Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde liviutzbogos » 24 Dec 2013, 19:23

proapis13 scrie:Parinte,astea sunt intrebari de incepator ?????.....ca taina spovedaniei nu cred ca o ai... :lol:

Eh, era o intrebare la care nu astept neaparat raspunsul :D Pana la spovedanie...mai trebe mancata multa pita, sau, multa branza mai vinde tata :lol:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde nae » 24 Dec 2013, 20:43

liviutzbogos scrie:
proapis13 scrie: o fatuca sumar imbracata m-a intrebat daca nu am sa-i ,,imprumut'' 50 de lei,evident ca nu mai mentionez pentru ce servicii,asa ca..... ;)

Si care a fost raspunsul? :D :oops:

Daca avea 50 lei rezolva cazul , asa o da cu postul Craciunului... :lol:

[Rad de 2-3' ; Proapis13 sa nu ma injuri(merit, recunosc)
Merit tot ce vrea muschiu' tau .]
nae

Mesajde proapis13 » 24 Dec 2013, 21:10

nae scrie:Daca avea 50 lei rezolva cazul , asa o da cu postul Craciunului... :lol:

[Rad de 2-3' ; Proapis13 sa nu ma injuri(merit, recunosc)
Merit tot ce vrea muschiu' tau .]

Nae,sa traiesti cum imi doresti si sa ai parte de o intimplare ca a mea si sa ai si 50 lei in buzunar de la F.S.N. ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde visanc » 25 Dec 2013, 18:05

Acuma o intrebare mai offtopic, dar nu am gasit unde sa pun intrebarea asta. Poate e o prostie ce intreb, poate nici nu m-am documentat destul, va rog nu dati cu pietre. De ce se fac stupii din lemn de brad? Din cauza pretului sau a greutatii sau stabilitate la intemperii, umiditate, etc? :?:
visanc

Mesajde rihmond » 25 Dec 2013, 18:30

ai raspun singur :)
rihmond

Mesajde gica.mosu » 25 Dec 2013, 18:54

liviutzbogos scrie:
proapis13 scrie: o fatuca sumar imbracata m-a intrebat daca nu am sa-i ,,imprumut'' 50 de lei,evident ca nu mai mentionez pentru ce servicii,asa ca..... ;)

Si care a fost raspunsul? :D :oops:

Parintelee...daca nu era post zice da de 2 ori.....si mai JASPA o dataaa :lol: ....dupa.... :mrgreen:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde ignatov andrei » 25 Dec 2013, 22:19

Mai fratilor, dupa ultimele postari, ma intreb:
- sunteti incepatori in conceperea "imperecheatilor", sau in conceperea "celor pentru imperecheat"?????????
ignatov andrei

Mesajde virgilv » 28 Dec 2013, 01:28

Astazi 27.12.2013, am gasit pe scandura de zbor matca stupului (vie) fara o aripa si cu doua picioare lipsa. Cum este posibil asa ceva ? Ghemul de iernare este format din noiembrie, iar matca ar fi trebuit sa fie in mijlocul ghemului. Cuibul este impachetat pe cinci rame. Temperatura astazi a fost de 7-8 grade. La sfarsitul lunii octombrie dupa tratamentele cu varachet am verificat ramele si am gasit doar o matca. Nu am vazut nicaieri botci de salvare. Mentionez ca familia in cauza provine dintr-un roi format in luna iulie (cumparat). Va rog sa-mi dati un sfat, ce sa fac, sa incerc o unificare, acum in plina iarna ? Nu inteleg de loc ce s-a intamplat, care este cauza ?
virgilv

Mesajde vlad » 28 Dec 2013, 09:04

tizule , nicio familie nu-si alunga matca in plina iarna . dupa parerea mea ori mai ai una in stup, ori a cazut de pe rame si n-a mai putut urca in ghem . eu as fi deschis stupul si o puneam pe rame deasupra ghemului.
vlad

Mesajde gh.pana » 28 Dec 2013, 10:42

Domnule Virgil, eu am puternice banuieli ca ai cumparat un roi cu o matca batrana si handicapata. Este clar ca pe masura ce a mai imbatranit puterea de a se mentine in ghemul afanat din cauza temperaturii blande de afara s-a diminuat . A cazut pe fundul stupului si din cauza handicapului n-a mai avut puterea necesara sa intre in ghem. Verifica pozitia ghemului. Daca ghemul este deja spre partea superioara a ramei, este clar ca matcii i-a fost imposibil sa ajunga la el mai ales ca si temperatura din stup a actionat in defavoarea ei.
Sa-mi fie cu iertare , banuiesc doar..... ca macelarirea matcii a fost efectuata chiar de omul de la care ai cumparat roiul. Dumnezeu sa ma ierte daca gresesc !!
gh.pana

Mesajde alexx » 28 Dec 2013, 13:51

Se poate ca matcile sa inceapa ouatul din cauza temperaturilor excesiv de mari in perioada asta?
alexx

Mesajde duma » 28 Dec 2013, 15:46

alexx scrie:Se poate ca matcile sa inceapa ouatul din cauza temperaturilor excesiv de mari in perioada asta?

Salutare !
Parerea mea este ca DA poate fiind cald zile in sir cel putin la mine in zona Timisoara de o saptamana este + 7-9 grade si ieri am avut 17 grade , ele nu se m-ai rezuma la un simplu zbor de curatire , zburand zilnic poate duce in eroare matca si ea sa inceapa sa ponteze .
Este strict parerea mea !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde joohny » 28 Dec 2013, 15:55

Va salut.Pai atunci la mine daca in aceste zile de 7-8 grade la umbra si 9-12 grade la soare nu au iesit nici-una la zbor tr. sa-mi fac probleme?Sanatate.
joohny

Mesajde duma » 28 Dec 2013, 16:40

joohny scrie:Va salut.Pai atunci la mine daca in aceste zile de 7-8 grade la umbra si 9-12 grade la soare nu au iesit nici-una la zbor tr. sa-mi fac probleme?Sanatate.

NU NU NU ! Asa sa intamplat si la mine dar se pare ca pana la urma ai iesit si ale mele . Am fost sfatuit sa le las in pace sa nu le derajez , cu rabdare am avut prilejul sa vad si la mine zbor de curatire .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde visanc » 28 Dec 2013, 23:17

Bun dar atunci vine cealalta intrebare: Daca incepe matca ponta de pe acuma si apoi vin doua luni de iarna grea si urata, ea se mai si opreste?
visanc

Mesajde jenica67 » 28 Dec 2013, 23:42

visanc ca vrem, ca nu vrem, matcile in ianuarie vor incepe ponta. Ca numarul de oua e mai mic, sau putin mai mare, este in functie de hotararea albinei, dar decizia o ia in functie de mai multi factori, nu numai temperatura.
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR