carton, care se incizează superficial pe exterior, pe cele două muchii de îndoire.
- după ce ai dublat-o, completezi cu bucăţele de hîrtie asemănătore eventualele părţi lipsă şi refaci grafica copertei.
- poţi folosi după gust şi preferinţe, şi alte materiale cum ar fi: pînză, tapet pînzat, etc.
asamblezi şi admiri.

Multumesc dl. Ioanpuiu pentru sfaturi, dar nu cred ca am curajul sa operez singur pe carte. Ca sa o ''strang in menghina'', pentru mine, este aproape un sacrilegiu. Totusi, o sa incerc metoda pe alta carte si daca ma descurc...
Bee Happy

Mesajde Bee Happy » 28 Feb 2011, 00:26

Si ceva mai putin frumos :( O familie cu loca europeana:
a.JPG
Fişiere ataşate
b.JPG
Bee Happy

Mesajde ionut vlv » 28 Feb 2011, 10:30

va rog sa puneti pozele cu loca europeana(si daca mai aveti poze si pe acelea) si la boli si daunatori.cei care sunt la inceput sa aiba habar cum arata puietul la o fam. infectata cu L.E.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde Bee Happy » 28 Feb 2011, 19:42

Pentru ca maine este prima zi de primavara, am zis sa ma pregatesc de munca :lol:
Daca nu e buna pentru lucru la albine, o folosesc ca ''sperietoare de ciori'' pentru prigorii :lol:
Fişiere ataşate
ABCD0019.JPG
Am comandat niste chestii de la o firma, dar am uitat sa le spun masura pentru bluza apicola. Asa ca ei, mi-au trimis XXL
Bee Happy

Mesajde Bee Happy » 28 Feb 2011, 21:12

Ionut, am patru poze cu aceea familie, dar nu sunt destul de relevante pentru altii, in stabilirea diagnosticului de LE.
Pe mine, m-a ajutat in stabilirea diagnosticului corect, alte poze, de la link-ul urmator:
http://www.gigapan.org/gigapans/54827/
A mai fost odata postat de Adi Hodis. El isi exprima speranta ca oa sa ajute pe incepatori. Pe mine m-a ajutat.
Am avut doua fam. bolnave. Le-am unificat, pe cea care a ramas am tratat-o si acum este bine merci.
Bee Happy

Mesajde MyBees » 28 Feb 2011, 23:41

Salutare!

Bee Happy, pune repede si tu un snur alb-rosu... Ca de ajungi maine la ele te fac praf daca le intri in prisaca fara martisor. Be prevazator, ca sa zic asa... :)
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Bee Happy » 31 Mar 2011, 21:54

Astazi a fost prima zi, primavara aceasta, cand am simtit schimbarea mirosului in stupina :D
Schimbare in cel mai bun sens: Polen gramada, nectar proaspat intins peste tot (la fam. mai puternice)
Albinele isi aparau cu inversunare proaspata achizitie, dar eu tot imi umflam nara deasupra fiecarui stup,
ca sa-mi sorb portia mea de sanatate :mrgreen:
Le-am avut stramtorate tare. Unele au inceput sa albeasca fagurii si sa construiasca limbi de ceara, pe unde au gasit loc. M-am speriat (din nou, intr-un sens bun) cand am vazut cat puiet aveau. Cam jumatate, au ouat si pe fetele ext. ale fagurilor de margine.

PS. Am scris asta in 31.03.2011, pentru ca , daca mai asteptam o zi, ati fi crezut ca sunt pacalici. :lol:
Bee Happy

Mesajde Bee Happy » 22 Dec 2011, 14:48

Bine v-am regasit, dupa o absenta de pe forum,aproape totala, de doua luni si o absentea de pe pagina personala de ...mult :D
Am fost plecat in Europa, intr-un schimb intercomunitar romano- german. Partea romana reprezentata prin mine si un ucrainean pe trei sferturi rus :mrgreen: , a contribuit cu muschii; iar partea germana, cu ceva euroi.
Am avut timp totusi, sa fac o poza la albina Buckfastul German, surprinzand-o in timpul zborului:
Fişiere ataşate
images.jpg
images.jpg (8.96 KiB) Vizualizat de 15163 ori
Bee Happy

Mesajde vali79 » 22 Dec 2011, 15:10

Te salut... vecine!Ai facut si pastoral?Am vazut ca ai avut ceva rapita in zona...
Sanatosi sa fim ca boala...vine!
vali79

Mesajde Adi Hodis » 22 Dec 2011, 19:32

Bun revenit si sper sa fie cat se poate de happy. :D
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?