Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde State » 20 Ian 2014, 20:01

duma scrie:Am spus așa în mintea mea ..... Iau un kg de miere de floare cristalizarea , o topesc si o amestec cu un kg de zahar pudra pana se omogenizeze după care le fac cate un kg pe o punga, in cazul in care este prea lichida mai adaug niște zahar pudra.

Duma, fii antena cum am procedat eu. :idea:

Am luat la rascolit informatia referitoare la hranire. Am scris intr-un fisier world aproape tot ce-am gasit(daca vrei iti arat o fotografie) si le-am scos la imprimanta(nu-mi place sa citesc pe monitor).Printre altele, acum am gasit si reteta pe care(teoretic) ai vrut s-o faci tu.

Se amesteca 4 parti de zahar pudra cu o parte miere(incalzita putin in prealabil). Framanti la ea pana ai consistenta aluatului. Daca este prea tare, mai adaugi miere. Daca este prea moale, mai adaugi zahar.
In aceasta pasta se pot ingloba: polen, inlocuitori de polen, ceaiuri medicinale, protofil, medicamente, etc.
(La reteta asta scria ca se adauga si 1-2gr sare de lamaie/1kg aluat pentru o mai buna invertire a zaharului -Aici nu stiu sa te lamuresc, eu n-am pus.)

Fa-ti o agenda si scrie cele mai importante lucrari. Cum vezi ceva interesant si util, copiaza acolo. Eu asa am facut si cand ma doare capul, mai deschid agenda. Saptamanal completez cate ceva, asta inseamna ca tot prost o sa mor. Pana o termin de scris, uit cu ce-am inceput....asa ca nu o neglija, ca te ajuta exact cand ai nevoie.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde duma » 20 Ian 2014, 20:14

ves.lucian.zabrani scrie::lol: dar daca motorina aia o bag in masina si vin pana la Zabrani, tuica o mai primesc? Nu cata pot, ci cata vreti :D

o primesti , fii fara grija !!!
:P :P :P[/quote]
Liviu , pun eu motorina si masina si ceva " Palinca " si colega ne da lastari gata altoiti ....si cand avem productie ii ducem niste " zama " din altoiul lui sa guste ce a iesit . Ce zici de varianta asta ?
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 20 Ian 2014, 20:30

duma scrie:Salutre ! Vezi vezi Liviule ..... Joacata cu primejdia poate am nevoie de consiliere sipituala Ortodoxa si nu esti prin preajma !!!!
P.S.
Bai frate eu ma chinui sa economisesc si sa am grija de fiecare picatura de motorina ..... Si tu vrei sa o bem ..... Nu este buna treaba asta , alege intre apa de la Rate s-au apa de la flori ! :lol:

Imi pare rau, inca nu am autorizatie de functionare... :lol:
Sincer, la pretul de acuma, nu se renteaza sa bei motorina :mrgreen:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 20 Ian 2014, 20:33

duma scrie:Liviu , pun eu motorina si masina si ceva " Palinca " si colega ne da lastari gata altoiti ....si cand avem productie ii ducem niste " zama " din altoiul lui sa guste ce a iesit . Ce zici de varianta asta ?

Bai ca nu mai am pe ce altoi lastarii...mi-au ros caprioarele toti prunii plantati. Anul asta - SPER - pun altii.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde ves.lucian.zabrani » 20 Ian 2014, 20:47

rabitz infasurat de 2 ori pe tulpina . mai sus de tulpina se foloseste PATARNA PLEASCA !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde duma » 20 Ian 2014, 20:54

State scrie:
duma scrie:Am spus așa în mintea mea ..... Iau un kg de miere de floare cristalizarea , o topesc si o amestec cu un kg de zahar pudra pana se omogenizeze după care le fac cate un kg pe o punga, in cazul in care este prea lichida mai adaug niște zahar pudra.

Duma, fii antena cum am procedat eu. :idea:

Am luat la rascolit informatia referitoare la hranire. Am scris intr-un fisier world aproape tot ce-am gasit(daca vrei iti arat o fotografie) si le-am scos la imprimanta(nu-mi place sa citesc pe monitor).Printre altele, acum am gasit si reteta pe care(teoretic) ai vrut s-o faci tu.

Se amesteca 4 parti de zahar pudra cu o parte miere(incalzita putin in prealabil). Framanti la ea pana ai consistenta aluatului. Daca este prea tare, mai adaugi miere. Daca este prea moale, mai adaugi zahar.
In aceasta pasta se pot ingloba: polen, inlocuitori de polen, ceaiuri medicinale, protofil, medicamente, etc.
(La reteta asta scria ca se adauga si 1-2gr sare de lamaie/1kg aluat pentru o mai buna invertire a zaharului -Aici nu stiu sa te lamuresc, eu n-am pus.)

Fa-ti o agenda si scrie cele mai importante lucrari. Cum vezi ceva interesant si util, copiaza acolo. Eu asa am facut si cand ma doare capul, mai deschid agenda. Saptamanal completez cate ceva, asta inseamna ca tot prost o sa mor. Pana o termin de scris, uit cu ce-am inceput....asa ca nu o neglija, ca te ajuta exact cand ai nevoie.

Salutare !
sa sti ca si eu detest monitorul si prefer sa printez ca asa imi este mai usor dupa care indosariez totul si sunt acolo cand am nevoie . Mi-am pregatit o agenda pe 2014 in care am degand sa trec si ziu cand ma pun pe un scaun cu o bere si ma uit doar la ele . Astazi am vorbit telefonic cu o " Doamna " in adevaratul sens al cuvantului de la Severin care m-a lamurit un pic in privinta hranirii ACUM , asa ca o aman pe mijlocul lunii februarie si vin direct cu turta proteica . Ca si un sfat de la cei din zona care au probat pe stupii lor turta " apifonda cu polen " sau " Apiluk " s-au declarat multumiti , la efectivul meu merita incercat si " comertzul " dar pe mine ma manca sa fac cu manutele mele sa palpez ! Am inteles ca se strica timpul si timp sa studiez problema in amanuntit !
Multumesc !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde State » 20 Ian 2014, 21:06

Acum o luna ziceam si eu ca incerc turta aia cu polen si nu mai stiu ce. Intre timp m-am razgandit. Daca tragi cu ochiul la stuparii "batrani" , ce vezi ? Placi Candy , turte , mosmoande, etc. :lol:

In seara asta am dat o fuga la supermarket sa profit de oferta la zahar: 3,49lei/kg. Pentru prima oara incerc si eu marea cu degetul. Am reteta lui nea Gica si ma fac "gospodin" , ce pana mea.
O parte il dau prin rasnita pentru turtele cu miere, o parte pentru siropurile din primavara si ce ramane...placi. Cand am ajuns acasa am observat si eu ca n-am oale emailate. Maine dau iar o fuga(58lei oala de 10L, cu Capac).
Tot citeam pe forumuri de siropuri, turte, import, draci-laci. Eu inca nu sunt la stadiul de "stuparit industrial", asa ca merge si la mana. Cel mai bun lucru e facut cu mana ta, inclusiv... :lol:

Sa ai spor!
State

Mesajde liviutzbogos » 20 Ian 2014, 21:56

State scrie:Acum o luna ziceam si eu ca incerc turta aia cu polen si nu mai stiu ce. Intre timp m-am razgandit. Daca tragi cu ochiul la stuparii "batrani" , ce vezi ? Placi Candy , turte , mosmoande, etc. :lol:

In seara asta am dat o fuga la supermarket sa profit de oferta la zahar: 3,49lei/kg. Pentru prima oara incerc si eu marea cu degetul. Am reteta lui nea Gica si ma fac "gospodin" , ce pana mea.
O parte il dau prin rasnita pentru turtele cu miere, o parte pentru siropurile din primavara si ce ramane...placi. Cand am ajuns acasa am observat si eu ca n-am oale emailate. Maine dau iar o fuga(58lei oala de 10L, cu Capac).
Tot citeam pe forumuri de siropuri, turte, import, draci-laci. Eu inca nu sunt la stadiul de "stuparit industrial", asa ca merge si la mana. Cel mai bun lucru e facut cu mana ta, inclusiv...

Sa ai spor!

Vezi ca excesul duce la orbire... :mrgreen: :ugeek: Cu toate ca am vazut pe youtube ca dl Daniel Calmus administreaza deja pasta aia proteica (mi se pare super pasta), totusi, sunt in dubii si nu ma bag inca. Ma gandeam ca pe la inceputul lui februarie, chiar jumatea lui, sa incerc si eu. Acum am facut niste turte cu zahar pudra si miere si le-am administrat. Inca nu le-au luat in calcul, cred ca mai au mancare. Si mie - si asta cred ca e la toti incepatorii - imi place sa fac cu mana mea...lucrurile si hrana pentru stupina :D Daca la trei, cinci, zece stupi te dai pe malaxoare si zahar pudra la tona, la doua sute de stupi ce inovatii mai aduci? :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde State » 20 Ian 2014, 22:23

Eu n-am nimic cu turtele(de orice fel) dar as vrea ca atunci cand le dau, sa fiu sigur ca o sa am si zbor de curatire. Mierea e miere, n-am treaba si nu ma doare capul...
Restul, dupa 15 februarie(in functie de vreme). Atunci o sa bag si altceva in afara de miere(daca am bani si lene sa fac eu), fara sa-mi rod unghiile. :lol:
State

Mesajde duma » 20 Ian 2014, 22:33

State scrie:Acum o luna ziceam si eu ca incerc turta aia cu polen si nu mai stiu ce. Intre timp m-am razgandit. Daca tragi cu ochiul la stuparii "batrani" , ce vezi ? Placi Candy , turte , mosmoande, etc. :lol:

Tot citeam pe forumuri de siropuri, turte, import, draci-laci. Eu inca nu sunt la stadiul de "stuparit industrial", asa ca merge si la mana. Cel mai bun lucru e facut cu mana ta, inclusiv... :lol:

Sa ai spor!

....... 8-) mana bato vina!!! 8-) . Chiar daca am sa fiu criticat de cei in măsură......am sa țineți cont de sfaturile lor. Eu am sa încerc rețetă lui Ne'a Marin din banatul sârbesc ( mmlm64. Youtube ) . Tin cont mult si ce a spus un "mentor " virtual de pe acest forum " sa stau pe curului meu " si sper ca Domnul Liviu sa facă, ca virtualitatea sa se risipeasca .
P.S.
Stai flexat si fa pe " gospodinul" ca m-ai rău de cat mine nu ieși! Prima tinctura de propolis.......am băgat propolisul in " Moulinexul " profesional al neveste si nu vrei sa ști........ Toată Bega nu ma spălat pana când nu am luat altul nou si tinctura după ce am verificator la un farmacist am datorii " cadou " . Nu regret acest lucru.......eu din puținul meu dau la toți și știu eu de ce!!!!!!!!!
duma

Mesajde duma » 20 Ian 2014, 22:56

Tot citeam pe forumuri de siropuri, turte, import, draci-laci. Eu inca nu sunt la stadiul de "stuparit industrial", asa ca merge si la mana. Cel mai bun lucru e facut cu mana ta, inclusiv...

Sa ai spor
Vezi ca excesul duce la orbire... :mrgreen: :ugeek: Cu toate ca am vazut pe youtube ca dl Daniel Calmus administreaza deja pasta aia proteica (mi se pare super pasta), totusi, sunt in dubii si nu ma bag inca. Ma gandeam ca pe la inceputul lui februarie, chiar jumatea lui, sa incerc si eu. Acum am facut niste turte cu zahar pudra si miere si le-am administrat. Inca nu le-au luat in calcul, cred ca mai au mancare. Si mie - si asta cred ca e la toti incepatorii - imi place sa fac cu mana mea...lucrurile si hrana pentru stupina :D Daca la trei, cinci, zece stupi te dai pe malaxoare si zahar pudra la tona, la doua sute de stupi ce inovatii mai aduci?
LIVIULE...... Maine înainte de a pleca in Olanda te sun. ;) poate vrei ceva de pe traseu HU-A-D-NL si retur NL-L-D-A-HU ;) . Referitor la Dl Daniel si pasta lui sunt prea " mic " sa ma exprim , daca simt ca îmi tremura mana sanpun in practica o rețetă decât să o dau de gard m-ai bine mă duc si îmi iau gata făcute. Am sa fac rețetă lui Ne'a Marin si am sa Îți dau si ție sa probesti daca ai curaj pe un stup, dar ăsta după ce vin înapoi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 20 Ian 2014, 23:03

Pe mine unul nu ma incanta reteta lui nea Marin. De ce? Pentru simplul fapt ca pune mierea peste siropul de zahar clocotit, dupa care mai da un clocot. Pai, stiind noi ca mierea nu se incalzeste mai mult de 40 de grade, daca o fierbi, ce rost mai are sa o dai albinelor? Mai bine zaharul ala gol si punct.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 20 Ian 2014, 23:47

liviutzbogos scrie:Pe mine unul nu ma incanta reteta lui nea Marin. De ce? Pentru simplul fapt ca pune mierea peste siropul de zahar clocotit, dupa care mai da un clocot. Pai, stiind noi ca mierea nu se incalzeste mai mult de 40 de grade, daca o fierbi, ce rost mai are sa o dai albinelor? Mai bine zaharul ala gol si punct.

Sincer si mie mi-a dat cu virgula un pic după ce am urmărit de nenumărate ori videoclipul, faptul ca baga miere in zaharul invertit fierbinte după care inca un clocot . După toate discuțiile pe aceasta tema si in urma unei discuții telefonice astăzi ( peste o ora buna ) cred ca intervenția mea in stupina va fii prin mijlocul lunii februarie si atunci voi venii cu o turta proteica făcută de mine, o parte din ingrediente gen polen si vitamine am sa le procur de la niște apropiați ce am încredere în produsele lor, rămâne duar sa mai sap si sa găsesc rețetă ce mi se potrivește.
duma

Mesajde samuellazea » 21 Ian 2014, 09:41

Neatza Duma si sa traiesti,

Imi pare rau pentru vestile primite de tine si sper sa revi asa incet pe fagasul cel bun. Acum despre albine, Eu cand m-am uitat la ele erau bine asa ca nu le-am bagat nici o turta. Sincer, eu am pus la pastrare cateva rame cu miere capacita din toamna si ma bate gandul ca in primavara ( februarie pe la sfarsit ) sa scot cate o rama goala din cuib si sa o inlocuiesc cu una cu miere dupa care sa arunc si cate o turta cu polen peste rame ca sa aibe si proteine destule. Acum tot sper ca sunt in regula ramele :) Le-am bagat in cateva magazii si le-am inchis ermetic dupa ce le-am dat niste sulf. Acum nu le mai deschid pana cu vreo sapt inainte sa le dau ca sa le pot aerisi. Poate nu fac bine dar atat m-a dus pe mine mintea pana acum :)

@Liviu, iti accept propunerea daca zici k prin februarie o sa ai "zbor de curatire" :) Pana atunci apor la invatat.

@Duma, Sa ai drum bun si sa rezolvi ce iti propui

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde alt stupar » 21 Ian 2014, 09:46

Mai copii,
de ce nu treceti pe la bibloteca inainte de a lua decizia sa faceti fumigatii de sulf la rezerva de rame cu miere ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde duma » 21 Ian 2014, 10:07

alt stupar scrie:Mai copii,
de ce nu treceti pe la bibloteca inainte de a lua decizia sa faceti fumigatii de sulf la rezerva de rame cu miere ?

Salutare!
Eu sunt pe lângă această problemă deoarece nu am rame cu miere la păstrat. Sper ca anul acesta sa dețin si eu rame cu miere după restrângerea cuiburilor pentru o eventuala interventie si sa imi fac rezerve de miere pentru turte s-au alte cele in vederea preparării hranei naturale.
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?