un OM scrie:Expliatia data de tine, eu nu o...inteleg.
Cantul in leatul de sus si cel de jos are rost in cazul cand folosim foita de plastic.
Atunci cand vei lipi fagurele pe sarma, indiferent de tipul de insarmare, orizontal sau vertical,il vei lipi cat mai aproape de leatul de jos. Chiar de va ramane loc liber deasupra fagurelui nu conteaza, ca si in lateralul fagurelui ,albinele vor construi cu celula de trantor, nu conteaza, este coronita, depozit de miere.
FLORINELU scrie:foita se poate taia foarte usor,nu asta e motivul pentru care nu sant deacord cu acel canal nici jos si nici sus,ci cu totul altul,iar ce cade de la taierea foitei sper ca nu te bate gandul sa o arunci,mi-o dai mie daca nu ai ce face cu ea,sau lui Liviu ca si el stie sa o foloseasca
duma scrie:Mircea_63 scrie:Tu fa cum crezi ca e mai bine.
Salutare !
Eu sincer sa fiu NU stiu cum este mai bine , pot doar sa trag concluzii spuse de voi . Pana nu ma ia unul de mana si imi arata .... Asa nu s-au asa Da nu imi ramane decat sa probesc si aceasta varianta si sa ma conving pe propia piele !
duma scrie:un OM scrie:Expliatia data de tine, eu nu o...inteleg.
Cantul in leatul de sus si cel de jos are rost in cazul cand folosim foita de plastic.
Atunci cand vei lipi fagurele pe sarma, indiferent de tipul de insarmare, orizontal sau vertical,il vei lipi cat mai aproape de leatul de jos. Chiar de va ramane loc liber deasupra fagurelui nu conteaza, ca si in lateralul fagurelui ,albinele vor construi cu celula de trantor, nu conteaza, este coronita, depozit de miere.
Salutare !
Mentionez ca fanta se gaseste duar la speteaza de sus ! Si acum nedumerirea mea !!!!!! ....eu incep cu foita de sus adica o apropii de speteaza de sus si ramane loc intre speteaza de jos ....... Nu asa trebuie sa pun foita de ceara ???? Lateral tai le fix foita daca este necesar , duar la fagurii de serbia am intalnit sa fie mai lat la cei de bistrita nu !numai cu cei 2 am lucrat pana acum .
FLORINELU scrie:duma scrie:un OM scrie:Expliatia data de tine, eu nu o...inteleg.
Salutare !
Mentionez ca fanta se gaseste duar la speteaza de sus ! Si acum nedumerirea mea !!!!!! ....eu incep cu foita de sus adica o apropii de speteaza de sus si ramane loc intre speteaza de jos ....... Nu asa trebuie sa pun foita de ceara ???? Lateral tai le fix foita daca este necesar , duar la fagurii de serbia am intalnit sa fie mai lat la cei de bistrita nu !numai cu cei 2 am lucrat pana acum .
vezi tu ,aici e baiul trebuie inceput de jos,in sus albinele construiesc pana la speteaza,cat de mult dar in jos nu ,de aceea raman acele goluri in partea de jos a ramei,deci lipeste foita de partea de jos,in lateral la fel construiesc.
cat despre fagurii de plastic eu am o retinere si aici.
paul scrie:Apropos de lipirea foitelor ... am lipit si de leatul superior si de leatul inferior !
Ce am observat eu ... cel mai bine e sa lipesti fagurele artificial mai sus cu 5 mm. de leatul inferior ! Adica ... intre leaturi ! Cand am lipit de leatul superior a ramas acea distanta de 1cm sau mai mult care a ramas neconstruita ! Cand am lipit de leatul inferior, albinele au construit celule pe care le-au lipit de leatul superior numai ca fagurele s-a lasat , probabil din cauza caldurii sau a calitatii indoielnice a cerii ... Adica, foita a facut onduleuri in partea de jos .
De acum voi lipi fagurii ... intre leaturi (adica nelipiti de nici un leat) !
popik50 scrie: Folosesc 5 sirme orizontale si una verticala .
popik50 scrie:Eu lipesc fagurii de leatul superior si este foarte bine, partea nasoala este spatiul care va ramane in partea de jos.Nu am avut nicio rama deformata. La indemnurile unui coleg am lipit 10 faguri de leatul inferior si le-am dat la crescut. Rezultatul : 2 au fost claditi bine iar 8 s-au lasat si au deformat ramele foarte urat. In concluzie, nu voi mai lipi niciodata fagurii de leatul inferior. Fagurii au fost de la Apisrom(de calitate). Folosesc 5 sirme orizontale si una verticala .
Dar fiecare e liber sa faca ce vrea.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori