proapis13 scrie:duma scrie:si recunosc ca am inteles si cat de important este intinsul sarmei puate daca intindeam mai bine nu se facea asa .
in partea de jos sunt urmarile jocului meu cu batoanele de sulf ,
Ai ramas cu o impresie gresita si ai procedat ca atare
Subscriu la cele scrise de D.D.cu precizarea ca nu este obligatoriu sa faci ca noi
insa cum incepi ca apicultor asa te rupi;o sa vezi in timp avantajele insirmarii pe verticala
In ceea ce priveste tratarea ramelor cu sulf ai la adresa de mai jos toate metodele
plus ca mai sunt inca doua topicuri pe aceeasi tema,de lecturat si de analizat
viewtopic.php?f=8&t=203&hilit=tratarea+ramelor+cu+sulf#p1842Fara suparare insa rame ca cele prezentate de tine nu am nici macar pe lateralele cuibului
nemaivorbind de cele de strinsura sau de ouat...... insa la inceput am avut si de alea
salve

Salutare ! nu te contrazic cu nimic din ce ai spus din potriva argumentez precum citatul me de mai sus "
( FIECARE CU STILUL LUI ). Fiind primula an apicol si nimeni langa mine sa imi arate am facut singur absolut totul .Eu sunt mandru acum de acel fgure care l-ai vazut in poza deoarece a fost prima rama a mea inceiata , insarmata , lipit fagurele si a fost cladita si ouat in ea , ca sa lasat un pic ..... da cam naspa dar in perioada aia ma intrebau multi cei de facut ca se rup fagurii si ca vai samar din cauza caldurii si eu duar doi faguri lasti un pic . Asta este , asa este la inceput mai gresesc mai o dau de gard darrrr nu ma las !!!!! la anul voi sti ce am gesit acum , cat despre insarmare am sa fac la fel ca si cu magaziile .... nu stiu pe ce tip sa merg 3/4 s-au 1/2 asa ca numeni nimic ..... fac si 3/4 si 1/2 si cu ochii mei voi intelege care sunt mai bune si ma "caracterizeaza

" la fel voi face si cu insarmarea voi incerca si orizontal si vertical siiiiiiii cum a spus Mihalache si Florin , cred ca la mine se preteaza sa fac inca experiente si incercari si chiar daca dau chix si stric un kg de ceara s-au 5-7 rame nu simt la buzunar ca fiind la inceput nu numar tot leutul si pentru ca sa fie bine acum duar bag mana si scot , mai incolo probabil nu voi mai fi un risipitor si ma voi uita si la un cui !
Ce ai spus si au spus colegii nu am decat sa va multumesc ca imi deschideti ochii sa vad cum stau lucrurile din experientele voastre !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.