perma scrie:@ alt stupar & ignatov andrei : Dupa citat paragraful citat de tine mai urma unul care incepea cu:"Presupunand ca...". Stiu ce inseamna neprevazutul, l-am simtit pe pielea mea asta-primavara cand eram convins ca o sa am 4 stupi puternici si de fapt am plecat de la doi stupi si jumatate. Eu, in principiu, sunt la 5 stupi, dar ultimul "ierneaza" pe 2 rame de albina. Are toate sansele sa nu treaca iarna. Nici nu-l socotesc. Bineinteles, nici restul nu-s scutiti in totalitate de neprevazut. Mai ales ca nici eu nu-s vreun expert in iernari. Am facut tot ce am stiut. La fel o sa fac si in primavara, tinand cont - bineinteles- si de ce mai invat intre timp.
kamy scrie:perma scrie:@ alt stupar & ignatov andrei : Dupa citat paragraful citat de tine mai urma unul care incepea cu:"Presupunand ca...". Stiu ce inseamna neprevazutul, l-am simtit pe pielea mea asta-primavara cand eram convins ca o sa am 4 stupi puternici si de fapt am plecat de la doi stupi si jumatate. Eu, in principiu, sunt la 5 stupi, dar ultimul "ierneaza" pe 2 rame de albina. Are toate sansele sa nu treaca iarna. Nici nu-l socotesc. Bineinteles, nici restul nu-s scutiti in totalitate de neprevazut. Mai ales ca nici eu nu-s vreun expert in iernari. Am facut tot ce am stiut. La fel o sa fac si in primavara, tinand cont - bineinteles- si de ce mai invat intre timp.
Nici-o lacrima ,te duci fain in stupuna si iei din fiecare familie ultima rama cu albina din ceilalti 4 si le ,,donezi roiului respectiv,, daca e cu matca buna in primavara nu doar ca o sa iasa dar are sanse sa-i depaseasca pe hailantii!
perma scrie:Un roi pe doua rame de puiet dupa salcam, cu stimularea de care spui plus matca imperecheata sau macar o botca aproape de eclozionare are sanse sa iasa din iarna? In conditii de stationar, cu cules de intretinere faneata si poate putin tei...
perma scrie: Dezvoltarea ulterioara a stupinei o vad pe ME, drept urmare am 4 stupi ME cu doua caturi si ramele aferente gata sa intre "in productie".
Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori