Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde proapis13 » 29 Noi 2013, 15:11

duma scrie:si recunosc ca am inteles si cat de important este intinsul sarmei puate daca intindeam mai bine nu se facea asa .
in partea de jos sunt urmarile jocului meu cu batoanele de sulf ,

Ai ramas cu o impresie gresita si ai procedat ca atare
Subscriu la cele scrise de D.D.cu precizarea ca nu este obligatoriu sa faci ca noi
insa cum incepi ca apicultor asa te rupi;o sa vezi in timp avantajele insirmarii pe verticala :!:
In ceea ce priveste tratarea ramelor cu sulf ai la adresa de mai jos toate metodele
plus ca mai sunt inca doua topicuri pe aceeasi tema,de lecturat si de analizat
viewtopic.php?f=8&t=203&hilit=tratarea+ramelor+cu+sulf#p1842
Fara suparare insa rame ca cele prezentate de tine nu am nici macar pe lateralele cuibului
nemaivorbind de cele de strinsura sau de ouat...... insa la inceput am avut si de alea :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde MIHALACHE » 29 Noi 2013, 19:02

Se poate pune si vertical pe centru o sarma chiar si doua sarme peste cele 5 orizontale este mai greu daca vorbim de sute de rame rezistenta creste mult.
MIHALACHE

Mesajde Florin Dobre » 29 Noi 2013, 20:28

Eu bag 2 sarme pe verticala si 5 pe orizontala.
Cele de pe verticala sunt apropiate sus si distantate jos.
Am incercat diverse moduri de insarmare...la asta m-am oprit momentan.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde duma » 29 Noi 2013, 22:45

proapis13 scrie:
duma scrie:si recunosc ca am inteles si cat de important este intinsul sarmei puate daca intindeam mai bine nu se facea asa .
in partea de jos sunt urmarile jocului meu cu batoanele de sulf ,

Ai ramas cu o impresie gresita si ai procedat ca atare
Subscriu la cele scrise de D.D.cu precizarea ca nu este obligatoriu sa faci ca noi
insa cum incepi ca apicultor asa te rupi;o sa vezi in timp avantajele insirmarii pe verticala :!:
In ceea ce priveste tratarea ramelor cu sulf ai la adresa de mai jos toate metodele
plus ca mai sunt inca doua topicuri pe aceeasi tema,de lecturat si de analizat
viewtopic.php?f=8&t=203&hilit=tratarea+ramelor+cu+sulf#p1842
Fara suparare insa rame ca cele prezentate de tine nu am nici macar pe lateralele cuibului
nemaivorbind de cele de strinsura sau de ouat...... insa la inceput am avut si de alea :lol:

Salutare ! nu te contrazic cu nimic din ce ai spus din potriva argumentez precum citatul me de mai sus " ( FIECARE CU STILUL LUI ). Fiind primula an apicol si nimeni langa mine sa imi arate am facut singur absolut totul .Eu sunt mandru acum de acel fgure care l-ai vazut in poza deoarece a fost prima rama a mea inceiata , insarmata , lipit fagurele si a fost cladita si ouat in ea , ca sa lasat un pic ..... da cam naspa dar in perioada aia ma intrebau multi cei de facut ca se rup fagurii si ca vai samar din cauza caldurii si eu duar doi faguri lasti un pic . Asta este , asa este la inceput mai gresesc mai o dau de gard darrrr nu ma las !!!!! la anul voi sti ce am gesit acum , cat despre insarmare am sa fac la fel ca si cu magaziile .... nu stiu pe ce tip sa merg 3/4 s-au 1/2 asa ca numeni nimic ..... fac si 3/4 si 1/2 si cu ochii mei voi intelege care sunt mai bune si ma "caracterizeaza ;) " la fel voi face si cu insarmarea voi incerca si orizontal si vertical siiiiiiii cum a spus Mihalache si Florin , cred ca la mine se preteaza sa fac inca experiente si incercari si chiar daca dau chix si stric un kg de ceara s-au 5-7 rame nu simt la buzunar ca fiind la inceput nu numar tot leutul si pentru ca sa fie bine acum duar bag mana si scot , mai incolo probabil nu voi mai fi un risipitor si ma voi uita si la un cui !
Ce ai spus si au spus colegii nu am decat sa va multumesc ca imi deschideti ochii sa vad cum stau lucrurile din experientele voastre !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde proapis13 » 29 Noi 2013, 23:33

duma scrie:cu magaziile .... nu stiu pe ce tip sa merg 3/4 s-au 1/2 asa ca numeni nimic ..... fac si 3/4 si 1/2
Ce ai spus si au spus colegii nu am decat sa va multumesc ca imi deschideti ochii sa vad cum stau lucrurile din experientele voastre !

Ma bucur ca ai inteles ceva din postarea mea si nu ai luat-o personal
incearca si cu 3/4 si cu 1/2 viitorul unei mieri de calitate este in aceste caturi
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jenica67 » 29 Noi 2013, 23:53

Duma, uite cum aratau primele mela rame confectionate, ansamblate si insarmate de mine. Si la aceasta insarmare am ramas si acum. Apropo de cumparat rame, spuneai mai sus. Asteapta pana la targul de la Gjiroda de anul viitor, ca gasesti la preturi bune.
Fişiere ataşate
Stupi 213_resize.jpg
jenica67

Mesajde duma » 30 Noi 2013, 00:29

jenica67 scrie:Duma, uite cum aratau primele mela rame confectionate, ansamblate si insarmate de mine. Si la aceasta insarmare am ramas si acum. Apropo de cumparat rame, spuneai mai sus. Asteapta pana la targul de la Gjiroda de anul viitor, ca gasesti la preturi bune.

Salutare !
Am gasit un furnizor ce aduce de Sarbi rame DUPA STASUL nostru cum ai si tu in poza atasata cu speteaza de jos duar ca sus este un pic altfel ...adica ceva ca si speteaza de jos cu un cant ce intra intre laterale si ofera un plus la rezistenta cu 1,5 ron , au o finisare ireprosabila si material de calitate ! Am sa postez o poza cu aceasta rama maini ! Astept cu nerabdare targul de la Giroda de la anul !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde proapis13 » 30 Noi 2013, 00:52

duma scrie:Am gasit un furnizor ce aduce de Sarbi rame DUPA STASUL nostru cu 1,5 ron , au o finisare ireprosabila si material de calitate

Sunt de acord cu tine insa la acelasi pret poti lua la o calitate ireprosabila rame de la cativa km de tine ;) vb la primavara
proapis13

Mesajde duma » 30 Noi 2013, 01:31

proapis13 scrie:
duma scrie:
Am gasit un furnizor ce aduce de Sarbi rame DUPA STASUL nostru cu 1,5 ron , au o finisare ireprosabila si material de calitate

Sunt de acord cu tine insa la acelasi pret poti lua la o calitate ireprosabila rame de la cativa km de tine ;) vb la primavara

Fiind comerciant .... ( Transport , vama ,etc ) pretul de achizitie este mai mic si iese in calcule de le aduce la Timisoara si le da cu atat , la o cantitate de 1000-2000-3000 de rame altfe se si negociaza pretul , chit ca nu ma costa nimic drumul pe mine pana la sarbi tot nu pot negocia ca si el fiind vobra de cantitati ! ;) si la primul import cu acte in regula pot afla 90% adevaratul pret trecand actele prin mana mea daca insist , dar eu ma multumesc daca seriozitatea si cavantul este sunt sincere ! ;).
P.S. Pantofarul face pantofi , croitorul croieste , electricianul umbla la prize ...eu cu amea si tot asa , deci fiecare cu treaba lui . ;)....
Vorbim , vorbim !!!!!
duma

Mesajde proapis13 » 30 Noi 2013, 01:44

Firma din Romania mi le aduce acasa gaurite pt insirmare verticala cu 1,6 ron
firma din Serbia cu care am negociat anul trecut mi-a oferit 4 rame la 1 euro
la cantitati mari se mai negociaza
proapis13

Mesajde alexx » 12 Dec 2013, 16:09

Salut fratii mei cer si eu o parere..cum vi se pare urdinisul acesta la un stup restrans pe 7 rame
Picture 023.jpg
alexx

Mesajde yokoz777 » 12 Dec 2013, 16:20

mic,se calculeaza 0,5 cm/rama.pus ca or sa iti faca condens,mai bine il lasi mai mare.albinele nu incalzesc cutia!
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde joohny » 13 Dec 2013, 16:45

Va salut. Am niste maciese si as vrea sa le pun la macerat cu niste alcool dublu rafinat+citeva tipuri de plante medicinale.Credeti ca ,alcoolul o sa scoata vitamina C din maciese?Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde visanc » 13 Dec 2013, 19:57

Bun, dar la temperaturile pozitive care sunt acum peste zi si care se anunta ca vor mai creste, nu dau atacul viespele?
visanc

Mesajde yokoz777 » 16 Dec 2013, 11:46

Pana la primavara nu ai sa mai vezi viespi.Si chiar de-o mai fi vre-o ratacita au albinele grija de ea.Ti-e frica de o viespe sau de trecerea stupului peste iarna?bafta
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde igo1 » 18 Dec 2013, 05:06

Salutare prieteni

vin si eu cu cateva intrebari, si la urma cu o rugaminte
1. Daca incep cu 7 familii de albine din primavera, in conditiile in care merg si la serviciu, credeti ca ma pot descurca? Pot face lucrari la stupi la un interval de 2 zile incepand cu ora 11.00. precizez ca voi tine albinele nu acasa, ci in apropierea locului de munca la un coleg, asadar acesul imi va fi oarecum limitat.
2. Cum pot sa gestionez situatia astfel incat sa pot obtine un numar cat mai mare de faguri claditi, avand in vedere ca imi vor lipsi cu desavarsire, iar cei din cuib nu stiu ce calitate vor avea? Asta fara sa afectez prea mult activitatea albinelor,
3. La formarea unui nucleu, ramele de puiet ce provin din familii diferite se adauga cu tot cu albina acoperitoare? sau asta doar in cazul in care puietul provine din aceeasi familie? (intreb asta pentru ca nu stiu ce reactive au albinele straine intre ele).
4. La formarea unui roi, pt a evita depopularea este un avantaj sa mut roiul proaspat format pe locul familiei de baza? ma gandesc ca astfel ar veni aici si albina culegatoare de afara, insa in acelasi timp sa nu aiba de suferit familia de baza.
5. Inchei rugandu-va sa postati niste fotografii de calitate cu rame ce contin oua proaspete, si larve de o zi. Asta pentru ca eu am ceva problem de vedere si vreau sa vad daca voi intampina dificultati la identificarea oualor si evaluarea ramelor.
Va multumesc, si va respect, faceti o treaba foarte buna.
igo1

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR