Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Jean Valjean

Mesajde paul » 19 Ian 2014, 15:42

Jean Valjean scrie:Ce sa mai restrang Paule, tu nu auzi ca au murit?!! Sunt oale si ulcele deja.
Problema pe care mi-o puneam eu era daca sa descapacesc mierea la privara dupa diafragma in alti stupi sau nu? Eu trageam nadejde ca da, dar Marian mi-a alungat orice speranta.

Scuze , n-am citit cu atentie ... "ceea ce s-a si intamplat"!
Imi pare rau de ceea ce ti s-a intamplat ! :cry:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Jean Valjean » 19 Ian 2014, 16:07

A fost si le-am filmat, poate mai e o speranta.
Ce zici Mariane, chiar e nasol daca doua rame din astea le descapacesc la primavara dupa diafragma?

Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde alt stupar » 19 Ian 2014, 16:45

Ia si curata cu varful unui cutit ce-i de curatat( orice urma de diaree de pe speteze, fagure gol, chiar si din portiunea capacita) si da-le linistit in primavara la stimulari !
Ce ai tu acolo nu-i tocmai diaree... ca daca era ti-ar fi fost efectiv scarba sa prinzi de rama !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 19 Ian 2014, 16:59

alt stupar scrie:Ia si curata cu varful unui cutit ce-i de curatat( orice urma de diaree de pe speteze, fagure gol, chiar si din portiunea capacita) si da-le linistit in primavara la stimulari !
Ce ai tu acolo nu-i tocmai diaree... ca daca era ti-ar fi fost efectiv scarba sa prinzi de rama !

Subscriu la cele scrise de Adi cu complectarea ca la primavara poti sa le dai linistit dupa diafragma oricarei familii de albine fara teama :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Jean Valjean » 19 Ian 2014, 17:04

Ok, m-ati linistit, ca-mi parea rau de miere, dar imi parea rau si de ramele alea mai noi.
Jean Valjean

Mesajde popik50 » 19 Ian 2014, 22:14

Alea zici tu ca sunt pete de diaree... :lol: Daca ai fi vazut ce rame am vazut eu la matusa mea in stupi in primavara anului trecut, cred ca te luai cu mainile de par si le puneai ramele pe foc imediat... Le daduse niste miere de rapita si efectul a fost "devastator"
La tine nu poate fi vorba de ceva grav, deci le poti folosi linistit la alte familii...
popik50

Mesajde Jean Valjean » 24 Ian 2014, 11:50

Aseara am vizionat poate cel mai interesant film despre albine . A fost difuzat pe DaVinci Learning si se numeste "In slujba reginei".
Mi s-a parut foarte interesant si foarte util, in acelasi timp, deoarece mi-a transmis niste informatii pe care pana acum nu le-am gasit nicaieri, insotite de imagini care nu imi dau seama cum au putut fi captate.

Exemplu de informatii interesante, insotite de imagini la fel de interesante:
- fluturele cap de mort care zboara din copac si intra in stup, printre albine, care nu ii fac nimic, nici macar nu il simt, sau mai bine zis il percep ca fiind de-al casei. Secretul? Scoate niste sunete care imita sunetele scoase de regina, ceea ce ii permite sa suga mierea din 4-5 celule pana sa priceapa albinele ca ceva e in neregula. Pana se dezmeticesc ele, el deja a iesit din stup.
-dupa iesirea roiului primar, o regina proaspat iesita din botca incepe imediat sa emita sunetele caracteristice. Explicatia din film: isi anunta prezenta si-si revendica suveranitatea. Imediat merge si inteapa o rivala dintr-o alta botca. Intre timp o alta regina iese din botca si inevitabil incepe lupta intre ele pentru putere, fiecare incercand sa-si intepe mortal rivala. Faptul ca nici una din regine nu iese invingatoare declanseaza plecarea roiului secundar.
- imperecherea reginei, cele mai clare imagini pe care le-am vazut pana acum; este filmata inclusiv intoarcerea reginei cu semnul imperecherii, insotita de informatia ca IN URMATOARELE ZILE REGINA VA MAI IESI DE CATEVA ORI LA IMPERECHERE. Este prima data cand aud afirmat raspicat acest lucru intr-un film si care-mi intareste convingerea ca asa e, deoarece am avut sansa sa vad o regina intorcandu-se de la imperechere in propria stupina si nu avea acel semn, ceea ce inseamna ca nu era prima data cand iesea din stup.
- depunerea oului de catre regina pe fundul celulei, care nu inteleg cum a fost filmata. Pur si simplu este filmat fundul reginei in timp ce iese oul si am vazut cum regina aseaza oul in pozitie verticala pe fundul celulei, cu ajutorul picioarelor din spate.

Filmul a fost realizat in 1998, ceea ce spune multe despre calitatea echipamentelor folosite.

N-am verificat, dar cred ca se poate urmari aici http://www.dailymotion.com/video/xhgptx ... shortfilms
Jean Valjean

Mesajde Jean Valjean » 19 Feb 2014, 15:13

Zilele astea am observat un lucru la mine in stupina si anume ca in timp ce la unii dintre stupii este zbor intens si cara polen, la altii abia daca zboara cate o albina-doua, fara polen.
Ati putea sa-mi spuneti ce se intampla cu cei care nu ies la zbor sau din ce cauza nu ies la zbor la fel ca cei activi?
Jean Valjean

Mesajde delorin I » 19 Feb 2014, 15:59

Jean Valjean scrie:Aseara am vizionat poate cel mai interesant film despre albine . A fost difuzat pe DaVinci Learning si se numeste "In slujba reginei".
eci http://www.dailymotion.com/video/xhgptx ... shortfilms

Nu am reusit sa vad nimic! Cum se numeste in engleza filmul?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde FLORINELU » 19 Feb 2014, 17:20

State scrie:
Jean Valjean scrie:..voiam sa va intreb cum faceti voi sa va treaca de dor, ca banuiesc ca nu sunt singurul in situatia asta.

Eu asa :

Am alergie la turmentati care se termina cu 2006 sau praf off-line, in rest merg toate. :)

multumesc state,tare mult mi-a placut.
FLORINELU

Mesajde Jean Valjean » 19 Feb 2014, 17:38

delorin I scrie:Nu am reusit sa vad nimic! Cum se numeste in engleza filmul?

Bees - Living for the queen , asta cred ca este titlul in engleza.
Jean Valjean

Mesajde Florin Dobre » 19 Feb 2014, 18:39

Jean Valjean scrie:Zilele astea am observat un lucru la mine in stupina si anume ca in timp ce la unii dintre stupii este zbor intens si cara polen, la altii abia daca zboara cate o albina-doua, fara polen.
Ati putea sa-mi spuneti ce se intampla cu cei care nu ies la zbor sau din ce cauza nu ies la zbor la fel ca cei activi?

Baga ochiu' in ei. Se poate sa nu aiba puiet. Sau oaresce probleme... :?
Ai mei cara polen in veselie...fara exceptii.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Jean Valjean » 19 Feb 2014, 19:34

Florin Dobre scrie:Baga ochiu' in ei

Am bagat intr-unul, care nu aducea deloc polen, pentru ca nici nu prea scosese albina la zbor.
Am luat ramele la rand si m-am oprit cand am dat de puiet capacit si regina pe rama.
Prin urmare ar fi in regula.
Posibil ca in familiile unde este cel mai mare aport de polen sa fie mult puiet larvar.
Nu vreau sa mestec in ei ca sa verific, astept primavara.

Deocamdata ma ocup cu tamplaria, dupa cum se poate vedea:
Fişiere ataşate
fdsafsdsds.jpg
Sablon asamblare rame
Jean Valjean

Mesajde delorin I » 19 Feb 2014, 20:01

Si eu am comandat unul astazi! Tipul nu a mai facut si vrea schite! Am 2 pana acum! Ce dimensiuni are al tau? Banuiesc ca asta e speteaza inferioara din moment ce nu se vad urechile:)

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Jean Valjean » 19 Feb 2014, 20:21

Lungime: am taiat o scandura pe care am gasit-o in curte in doua, nu stiu exact ce lungime a iesit, cred ca vreo 91.5 cm. Mi-au intrat 24 de rame, dar nu sunt stas la dimensiuni (le-am cumparat de la Apicola de la Bucuresti si mi-am luat teapa). Daca ai posibilitatea, fa-l pentru 25 de rame, cat are un pachet in mod normal, eu asa l-as fi facut daca aveam scandura putin mai lunga.

Latime: am masurat o rama intre speteze si am luat dimensiunea exterioara, adica 435mm. Am mai pus 2 mm in plus pentru orice eventualitate si am taiat 2 scanduri de 437 mm, carora le-am gaurit capetele pentru a introduce tijele de fixare.

Le-am prins in suruburi si adeziv si a iesit ce vezi.
Jean Valjean

Mesajde delorin I » 19 Feb 2014, 20:34

Imi place sa cred ca am invatat sa caut! Si eu am fost tentat sa cumpar de la Apicola si sa profit de rama cu un leu! Dar... , mi-am adus aminte ca si atunci cand le-am luat de la ei scumpe, am avut destule proaste si logic m-am intrebat cum or acum! Eram cat pe ce sa fac o comanda undeva la Vaslui cu un leu intre timp am gasit la acest pret de tei chiar la mine in oras! Am decis sa fiu putin mai atent la cheltuieli, mai ales ca tipul cu care am lucrat pana acum, om foarte serios altfel - imi pretindea 2 lei pe rama nefacuta! Cu parere de rau, am luat traista in bat si pana la urma am gasit un altul! Stau si ma gandesc in ce hal am ajuns, la capitolul selectie de comercianti- :)) si nu imi vine sa cred. Sarma o luam de la fabrica X direct din Bucuresti, pret de fabrica desi, parca nu am dori sa lucram cu inox, ca se lucreaza mai greu! Astazi am gasit capse de 5,7 latime interioara si 40 adicime, pret bun fata de specula de pe Mercador! Si uite asa zilnic cate putin parca aducem primavara mai repede:)))!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?