Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde gica.mosu » 18 Dec 2013, 08:21

Salut amice...sunt din "pocraca" si te sfatuesc sa cumperi un manual de apicultura+sa citesti ce scriu colegii pe forum si dupa4- 6 luni sa ne contactezi...BAFTAAA!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde igo1 » 18 Dec 2013, 09:43

ok, multumesc pt lamuriri, am luat in calcul cifra 7 pentru ca o ruda mai in varsta mi-i cedeaza fara sa ii platesc (deci nu se pune problema sa am de unde allege ce e mai bun pt ca mi-I da pe toti), insa sunt anumite conditii, de aceea nu stiu ce sa ii raspund omului. Eu initial optasem pt 3. Despre faguri am citit, cunosc oarecum detalii despre cum ar trebui sa fie. Am deja o luna de cand citesc de pe forum si urmaresc diverse filmulete pe net. Am comandat si manualul apicultorului, la recomandarea unui stupar ce-si vindea Marfa la metrou. Ce sa zic, ma pregatesc cat pot fara sa trag de timp deoaece imi place mult acest domeniu. Ieri am primit si lazile de rezerva 6 la numar plus inca doua modelul profesorului ursu. Acum va trebui sa ma decid daca accept oferta acestei personae de a lua cele 7 familii, sau caut sa cumpar de la cineva doar 3 pt inceput.
Sanatate!
igo1

Mesajde ignatov andrei » 18 Dec 2013, 09:56

Sa stii ca multi incepatori te invidiaza! Sa primesti 7 familii gratis...?!?!?
Daca vei cumpara 3 familii si cu "pricaperea ta" vei ramane doar cu unul, ce faci????
Daca primesti 7 si nu sunt toti buni, unifici si faci 4, apoi divizezi si faci 8 si uite asa faci si experienta si ai si familii bune!
DECI... CU TUPEU!
ignatov andrei

Mesajde un OM » 18 Dec 2013, 10:11

Sau daca nu, macar cu indrazneala.
Intr-un fel mie mila de intepaturile pe care le vei lua. Unele de la albine, altele de la mustaciosi, barbosi sau doar...rasi :D . Dar ...na cumva trebuie sa mergem mai departe.
Eventual spune conditiile pe care ar trebui sa le indeplinesti la primirea stupilor.
un OM

Mesajde proapis13 » 18 Dec 2013, 11:33

Am un prieten ce vrea sa se apuce de apicultura si cind ne intilnim ma tot intreaba de una si de alta
Ii dau raspunsurile dorite insa cam repeta intrebarile,ca majoritatea incepatorilor,si nu intelege termenii apicoli
Cind il trimit la citit,zice ca ce-i trebuie lui citit ca daca ii spun tine minte,la fel ca majoritatea viitorilor apicultori
L-am trimis la citit macar sa se familiarizeze cu termenii si sa stie sa citeasca bolile albinelor;zice ca are timp pina la primavara
Sa-l stimulez i-am zis ca-i dau 2 roi la anul numai sa-l vad ca pune mina pe carte,cred ca nu o sa-l vad curind
Problema este ca i-am promis ca-l ajut si o sa cada magareata pe mine sa am grije de stupii lui insa numai cu o conditie
Daca face dovada la primavara ca-l intereseaza apicultura su il trage inima il ajut daca nu,sa-si gaseasca alt colaborator
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde TDI » 18 Dec 2013, 11:41

igo1 scrie: Ieri am primit si lazile de rezerva 6 la numar plus inca doua modelul profesorului ursu. Acum va trebui sa ma decid daca accept oferta acestei personae de a lua cele 7 familii, sau caut sa cumpar de la cineva doar 3 pt inceput.
Sanatate!

Cred ca nu primiti suficiente familii de albine. Stiam ca in lada Ursu incap 3 :D :))
Analizati foarte bine informatiile si necesarul de know-how si mai ales de timp.
Succes!
TDI

Mesajde joohny » 18 Dec 2013, 14:02

Va salut.Trebuie sa ai mare noroc sa vina cineva sa-ti de-a cineva citeva roiuri moca iar tu sa spui ,sa ma mai gindesc daca le iau sau nu.D-le Proapis,daca ma fac prieten cu d-tra imi dati si mie 2 roi +3 roi distanta =5 roi?Sanatate.
joohny

Mesajde Florin Dobre » 18 Dec 2013, 14:15

TDI scrie:Cred ca nu primiti suficiente familii de albine. Stiam ca in lada Ursu incap 3 :D :))

Esti in urma cu informatia...mai nou incap 5. In viitorul apropiat vor incapea mai multe...eventual rama si albina(pardon...rama si familia). :shock:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde proapis13 » 18 Dec 2013, 14:20

Daca te faci cu mine prieten doar din interes raspunsul meu este NU :oops:
Daca ai fi mai aproape si ai face dovada ca-ti place apicultura DA :P
Daca ti-ar placea sa mai si citesti si m-ai impresiona la capitolul asta ai primi si o carte :lol:
joohny scrie:Va salut.Trebuie sa ai mare noroc sa vina cineva sa-ti de-a cineva citeva roiuri moca iar tu sa spui ,sa ma mai gindesc daca le iau sau nu.D-le Proapis,daca ma fac prieten cu d-tra imi dati si mie 2 roi +3 roi distanta =5 roi?Sanatate.

Nu am inteles nimic din calculelele tale,poti sa reformulezi????
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Florin Dobre » 18 Dec 2013, 14:28

john vrea si contravaloarea transportului in roi. Nu fii zgarcit. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde TDI » 18 Dec 2013, 14:31

Florin Dobre scrie:
TDI scrie:Cred ca nu primiti suficiente familii de albine. Stiam ca in lada Ursu incap 3 :D :))

Esti in urma cu informatia...mai nou incap 5. In viitorul apropiat vor incapea mai multe...eventual rama si albina(pardon...rama si familia). :shock:

Nu-s in urma. Dar as pune pariu ca sunt modelul cu 3 familii. :D
TDI

Mesajde joohny » 18 Dec 2013, 15:06

Va salut.D-le Proapis,atunci anulez prietenia in legatura cu roii insa ne facem prieteni pt. carti.Ce spune-ti?Chiar ma intereseaza niste carti(mult mai mult decit roii) ,insa la un pret mai de SH.Ce m-ar interesa ar cam fi:1.despre boli(am inteles ca ce-a de Hristea Din anii 70 ar fi printre cele mai bune)2.despre marirea prod. de miere.3.hranire albinelor cu hrana(naturala +artificiala).Sau macar cu imprumut.Garantez ca le voi trimite inapoi.Eu platesc taxele de transport.Sanatate.
joohny

Mesajde joohny » 18 Dec 2013, 15:10

Nu am dorit ca accest mesaj sa fie afisat de 2 ori.Sanatate.
joohny

Mesajde proapis13 » 18 Dec 2013, 15:30

joohny scrie:Va salut.D-le Proapis,atunci anulez prietenia in legatura cu roii insa ne facem prieteni pt. carti.Ce spune-ti?

De prietenii de astea sunt satul :lol:
Ultima ,,cerere de prietenie'' am primit-o acum cateva seri cind asteptind pe inserat un prieten ce intirziase,
o fatuca sumar imbracata m-a intrebat daca nu am sa-i ,,imprumut'' 50 de lei,evident ca nu mai mentionez pentru ce servicii,asa ca..... ;)
proapis13

Mesajde liviutzbogos » 24 Dec 2013, 16:54

proapis13 scrie: o fatuca sumar imbracata m-a intrebat daca nu am sa-i ,,imprumut'' 50 de lei,evident ca nu mai mentionez pentru ce servicii,asa ca..... ;)

Si care a fost raspunsul? :D :oops:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde proapis13 » 24 Dec 2013, 17:26

liviutzbogos scrie:
proapis13 scrie: o fatuca sumar imbracata m-a intrebat daca nu am sa-i ,,imprumut'' 50 de lei,evident ca nu mai mentionez pentru ce servicii,asa ca..... ;)

Si care a fost raspunsul? :D :oops:

Parinte,astea sunt intrebari de incepator ?????.....ca taina spovedaniei nu cred ca o ai... :lol:
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR