alt stupar scrie:iar tu Paul... futizeaza tot la doo zile stupii aia cu reorganizari... si la primavara iara-ti reorganizezi activitatea !
Nu sunt adeptul iernarii cu FAV ! Nici al imprimavararii si nici al ... tomnarii !Vara, in timpul transportului si la tratamente e ... OK ! Asa ca, la stupii ME de la tine, in perioadele critice o sa le pun polistiren extrudat pe fund si ii voi ierna tip horn. In rest ... FAV !
N-am sa-l uit pe Genutzu ce mi-a spus cand am cumparat albine de la el ... "in nici un caz sa iernezi cu FAV in zona noastra"!
Oricum mai tinem legatura ...
Bambucha scrie:Bunka, aici in sud(ilfov) nu am avut zbor de curatire! Probabil a fost cel mai frig in comparatie cu alte zone. In timp ce la Brasov si Predeal erau 10-12 grade cu cer senin, aici ceata-ceata-ceata si 3-6 grade maxime.
Pana si la Vaslui si Iasi au iesit la zbor. Oare sa ma ingrijorez, sau sa stau linistit?![]()
![]()
Daca ghemul are lejer acces la 7-8 kg de miere, eu mi-as face mai multe probleme cu desfacerea mierii, tamplarie, planuri etc.
Bambucha scrie:Bunka, aici in sud(ilfov) nu am avut zbor de curatire! Probabil a fost cel mai frig in comparatie cu alte zone. In timp ce la Brasov si Predeal erau 10-12 grade cu cer senin, aici ceata-ceata-ceata si 3-6 grade maxime.
Pana si la Vaslui si Iasi au iesit la zbor. Oare sa ma ingrijorez, sau sa stau linistit?
Daca ghemul are lejer acces la 7-8 kg de miere, eu mi-as face mai multe probleme cu desfacerea mierii, tamplarie, planuri etc.
proapis13 scrie:Tot rusnacii au extras toata mierea si au administrat albinelor numai sirop de zahar - simplu,nu invertit.
Rezultatul a fost ca acele familii de albine cu rezerve SUFICIENTE din sirop de zahar au rezistat fara zbor de curatenie ...180 de zile.![]()
alt stupar scrie:BUNKA scrie: Pt zona noastra...e greu, sa stii ca ce zice AltStuPar nu se aPlica la noi 1oo%, adica eu stiu, omul are exPerientza dar nu la conditiile noastre...daca nu crezi, ai timP sa exPerimentezi !!
mai Bunka, cu scuzele de rigoare, iti marturesesc franc ca in general am renuntat sa te citesc de ceva vreme.![]()
Nu ca ai fi baiat rau... alte-s motivele si nu-ti sunt imputabile neaparat. Fiecare suntem... cum suntem !
Acuma, daca tot ma-i citat si vazui si eu din intamplare, amintindu-ti ca in urma cu vreo trei ani pe cand erai in plin avant Malaiu iti preziceam ca in max. doo sezoane renunti la mastodonti, as mai face totusi o remarca pentru care imi cer scuze anticipat dar nah, asa imi vine... continuand pe aceiasi linie, un an vise helecro palan facut artizanal, un an vise mastodonti, doi ani vise motoare bendini, iar un an vise iernari in beci, inc-un an vise Deloane... pai tu si daca ai conditii de iernare mai ideale ca-n raiul albinelor si rezulteatele tot alea-s... placa e aceiasi - conditii grele, conditii grele, conditii grele
Si daaa, neaparat altu-i de vina !
Dintr-o nustiu care cauza
Mi-a scapat mie vreo "faza"
Vise revolutionare
Esuate-ntro eroare...
refren: si-i fara scapare, mai-mai...
alt stupar scrie:iar tu Paul... futizeaza tot la doo zile stupii aia cu reorganizari... si la primavara iara-ti reorganizezi activitatea !
Macar, Paul, are tupeu sa faca experiente si sa acumuleze... ca de "plans" cu adevarat nu prea l-am vazut!
BUNKA scrie:Macar, Paul, are tupeu sa faca experiente si sa acumuleze... ca de "plans" cu adevarat nu prea l-am vazut!
Da, tot respectul..asa se invatza !!
BUNKA scrie:alt stupar scrie:Cat se poate de serios acum...daca tot l=ai invatzat pe paul ce si cum sa faca de ce a iesit asa in cazul astasi cum e mai bine acum..sa lase asa albinele alea sau sa mute ramele mai goale pe mijloc
Da=i un sfat ceva...ca omul asta asteapta si astept si eu pe margine sa vad ce si cum...
paul scrie: Si credeti-ma ... nu-mi amintesc sa fi facut in viata mea vreun lucru cu atata pasiune
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori