Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 23 Dec 2013, 23:22

Daca pe r 3-4 gasim puiet s-au oua in picioare ...se intorc numai ramel 2 si 5 ca in poze (cele notae cuuuX)...
Revin cu poza -3...Nu pot sa incarc????
Aceiasi ...CIRCOTASI...(Nae+P13 :)...cititi ms voastre de la pag mea!!!!
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 23 Dec 2013, 23:35, modificat de 2 ori în total.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde nae » 23 Dec 2013, 23:27

gica.mosu scrie:Daca pe r 3-4 gasim puiet s-au oua in picioare ...se intorc numai ramel 2 si 5 ca in poze (cele notae cuuuX)...

TATA!?!?!?
(le dai cu capul de toti peretii ) :shock:
nae

Mesajde gica.mosu » 23 Dec 2013, 23:39

nae scrie:
gica.mosu scrie:Daca pe r 3-4 gasim puiet s-au oua in picioare ...se intorc numai ramel 2 si 5 ca in poze (cele notae cuuuX)...

TATA!?!?!?
(le dai cu capul de toti peretii ) :shock:

FIULEE (sa traesti)...Eu am spus ce si- cum fac eu, iar cei care aveti alte metode- pareri vi le respect-MOSU!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde nae » 23 Dec 2013, 23:42

gica.mosu scrie:FIULEE (sa traesti)...Eu am spus ce si- cum fac eu, iar cei care aveti alte metode- pareri vi le respect-MOSU!!!

Sarut-mana !
Sarbatori fericite si casa plina .
nae

Mesajde proapis13 » 23 Dec 2013, 23:59

Mosule,ai scris ca faci operatia la data asta fapt dovedit si de zapada si daca ti-am pus o intrebare ma faci circotasi??

Ce ai de zis de faptul ca eu la o anumita data ca sa nu mai bag mina in stup intorc stupul cu totul la 180 de grade??
Ce crezi ca tusesc daca stau 2-3 saptamini cu urdinisul spre nord??....la mine sunt feriti de curenti si de-aia fac asa...
In perioada asta se reorganizeaza si trag mierea in jurul puietului spre partea ce primeste mai multa caldura de la soare
Cind am considerat ca familia s-a reorganizat repet operatia in sens invers si mai pun si turta proteica deasupra
Oricum cred ca scrisei cam mult si nu vreau sa deranjez cu genul de remarca.....,,asa fac eu''....
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Bambucha » 24 Dec 2013, 00:14

gica.mosu scrie:1-se intorc ramele 2,4,6 cu 180*,qastfel mierea din spate ajunge in fata...

:shock: :o :? Imi cer scuze, am ramas socat!
.. Deoarece cred ca logica noastra nu se potriveste cu oranduiala lor.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde gica.mosu » 24 Dec 2013, 00:17

proapis13 scrie:

Mosule,ai scris ca faci operatia la data asta fapt dovedit si de zapada si daca ti-am pus o intrebare ma faci circotasi??

Ce ai de zis de faptul ca eu la o anumita data ca sa nu mai bag mina in stup intorc stupul cu totul la 180 de grade??
Ce crezi ca tusesc daca stau 2-3 saptamini cu urdinisul spre nord??....la mine sunt feriti de curenti si de-aia fac asa...
In perioada asta se reorganizeaza si trag mierea in jurul puietului spre partea ce primeste mai multa caldura de la soare
Cind am considerat ca familia s-a reorganizat repet operatia in sens invers si mai pun si turta proteica deasupra
Oricum cred ca scrisei cam mult si nu vreau sa deranjez cu genul de remarca.....,,asa fac eu''....

P-13...Am scris 03-15 ianuarie si doar la o parte din stupi...MS preluat de la pag mea prima fila :idea: ....Eu ASA FAC..Am stupi cu fatas S-V si ghemul se trage fata-dreapta... Iar intoarcerea stupului (corp cu 2 urdinise) o fac pe 1-15 04....P.S-Mosneaguuu iti ureaza craciun fericit si un an numai cu bucurii!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 24 Dec 2013, 00:23

Bambucha scrie:
gica.mosu scrie:1-se intorc ramele 2,4,6 cu 180*,qastfel mierea din spate ajunge in fata...

:shock: :o :? Imi cer scuze, am ramas socat!
.. Deoarece cred ca logica noastra nu se potriveste cu oranduiala lor.

N-AI de ce sa-ti ceri scuze :!: :!: ...Nici DEJETELE dela miini nu sunt "TA"TI" la fel....CRACUN FERICIT-MOSUUU!!!!
gica.mosu

Mesajde proapis13 » 24 Dec 2013, 00:23

gica.mosu scrie:P-13...Am scris 03-15 ianuarie si doar la o parte din stupi...MS preluat de la pag mea prima fila :idea: ....Eu ASA FAC..Am stupi cu fatas S-V si ghemul se trage fata-dreapta... Iar intoarcerea stupului (corp cu 2 urdinise) o fac pe 1-15 04....P.S-Mosneaguuu iti ureaza craciun fericit si un an numai cu bucurii!!!

Vezi mai mosulica cum nu se mai potriveste apicultura asta citita din carti scrise acum peste 50 de ani cu ce s-a experimentat in ultimii 20 de ani??
De ce nu faci matale cuibul toamna in dreapta stupului spre latura de vest,scapi de o grija in plus??
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Florin Dobre » 24 Dec 2013, 00:29

Mosu' Gica precizeaza ca face asta la inceput de ianuarie la temperaturi exterioare de 6-12 grade.
Face astfel pentru a elimina pierderile cauzate de pozitionarea proasta a rezervelor la acea data.
De regula ghemul e pozitionat in fata la acea data, deci intai se consuma hrana aflata acolo.
Prin intoarcerea ramelor din 2 in 2, rezulta o alternare a prezentei hranei in cuib...cu-fara-cu-fara. Oricum s-ar pozitiona ghemul, va avea contact cu hrana.
Eu asta am inteles.
Nu inteleg cum se impaca interventia asta cu temperaturi de 6-12 grade. Practic rupi ghemul. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Bambucha » 24 Dec 2013, 00:33

nae scrie:....Si albinele de pe 2,4,6 !? :(
Rotatia intregului corp (fund mobil) , DA ,facuta operatia inaintea inceperii ouatului (dec) si doar la stupii cu ghemul in fata .
Cu respect .
(parere valabila pt stupii cu fata la soare )

Nici macar! Perna de aer dintre cuibul intreg mutat in spate si peretele insorit actioneaza ca o diafragma si ghemul va ramane in spate pana la primavara.
Nenea Gica R zicea cum facea dumnealui operatia aceasta insa la sfarsitul toamnei, iarna umbla doar la butoi!

@Nene Gica, Sarbatori fericite! este doar opinie personala; daca nu vedeam cu ochii mei cum se desfasoara o rotire iarna nu interveneam. Si eu am in stupina vreo 2 dadanti cu ghemul in spate la ora actuala, la care pentru linistea mea prosteasca le voi administra turte din 1 februarie.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde gica.mosu » 24 Dec 2013, 00:45

Florin Dobre scrie:Mosu' Gica precizeaza ca face asta la inceput de ianuarie la temperaturi exterioare de 6-12 grade.
Face astfel pentru a elimina pierderile cauzate de pozitionarea proasta a rezervelor la acea data.
De regula ghemul e pozitionat in fata la acea data, deci intai se consuma hrana aflata acolo.
Prin intoarcerea ramelor din 2 in 2, rezulta o alternare a prezentei hranei in cuib...cu-fara-cu-fara. Oricum s-ar pozitiona ghemul, va avea contact cu hrana.
Eu asta am inteles.
Nu inteleg cum se impaca interventia asta cu temperaturi de 6-12 grade. Practic rupi ghemul. :?

Da,Florine ai pus punctul pe "i"...asa este ,eu fac aranjarea cuib bilateral-central+ca in dreapta pun un polistiren si apoi cuibul...iar dac cei mai slabuti se trag in fata(la caldura)....dupa ce fac intoarcerea cuibul se reorganizeaza din nou in partea din fata 8-) P.S - din '84 de cind am pierdut ultimul stup pe 6rame(s-a umflat podisorul :mrgreen: mia culpa)nu am pierdut decit matci...SPOR!!!
gica.mosu

Mesajde Mircea_63 » 24 Dec 2013, 00:56

Mosule, la ce experienta ai, in nici un caz sa nu intelegi ca iti spun cum ar fi mai bine, ci doar prezint si intreb:

Cand fac pregatirea de iernare, strang cuibul in asa fel incat sa fie albina multa de tot, iar pe rame miere cat de multa. Ghemul fiind atat de strans, acopera bine tot cuibul si ajunge peste tot la hrana. Nu contest ca se mai strange el cand e ger si pana spre primavara poate se mai micsoreaza, mai mor si ele. Oadat facut asta, nu le mai ridic vreo rama si nu mai deranjez cuibul, dar ghemul e GHEM, nu un ghemulet care sa faca ture prin lada dupa soare sau mancare.
Nu o bag pe aia cu "asa fac eu" si gata, ci intreb: consideri ca gresesc cu ceva? Daca "da", cu ce?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde kamy » 24 Dec 2013, 08:36

Sedeti blanzi ca mai face si mosu kamy aceeasi operatiune,daca toamna s-a format cuibul in fata si au dat cu puietul pana tarziu,e cea mai buna metoda de a itoarce ramele una da una ba,ca altfel vremea calda din decemvrie le face sa depuna puiet( dupa cum au tendinta de restrangere,de la mijlocul verii tot asa au tendinta de a incepe ouatu din 23 decemvrie)gerul din ianuarie le face sa ramana pe puiet,daca nu mai ajung la miere se reincarneaza in stupar?!!
Nu e scrisa in carti da e cat se poate de sanatoasa metoda,mai ales ca nu putem compara iarna timisoara-severin cu salaj-bacau!
Iar daca sustineti ca o turta e mai buna decat inversarea ramelor va intreb de ce nu incepeti sa le dati sirop de sarbatori sa se bucure si ele,stimularea e aceeasi uzura la fel!
kamy

Mesajde nae » 24 Dec 2013, 20:16

Bambucha scrie:
nae scrie:....Si albinele de pe 2,4,6 !? :(
Rotatia intregului corp (fund mobil) , DA ,facuta operatia inaintea inceperii ouatului (dec) si doar la stupii cu ghemul in fata .
Cu respect .
(parere valabila pt stupii cu fata la soare )

Nici macar! Perna de aer dintre cuibul intreg mutat in spate si peretele insorit actioneaza ca o diafragma si ghemul va ramane in spate pana la primavara.
Nenea Gica R zicea cum facea dumnealui operatia aceasta insa la sfarsitul toamnei, iarna umbla doar la butoi!

E, nea GICA ...
''Perna de aer '' e doar in pat cald = :shock:
Am ''recomandat'' INAINTEA inceperii ouatului (in paranteza inainte de dec...) = ''sfarsitul toamnei'' :roll:
In alta ordine de idei , ce aveti fratilor cu turta ?
Ce e TURTA ?
Ce e(altceva decat turta) catul cu miere pt ME/MER?
Cand inversezi 2,4,6 nu aduci turta langa ghem ?
TOTI folositi TURTA doar ca ..., ;) / :lol:
Cate si mai cate va doreste Nae-de la geamuri .(lucrez la un atelier de geamuri/rame/oglinzi)
nae

Mesajde gica.mosu » 24 Dec 2013, 21:16

OFFFF :!: V-am dat di treaba 8-) Naica,stergi geamurili ca vini "MOSU" :D
Iata si poza 3...
Fişiere ataşate
P3210462.JPG
gica.mosu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?