Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde balu » 29 Dec 2013, 11:25

am verificat eu un roi( a fost bezmetic si i-am dat o matca batrina), avea puiet capacit, prin septembrie nu mai avea deloc, altul caruia i-am ,,aranjat" eu ramele , tirzziu,in noiembrie, si parea fara matca, am gasit puiet larvar, 10/10 cm , de asemenea am vazut albine la apa , e semn ca au puiet, ca e bine sau rau, nu avem ce face acu
balu

Mesajde nae » 29 Dec 2013, 12:20

virgilv scrie:Astazi 27.12.2013, am gasit pe scandura de zbor matca stupului (vie) Nu inteleg de loc ce s-a intamplat, care este cauza ?

Daca albina e in ghem are o tanara in mijloc .

Joohny, daca la 9-12 *nu ies inseamna ca au avut zbor(n-au nevoie) si au puiet = sa tina 34-36* in mijloc e greu si la 12* afara .
nae

Mesajde peterneamt » 29 Dec 2013, 12:36

Răspuns corect ! ;)
peterneamt

Mesajde alexx » 04 Ian 2014, 18:43

Salutare am si eu o intrebare la care nu am gasit raspunsul pe forum.
In ce masura influenteaza temperatura exterioara dimensiunea si amplasarea ghemului de iernare(sus jos pe mai multe rame etc)
Am intrebat un stupar mai batran si a zis ca la 12 grade vin la suprafata si cand incepe frigul intra jos pe rame
Multumesc :)
alexx

Mesajde ignatov andrei » 04 Ian 2014, 18:52

alexx scrie:Salutare am si eu o intrebare la care nu am gasit raspunsul pe forum.
In ce masura influenteaza temperatura exterioara dimensiunea si amplasarea ghemului de iernare(sus jos pe mai multe rame etc)
Am intrebat un stupar mai batran si a zis ca la 12 grade vin la suprafata si cand incepe frigul intra jos pe rame

Alexx, cred ca nu ai inteles ce ti-a spus "acel batran"! Ghemul se "contracta" cu cat frigul este mai mare, nu este o minge care sare printre rame in functie de temperatura externa!
ignatov andrei

Mesajde alexx » 04 Ian 2014, 18:59

ignatov andrei scrie:
alexx scrie:Salutare am si eu o intrebare la care nu am gasit raspunsul pe forum.

Alexx, cred ca nu ai inteles ce ti-a spus "acel batran"! Ghemul se "contracta" cu cat frigul este mai mare, nu este o minge care sare printre rame in functie de temperatura externa!

Una va fi dimensiunea ghemului la 0 grade si una la 10 nu?
alexx

Mesajde ignatov andrei » 04 Ian 2014, 19:19

alexx scrie:Una va fi dimensiunea ghemului la 0 grade si una la 10 nu?

Da Alexx, asa este! Albinele "ies la suprafata", adica se "dilata" ghemul si le vedem mai bine printre(peste) rame!
ignatov andrei

Mesajde perma » 04 Ian 2014, 19:29

Am gasit si eu doua intrebari puse de altcineva pe un topic si nu stiu raspunsurile. Nici prietenul google nu m-a ajutat, nici prin cartile citite nu-mi aduc aminte sa fi intalnit. Daca stiti, mi-ar prinde bine. Multumesc.
1) câtă hrană e necesară pentru a crește o larvă de albină în cele 21 de zile necesare pentru eclozionare?
2) câtă hrană consumă o albină de când iese din găoace și până moare?
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde duma » 04 Ian 2014, 20:36

Salutare ! vin in complectare la ce a spus colegul Alex si postez ce am eu la o familie ......si in al doilea videoclip am un roi ( primul roi facut de mine SINGUR ).... ce spuneti , este sus ghemul ? trebuie sa intervin cu o turta deja ? cand am filmat 03.01.2014 erau 13 C . In filmare se vede cum iernez eu anul acesta !
Astept critici si indrumai !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde peterneamt » 04 Ian 2014, 21:42

Când mă gândesc că a-ţi avut în medie cu 10 grade C peste Dolj îmi vine să mă fac ardelean...Ce sfaturi să dau când la Timişoara e vreme de primăvară iar ale mele nu au făcut zborul de curăţire, adică a fost mai frig ca la munte ? :roll:
În Dolj vara este polul arşiţei şi iarna al frigului, cu mici excepţii la nivel de ţară. :?
Ultima oară modificat de peterneamt pe 04 Ian 2014, 21:46, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde alt stupar » 04 Ian 2014, 21:43

Duma, are destula
lasa-i in pace !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Dila Daniel » 04 Ian 2014, 21:51

Dani(Peterneamt)...in tot raul este un bine.Bucura-te de ea! :)

de faptul ca este iarna!!!!

ce credeai ?ca trebuie sa te bucuri ca esti Oltean?
...nu mah...asta nu este o bucurie...ci o onoare!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde duma » 04 Ian 2014, 21:56

peterneamt scrie:Când mă gândesc că a-ţi avut în medie cu 10 grade C peste Dolj îmi vine să mă fac ardelean...Ce sfaturi să dau când la Timişoara e vreme de primăvară iar ale mele nu au făcut zborul de curăţire, adică a fost mai frig ca la munte ? :roll:
În Dolj vara este polul arşiţei şi iarna al frigului, cu mici excepţii la nivel de ţară. :?

???????? ardelean ? de ce nu te muti la Timisoara daca iti place vremea si te faci Banatean , ieri 03.01.2014 la ora 13:40 aveam 13 C .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 04 Ian 2014, 21:59

alt stupar scrie:Duma, are destula
lasa-i in pace !

Multumesc ! asa am sa fac ..... le mai deschid prin inceputul lui februarie daca imi permite timpul atunci sa vad cum stau .
De ''folia '' pusa peste rame ????? felul in care i-am impachetat ???? cand am deschis nu am gasit gram de condens !!!
duma

Mesajde alt stupar » 04 Ian 2014, 22:18

peterneamt scrie:Când mă gândesc că a-ţi avut în medie cu 10 grade C peste Dolj îmi vine să mă fac ardelean...Ce sfaturi să dau când la Timişoara e vreme de primăvară iar ale mele nu au făcut zborul de curăţire, adică a fost mai frig ca la munte ? :roll:

dap... si ceva podbal inflorit si din ce aud pe telefoane cica a plecat si ponta... mare bucurie :mrgreen:
Incepand din ajunul Craciunului nu-i zi far` de baza-baza cel putin pe ici pe colo.
Si stii tu ca nu iasa cu gusa goala :evil:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 04 Ian 2014, 22:33

alt stupar scrie:Incepand din ajunul Craciunului nu-i zi far` de baza-baza cel putin pe ici pe colo.
Si stii tu ca nu iasa cu gusa goala :evil:

Adi, ne traduci si noua? :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR