Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde peterneamt » 09 Dec 2013, 23:33

Sunt convins că şi Valter pune gratii împotriva şoarecilor, deci urdinişele sunt pe jumătate........ ;)
peterneamt

Mesajde valter » 10 Dec 2013, 01:27

peterneamt scrie:Sunt convins că şi Valter pune gratii împotriva şoarecilor, deci urdinişele sunt pe jumătate........ ;)

Credeti-ma pe cuvant ca nu stiu ce e gratia antisoareci.
Este posibil sa o folosesc in anii urmatori daca v-a fi nevoie...am schimbat locul de iernare langa ceva stoguri de coceni(ai noilor mei vecini), dar pana la a constata ca am soareci in lazi mizez pe agilitatea lui ''mita chiorul'' ,pisoiul cartierului de Tichilesti.

Urdinisul larg deschis zicea fratele Gica, fie tarana fina si usoara pe vesnicile plaiuri ale vanatorii, creaza conditiile favorabile eliminarii CO 2 si apei la stupii cu fundul plin asa cum se intampla la cei cu plasa pusa-n partea inferioara a stupului , asta atunci cand folosim folie pe toata suprafata lazii.
valter

Mesajde gica.mosu » 10 Dec 2013, 09:27

Eu nu te cred.....pt ca am intales ca esti si pescar :lol: Dar daca zici sa-ti cada juma di mustata atunciii daaaaa :shock:
Totusi eu le pun atit pt soareci dar si pt pitigoi+ceva plasa..Spor!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde irina » 10 Dec 2013, 16:54

Paul,
Crezi ca eu nu m-am gandit sa le scutur din podisor in speranta ca vor ramane pe rame? Dar mi-a fost teama ca sunt amortite si cad pe fundul stupului si acolo raman sau ca ies din stup si cad pe-afara.....desi sub sita se miscau, nu pareau stranse....
De-asta intrebam( inca intreb) ce-as putea sa fac.
Si eu am peste podisor carton+paturica, adica lumina stupului, cum zici tu, este acoperita.

LE... multumesc ca te gandesti la ... albinele mele! :P
irina

Mesajde andrei_calinescu » 10 Dec 2013, 17:10

irina, un coleg te-a intrebat daca au miere. nu am vazut sa fi raspuns
poate ca au fost matci tinere in astia care au ouat pana tarziu si au consumat mult
nu sfatuiesc sa scuturi albina acum
eventual cantareste familiile astea care stau sus, lamana ,comparativ cu una care e ghemuita intre rame.
Vezi ce-ti da(bineinteles usor, fara sa deranjezi ghemul prin lovire).
andrei_calinescu

Mesajde paul » 10 Dec 2013, 21:03

Eu observ ca una vorbim si alta ne intelegem !!! :o
Am zis ... paturica, sacul sau ce-o fi sa fie deasupra ramelor ,sub podisor !!! :oops:
Eu n-am zis sa le scuturi ! Se pot indeparta usor , cu delicatete cu o pana de gasca !!!
In definitiv ... faci ceea ce crezi ca-i mai bine pentru albinele tale !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde B-father » 10 Dec 2013, 21:23

valter scrie:
peterneamt scrie:Sunt convins că şi Valter pune gratii împotriva şoarecilor, deci urdinişele sunt pe jumătate........ ;)

Credeti-ma pe cuvant ca nu stiu ce e gratia antisoareci.
Este posibil sa o folosesc in anii urmatori daca v-a fi nevoie...am schimbat locul de iernare langa ceva stoguri de coceni(ai noilor mei vecini), dar pana la a constata ca am soareci in lazi mizez pe agilitatea lui ''mita chiorul'' ,pisoiul cartierului de Tichilesti.

Urdinisul larg deschis zicea fratele Gica, fie tarana fina si usoara pe vesnicile plaiuri ale vanatorii, creaza conditiile favorabile eliminarii CO 2 si apei la stupii cu fundul plin asa cum se intampla la cei cu plasa pusa-n partea inferioara a stupului , asta atunci cand folosim folie pe toata suprafata lazii.

nici eu nu am pus pana anul trecut si nu a fost nevoie.
dar in iarna din 110 familii doar vre-o 20 nu au fost vizitate de soareci
ba mai mult la o stupina au intrat pasarele si si-au facut culcus cu autoservire in lada
eu nu pun sitele clasice ci am cumparat plasa de aluminiu pt fund antivaroa.in ea fac doua gauri cat sa treaca o albina .
avantajue e ca urdinisul ramane astfel larg deschis pentru aerisire maxima
B-father

Mesajde italianu » 10 Dec 2013, 22:58

daca nu esti masochist,gratiile contra soarecilor sint puse la sfirsitul verii!
Fişiere ataşate
2013-12-10-326_1.jpg
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde kamy » 11 Dec 2013, 07:28

irina scrie:Paul,
Crezi ca eu nu m-am gandit sa le scutur din podisor in speranta ca vor ramane pe rame? Dar mi-a fost teama ca sunt amortite si cad pe fundul stupului si acolo raman sau ca ies din stup si cad pe-afara.....desi sub sita se miscau, nu pareau stranse....
Si eu am peste podisor carton+paturica, adica lumina stupului, cum zici tu, este acoperita.

Desfa cuibul si rearanjeaza ramele cu mncare sa fie rezerva mai groasa pe centru!sant si matci incapatanate care organizeaza cuibu hai-hui,risca sa treaca la cele vesnice!
Poti umbla in stup si la -35 de grade,secretul este sa ajuti refacerea cuibului cu o tigla incalzita pusa pe podisor!acum nu ai nevoie de tigla!duminica am gasit una cu puiet capacit cat palma!mai poti face un artificiu,desfaci podisorul si pui deasupra cuibului o lingurita de miere cristalizata,automat se desface cuibul si aprind focul in stup(ridica temperatura)!
kamy

Mesajde valter » 11 Dec 2013, 07:33

Sa inteleg ca masochistii te deranjeaza?
E si ei oameni , in cazul in care nu-s niste cazaturi.

ps.B-father draga , desi nu am gratii antisoareci nu au cum sa intre in lada, atat timp cat colectorul de polen(de fund) este activat.
valter

Mesajde geangu » 11 Dec 2013, 08:32

kamy scrie:
irina scrie:Paul,

Desfa cuibul si rearanjeaza ramele cu mncare sa fie rezerva mai groasa pe centru!sant si matci incapatanate care organizeaza cuibu hai-hui,risca sa treaca la cele vesnice!
Poti umbla in stup si la -35 de grade,secretul este sa ajuti refacerea cuibului cu o tigla incalzita pusa pe podisor!acum nu ai nevoie de tigla!duminica am gasit una cu puiet capacit cat palma!mai poti face un artificiu,desfaci podisorul si pui deasupra cuibului o lingurita de miere cristalizata,automat se desface cuibul si aprind focul in stup(ridica temperatura)!

Bai nene tu te auzi ce vorbesti ? Cati stupi ai desfacut la temperatura asta ?
PS. Matca organizeaza cuibul hai hui doar daca tu ai lasta stupul hai hui in toamna.
geangu

Mesajde valter » 11 Dec 2013, 08:42

geangu scrie: Cati stupi ai desfacut la temperatura asta ?

Lasa-l frate usurel...reface planul de productie a celor 5000 de matci /sezon prin procedeul ''caramizii fierbinti'' :lol: si-i emotiv.

ps. Vai de capul copiilor astia care invata de la noi apicultura.Uneori iti vine sa-ti dai cu o caramida in cap...asa de control.
valter

Mesajde italianu » 11 Dec 2013, 09:23

Nu atît cit te-am deranjat eu cu celalalt topic ;) . Da ce sa-i faci la toti ni-i greu,da nu la fel.
Vezi ca dai informatia pe bucati? Ori ai gratie ,ori ai placa activa de la colec. de polen. Nu ai acelasi rezultat?

P.s. mai gindeste-te cu caramida ... :lol:
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde andrei_calinescu » 11 Dec 2013, 09:54

"Poti umbla in stup si la -35 de grade"

Kamy, de cate ori ai facut-o si de ce? Ca dupa aia sa facem aplogia aparitiei Nosemozei, cu gandul la o coronita de gimnaziu?
andrei_calinescu

Mesajde B.K » 11 Dec 2013, 09:56

italianu scrie:Nu atît cit te-am deranjat eu cu celalalt topic ;) . Da ce sa-i faci la toti ni-i greu,da nu la fel.
Vezi ca dai informatia pe bucati? Ori ai gratie ,ori ai placa activa de la colec. de polen. Nu ai acelasi rezultat?

Ori ai urdinis de 5 cm pe lungime si 0.9 pe inaltime :D
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde valter » 11 Dec 2013, 12:00

italianu scrie:Nu atît cit te-am deranjat eu cu celalalt topic ;) . Da ce sa-i faci la toti ni-i greu,da nu la fel.

Fiind un agramat incurabil (eu)am pus intrabarea referitoare la masochisti de asemenea natura incat sa te prind in carligul propriei postari.
Se pare ca ma urmaresti...si asta-i grav, chiar foarte grav.
Si de ce?
Am fost, sunt si voi fi un securist.Asta pentru fraieri ca tine.
Ba baiatule, tu nu poti folosi degetele de la maini si de la picioare pentru( ca raman nefolosite) a-ti numara stupii din proprietatea ta din Piemonte...ca ''la toti ni-i greu''-zici tu.
Nu are cum sa ne fie noua greu(romanilor astia prosti care nu am emigrat dupa laturile strainilor) cand copii sunt la locul lor, nevestele multumite din toate punctele de vedere si natia asta face un pas inainte-sanatos.

Altfel, te rog sa nu te ti de capul meu ca vomit ori renunt sa mai postez...pe aici.

PS. Soarecii fac pagube, dar nu insemnate daca nu intra in numar mare in lada, distrugand partial rame, halin putintica mancare...foarte rar distrug familiile de albine.
Noi, punand caramizi pe piptul mortului(sa-l inviem), umbland in lazi (excluzand un control de rutina prin sondaj la unul doi ,stupi/suta) generam ''actiuni de remediere si corectie a familiilor de albine'' pe timp de iarna...spor.
ps.Dac ma mai ia asta la baza(italianul, danielus zzl) ma autobanez prin afront adus existentei mamicutei sale.
valter

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR