Revin cu poza -3...Nu pot sa incarc????
Aceiasi ...CIRCOTASI...(Nae+P13
gica.mosu scrie:Daca pe r 3-4 gasim puiet s-au oua in picioare ...se intorc numai ramel 2 si 5 ca in poze (cele notae cuuuX)...
nae scrie:gica.mosu scrie:Daca pe r 3-4 gasim puiet s-au oua in picioare ...se intorc numai ramel 2 si 5 ca in poze (cele notae cuuuX)...
TATA!?!?!?
(le dai cu capul de toti peretii )
gica.mosu scrie:FIULEE (sa traesti)...Eu am spus ce si- cum fac eu, iar cei care aveti alte metode- pareri vi le respect-MOSU!!!
gica.mosu scrie:Daca pe r 3-4 gasim puiet s-au oua in picioare ...se intorc numai ramel 2 si 5 ca in poze (cele notae cuuuX)...
Aceiasi ...CIRCOTASI...(Nae+P13...cititi ms voastre de la pag mea!!!!
gica.mosu scrie:1-se intorc ramele 2,4,6 cu 180*,qastfel mierea din spate ajunge in fata...
proapis13 scrie:gica.mosu scrie:Daca pe r 3-4 gasim puiet s-au oua in picioare ...se intorc numai ramel 2 si 5 ca in poze (cele notae cuuuX)...
Mosule,ai scris ca faci operatia la data asta fapt dovedit si de zapada si daca ti-am pus o intrebare ma faci circotasi??
Ce ai de zis de faptul ca eu la o anumita data ca sa nu mai bag mina in stup intorc stupul cu totul la 180 de grade??
Ce crezi ca tusesc daca stau 2-3 saptamini cu urdinisul spre nord??....la mine sunt feriti de curenti si de-aia fac asa...
In perioada asta se reorganizeaza si trag mierea in jurul puietului spre partea ce primeste mai multa caldura de la soare
Cind am considerat ca familia s-a reorganizat repet operatia in sens invers si mai pun si turta proteica deasupra
Oricum cred ca scrisei cam mult si nu vreau sa deranjez cu genul de remarca.....,,asa fac eu''....
salve
Bambucha scrie:gica.mosu scrie:1-se intorc ramele 2,4,6 cu 180*,qastfel mierea din spate ajunge in fata...
![]()
![]()
Imi cer scuze, am ramas socat!
.. Deoarece cred ca logica noastra nu se potriveste cu oranduiala lor.
gica.mosu scrie:P-13...Am scris 03-15 ianuarie si doar la o parte din stupi...MS preluat de la pag mea prima fila....Eu ASA FAC..Am stupi cu fatas S-V si ghemul se trage fata-dreapta... Iar intoarcerea stupului (corp cu 2 urdinise) o fac pe 1-15 04....P.S-Mosneaguuu iti ureaza craciun fericit si un an numai cu bucurii!!!
nae scrie:....Si albinele de pe 2,4,6 !?![]()
Rotatia intregului corp (fund mobil) , DA ,facuta operatia inaintea inceperii ouatului (dec) si doar la stupii cu ghemul in fata .
Cu respect .
(parere valabila pt stupii cu fata la soare )
Florin Dobre scrie:Mosu' Gica precizeaza ca face asta la inceput de ianuarie la temperaturi exterioare de 6-12 grade.
Face astfel pentru a elimina pierderile cauzate de pozitionarea proasta a rezervelor la acea data.
De regula ghemul e pozitionat in fata la acea data, deci intai se consuma hrana aflata acolo.
Prin intoarcerea ramelor din 2 in 2, rezulta o alternare a prezentei hranei in cuib...cu-fara-cu-fara. Oricum s-ar pozitiona ghemul, va avea contact cu hrana.
Eu asta am inteles.
Nu inteleg cum se impaca interventia asta cu temperaturi de 6-12 grade. Practic rupi ghemul.
Bambucha scrie:nae scrie:....Si albinele de pe 2,4,6 !?![]()
Rotatia intregului corp (fund mobil) , DA ,facuta operatia inaintea inceperii ouatului (dec) si doar la stupii cu ghemul in fata .
Cu respect .
(parere valabila pt stupii cu fata la soare )
Nici macar! Perna de aer dintre cuibul intreg mutat in spate si peretele insorit actioneaza ca o diafragma si ghemul va ramane in spate pana la primavara.
Nenea Gica R zicea cum facea dumnealui operatia aceasta insa la sfarsitul toamnei, iarna umbla doar la butoi!
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 51 vizitatori